Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kettős osztrák siker női műlesiklásban

Hazai siker: 4 magyar lány végzett a legjobb 50 között!

2011.02.19. Lipiczky Ágnes

Kettős osztrák siker női műlesiklásban Az osztrák hölgyek imádják Garmisch-Partenkirchent! Elisabeth Görgl két és Anna Fenninger egy győzelme után ismét a piros-fehérek versenyzői tündököltek. A női műlesiklásban kettős osztrák siker született: Marlies Schild arany-, míg Kathrin Zettel ezüstérmet vehetett át. A magyar lányok is szépen szerepeltek.
Végre teljesült Marlies Schild nagy álma. Az osztrákok technikai specialistája két világbajnoki ezüst- és két bronzérem után megszerezte pályafutása első aranyérmét. A garmisch-partenkircheni műlesikláson már az első futamban sikerült megalapoznia ezt a nagyszerű teljesítményt. Az első etapban 21 századdal előzte meg a finn Tanja Poutiainent és 61 századdal volt gyorsabb honfitársnőjénél, Kathrin Zettelnél. Noha a második futamban nem ők érték el a legjobb időeredményt (a kanadai Erin Mielzynski a 29. helyről a 16.-ra tudott előlépni 52.07-es fantasztikus idejével), ám Schild és Zettel is képes volt még egy kiegyensúlyozott futamot produkálni. Nem úgy a finn Tanja Poutiainen, aki a második pozícióból a hatodikra csúszott vissza, míg a dobogó harmadik fokára a svéd Maria Pietilä-Holmner küzdötte fel magát. A szám nagy esélyese, a németek nagy kedvence, Maria Riesch ezúttal lecsúszott az éremről. „Ez sokkal több számomra, mint egy egyszerű érem. Ez az, amiért mindig is küzdöttem, amiről mindig is álmodoztam – mondta Marlies Schild a nagy győzelem után.

Schild az öröm pillanatában természetesen nem feledkezett meg barátjáról, Benjamin Raichról sem, akit szalagsérüléssel a napokban operáltak meg az innsbrucki klinikán. „Nehéz időszakon megyünk keresztül Benivel, aki rendkívül szomorú a sérülése miatt és természetesen én is az vagyok” – tette hozzá az újdonsült világbajnok.

És hogy a magyar hölgyek miként szerepeltek ezen a napon?
Négy magyar lány is bekerült a legjobb 50-be! A 111 nevező között Döme Zsófia a 37., Berecz Anna a 39., Hellner Donáta a 48., testvére, Szelina pedig 49. helyen zárt.


Ezen a napon megrendezték a férfi műlesiklás selejtezőjét is, amelyből Szepesi Bertold a 45., Kékesi Márton a 48., Vincze Ákos az 58. helyen jutott tovább. Mindössze egy magyarral, Halmágyi Zoltánnal nem találkozhatunk majd a vasárnapi zárószámban, a férfi szlalomban.
KOMMENTEK
fooster | 2011.02.19. 22:02
Grat nekik!
Pulmy | 2011.02.20. 10:53
Ilyen magyar szereplés még soha nem volt!

Le a kalappal!
vago | 2011.02.20. 14:55
Szelina! Nem Szabina!
És előtte duplán le a kalappal:)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.