Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Válság: tömeges elbocsátás egy amerikai síterepen

2009.02.09. Bata Attila

Válság: tömeges elbocsátás egy amerikai síterepen A világgazdasági válság egyik szenvedője lehet majd a turizmus, hiszen az emberek valószínűleg ezen is spórolni fognak majd. Bár eddig nagyon kevés hír érkezik arról, hogy a válság érdemben sújtaná a síterepeket, a múlt héten mégis száz alkalmazottat bocsátottak el az egyik legjobb kaliforniai síterepről.
A hírek nagy része arról szól, hogy Európa nagy részén a kitűnő hóviszonyok miatt nem esett vissza a síturizmus, sőt a síterepek megpróbálnak még egy lapáttal rátenni a szezon végégig, és kihasználni a kedvező hóviszonyokat, hiszen attól tartanak, hogy nyáron sokkal kevesebben jönnek majd a hegyekbe.

Eddig csak néhány európai és amerikai síterep számolt be komolyabb visszaesésről, amelyet a válságnak tanúsítanak. Ezek közé tartozik Kalifornia egyik legjobb síterepe, Mammoth Mountain is. Az előző időszakban 101 alkalmazottat voltak kénytelenek elbocsátani és egyéb költségcsökkentő intézkedéseket is be kellett vezetni. Annak ellenére, hogy fantasztikus hóviszonyok várják a síelőket, szinte alig lézengenek a pályákon.

Az intézkedéseknek az elsődleges oka, hogy a bevételek jelenleg 21 százalékkal maradnak el a tervezettől, és a jövő sem tűnik túl rózsásnak, a tervezett 1,4 millió eladott bérlet helyett örülni fognak, ha 1,1 milliót sikerül értékesíteniük. Az elbocsátások mellett a vezetőség jövedelmét is egységesen öt százalékkal csökkentették, valamint ezentúl nem fizetnek benzinpénzt az alkalmazottaknak.

A síterep vezetősége bejelentette, hogy a bevezetett intézkedések nem veszélyeztetik a síelők biztonságát. Érdekesség, hogy a szomszédos June Mountain síterepét is ők üzemeltetik, de itt az előzetes foglalások nagy száma miatt nem kellett ilyen megoldásokhoz nyúlni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.