Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ülőszékes sífelvonót adtak át Mátraszentistvánban

2018.01.25. | Szerző: MTI / sielok.hu
Üzembe helyezték Magyarország első új építésű, ülőszékes sífelvonóját Mátraszentistvánban, a 850 millió forintos, részben állami támogatást élvező sípálya-fejlesztés részeként. Tegnap az un. hivatalos ünnepséget tartották meg, a lift már tavaly december óta üzemel.
MTI Fotó: Komka Péter
h i r d e t é s
Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán a beruházás átadó ünnepségén, a síparkban emlékeztetett rá, hogy a kormány 25 százalékos támogatást nyújt magyarországi sípályák fejlesztéséhez. Ennek a programnak része a mátraszentistváni sípark fejlesztése, amelyhez a működtető vállalkozás 150 millió forint állami forrást kapott.

A beruházás legjelentősebb eleme az ülőszékes sífelvonó, amelyet az osztrák Doppelmayr cég épített. A kerékpárok szállítására is alkalmas létesítmény a tervek szerint négyévszakos felvonóként üzemel majd - ismertette. Az 500 méter hosszú felvonót óránként 2200 ember használhatja.

Révész Máriusz jelezte: hasonló fejlesztés zajlik Eplényben is, ahol hamarosan új sípályát adnak át.

Körösi Péter, a mátraszentistváni sípark ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az állami támogatás évekkel hozta előre a beruházás megvalósítását, amelyből a környezetbarát hajtástechnológiával működő lift mintegy 600 millió forintba került. A projekt része volt továbbá egy új víztározó kialakítása és egy épülő befejezése. Ezen kívül három hóágyút és egy hótaposó gépet is vásároltak - tette hozzá.

MTI Fotó: Komka Péter
Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében rámutatott: 2010 óta megduplázódott a Mátrába látogatók száma, míg a vendégéjszakák száma megközelíti a félmilliót. Ezek az adatok is igazolják, hogy a térségi vonzerők fejlesztésének van létjogosultsága - fogalmazott.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány elkötelezte magát a tájegység fejlesztése mellett, döntött például a Kékestető környezetének fejlesztéséről, ahol négyévszakos kabinos sífelvonó épül. A Mátra és a Bükk kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válhat a közeljövőben - emelte ki. 

Kiegészítés

Mielőtt valaki rákérdezne. Tavaly decembere óta nem épült új lift a Síparkban, Ez a december 27-én üzembe helyezett ülőlift hivatalos átadóünnepsége volt. Az első napról itt írtunk.
2018.01.25. 06:13:32 Konrád Leo
Nagyon örömteli ez a sok fejlesztés a Mátrában, de azért meg kell említeni, hogy a korábbi Galyatetői fejlesztésekből teljesen kimaradt az ottani sípálya, annyira hogy tábla hirdeti tilos síelni, szánkózni.
2018.01.25. 06:24:36 Konrád Leo
ui: A Galyatetőn pusztuló sífelvonón is a Doppelmayr cég neve szerepel...
2018.01.25. 10:54:06 bouquetk
Volnának még javaslataim, hogy mire kellene kormánybiztos.
2018.01.25. 12:30:07 keskusta
Mintha közelednének a választások nem?
2018.01.25. 13:05:46 Trailrider
Ha már kihangsúlyozták, hogy bringaszállításra alkalmas, lesz esetleg bikepark is? Bár ilyen szintküliből sokat nem lehet kihozni.
2018.01.28. 13:33:50 kunosis
És az ország legprímább síparadicsomában, Bánkúton mikor lesz már fejlesztés? Mikor épülnek ülőszékes felvonók? Igazán megérdemelné a nagymultú, legjobb magyar síterep!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »