Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ülőszékes sífelvonót adtak át Mátraszentistvánban

2018.01.25. MTI / sielok.hu

Üzembe helyezték Magyarország első új építésű, ülőszékes sífelvonóját Mátraszentistvánban, a 850 millió forintos, részben állami támogatást élvező sípálya-fejlesztés részeként. Tegnap az un. hivatalos ünnepséget tartották meg, a lift már tavaly december óta üzemel.
MTI Fotó: Komka Péter
MTI Fotó: Komka Péter
Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán a beruházás átadó ünnepségén, a síparkban emlékeztetett rá, hogy a kormány 25 százalékos támogatást nyújt magyarországi sípályák fejlesztéséhez. Ennek a programnak része a mátraszentistváni sípark fejlesztése, amelyhez a működtető vállalkozás 150 millió forint állami forrást kapott.

A beruházás legjelentősebb eleme az ülőszékes sífelvonó, amelyet az osztrák Doppelmayr cég épített. A kerékpárok szállítására is alkalmas létesítmény a tervek szerint négyévszakos felvonóként üzemel majd - ismertette. Az 500 méter hosszú felvonót óránként 2200 ember használhatja.

Révész Máriusz jelezte: hasonló fejlesztés zajlik Eplényben is, ahol hamarosan új sípályát adnak át.

Körösi Péter, a mátraszentistváni sípark ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az állami támogatás évekkel hozta előre a beruházás megvalósítását, amelyből a környezetbarát hajtástechnológiával működő lift mintegy 600 millió forintba került. A projekt része volt továbbá egy új víztározó kialakítása és egy épülő befejezése. Ezen kívül három hóágyút és egy hótaposó gépet is vásároltak - tette hozzá.

MTI Fotó: Komka Péter
MTI Fotó: Komka Péter
Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében rámutatott: 2010 óta megduplázódott a Mátrába látogatók száma, míg a vendégéjszakák száma megközelíti a félmilliót. Ezek az adatok is igazolják, hogy a térségi vonzerők fejlesztésének van létjogosultsága - fogalmazott.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány elkötelezte magát a tájegység fejlesztése mellett, döntött például a Kékestető környezetének fejlesztéséről, ahol négyévszakos kabinos sífelvonó épül. A Mátra és a Bükk kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válhat a közeljövőben - emelte ki. 

Kiegészítés

Mielőtt valaki rákérdezne. Tavaly decembere óta nem épült új lift a Síparkban, Ez a december 27-én üzembe helyezett ülőlift hivatalos átadóünnepsége volt. Az első napról itt írtunk.
KOMMENTEK
Konrád Leo | 2018.01.25. 06:13
Nagyon örömteli ez a sok fejlesztés a Mátrában, de azért meg kell említeni, hogy a korábbi Galyatetői fejlesztésekből teljesen kimaradt az ottani sípálya, annyira hogy tábla hirdeti tilos síelni, szánkózni.
Konrád Leo | 2018.01.25. 06:24
ui: A Galyatetőn pusztuló sífelvonón is a Doppelmayr cég neve szerepel...
bouquetk | 2018.01.25. 10:54
Volnának még javaslataim, hogy mire kellene kormánybiztos.
keskusta | 2018.01.25. 12:30
Mintha közelednének a választások nem?
Trailrider | 2018.01.25. 13:05
Ha már kihangsúlyozták, hogy bringaszállításra alkalmas, lesz esetleg bikepark is? Bár ilyen szintküliből sokat nem lehet kihozni.
Pisti P | 2018.01.28. 13:33
És az ország legprímább síparadicsomában, Bánkúton mikor lesz már fejlesztés? Mikor épülnek ülőszékes felvonók? Igazán megérdemelné a nagymultú, legjobb magyar síterep!

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.