Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Visszatekintő a mátraszentistváni Hófesztiválra

Sikeresen zárult az ország legnagyobb havas eseménye

2014.03.04. Sípark.hu

Kiváló síidő, hóesés és napsütés váltogatta egymást a három napos Hófesztiválon. Az ország legnagyobb, sípályán lévő havas fesztiválját rendezték meg a Mátraszentistváni Síparkban, ahol több ezer síelő fordult meg. A hangulatról a folyamatos zene, a fellépő együttesek, gyerekprogramok gondoskodtak.
A fesztivál célja, hogy népszerűsítse a téli sportokat és kicsikkel, nagyokkal megszerettesse a sízést és a snowboardozást. Ez a legnagyobb olyan téli családi fesztivál Magyarországon, amely három napon keresztül, több zenei színpaddal és neves előadókkal szórakoztatja a közönséget.

Ilyen volt az idei Hófesztivál - a szervezők által készített videó
A folyamatos hóágyúzásnak és a természet adta hórétegnek köszönhetően már sikerült a leghosszabb 4-es pályát is megnyitni. A fesztivál ideje alatt öt sípálya, hat sílift, és a Hócsúszdapark műanyag része is működött. Tulajdonképpen ez volt a leghavasabb hétvége a Mátrában az egész idei szezonban!

A házigazda szerepében a Class FM műsorvezetője Rákóczi Feri szórakoztatta a vendégeket. Egy fesztivál elmaradhatatlan része az esti zenei program. A Hófesztivál szombati napján az Alpesi Nagyszínpad vendégei volt a Compact Disco akik az Euróvíziós Dalfesztivált is megjárták, az Abrakazabra és Bebe, akik az ország egyik legjobb party zenekara és akik több neves énekes kíséretét is ellátják. Másnap pedig egy fergeteges koncertet adott elő a Bestof Zenekar, rádiós műsorvezetőkből együttese Rákóczi Ferivel.

A Hófesztivál természetesen a pályán is egész nap zajlott, olyan egyedülálló programokkal mint például a Mátra Classic Veterán Síverseny, Dévényi Tibi bácsi retró bulija a pöttyös labdákkal valamint este a "Vidróczki Tüze" Záró Show, amely hagyományteremtő szándékkal lett megrendezve. A záró show néptánc előadással, Vidróczki Márton nevéhez kötődő hangulatot teremtettünk, pirotechnikával felszerelt ratrakokkal, betyárnak öltözött síoktatók formációs lesiklásával, és a betyárok durrogtatását idéző hatalmas tűzijátékkal zárult.

A rendezvény ideje alatt ingyenes sí, snowboard és telemarkoktatás volt, a Téli Varázssétányon pedig bemutatkoztak a síiskolák és több hazai sportszerforgalmazó is.

A SíRiporter Blog tudósítása a Hófesztiválról
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.