Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: átadták az új, tízfős kabinos liftet

2017.10.18. Stánicz Balázs

Valóságos kabinos lázban ég a Zelli-tó felett elhelyezkedő síparadicsom, tavaly ZellamSeeXpress néven épült a hegy északi oldalára kabinos, most a túloldal következik. A tízfős AreitXpress a korábbi gondolát váltja.
Hegyállomás látványterve - fotó: lifttársaság
Hegyállomás látványterve - fotó: lifttársaság
Dinamikusan fejlődik Zell am See, egy hasonló osztrák sítereptől szinte már elvárt, hogy minden évben új felvonót, de legalábbis pályát építsen. Az idei szezontól a korábbi hatszemélyest egy tízfős kabinos váltja Zell am See-Schüttdorf irányából.
Az 1970-es években egy fapados duplaülésessel juthattunk fel oda, ahova idéntől bőrüléses, wifis kabinokkal - Fotó: Schmittenhöhebahn AG
Az 1970-es években egy fapados duplaülésessel juthattunk fel oda, ahova idéntől bőrüléses, wifis kabinokkal - Fotó: Schmittenhöhebahn AG
Az új lifttel nemcsak gyorsabban, hanem mindenek előtt kényelmesebben juthatunk a hegyre. Kényelmes bőrülések, nagyobb lábterek, rázkódásmentes indulás és érkezés gondoskodnak a komfortról. Természetesen a 21. században szinte elképzelhetetlen egy kabinos wifi nélkül, így akár menet közben megoszthatjuk a nagyvilággal az élményeinket vagy olvashatjuk leveleinket. Azért ne feledkezzünk meg időnként kinézni az ablakon, a kilátás pompás.
Az új kabin - fotó: Schmittenhöhebahn AG
Az új kabin - fotó: Schmittenhöhebahn AG
A nyomvonal marad az eredeti, azonban hegyállomást harminc méterrel lejjebb helyezik. A téli sportolók a hegyállomáshoz érve mozgólépcsőn érhetik el a másik két kabinost (Areitbahn II és III), vagy egyből csatolva a nyolcüléses Glocknerbahnhoz síelhetnek, esetleg a piros 4–esen csúszhatnak vissza az új kabinoshoz. A hivatalos megnyitó december 7-én lesz. Érdekesség, hogy a korábbi kabinost Kolumbiában állítják fel.
Völgyállomás látványterve - fotó: Lifttársaság
Völgyállomás látványterve - fotó: Lifttársaság
A tavaly felhúzott ZellamSeeXpress alsó szekciója várhatóan a 2019-es szezontól áll szolgálatba, egyben kapcsot képezve Saalbach pályarendszerével. Az összeköttetéssel létrejöhet Ausztria legnagyobb összesíelhető sírégiója. A tiroli Fieberbrunntól Zellig sítalpakon csúszhatunk, autóval a két végpont közti táv 43 kilométer.
A tavaly megépült ZellamSeeXpress, háttérben a saalbachi völgy - fotó: powderhounds
A tavaly megépült ZellamSeeXpress, háttérben a saalbachi völgy - fotó: powderhounds
KOMMENTEK
Rossi | 2017.10.18. 13:10
Nagyon impozáns lesz, mint ahogy az egész síterep gyönyörű helyen fekszik. Várom a Saalbach-hal történő összeköttetés utolsó szakaszát, akkor igazán izgalmas lesz.
százas | 2017.10.18. 20:50
A bubis székes sokkal kényelmesebb, de legalább még tovább srófolhatják az árakat a labancok
Stani | 2017.10.21. 19:41
@százas, hogy melyik kényelmesebb, nyilván szubjektív, viszont az Areitbahn I esetében a kabinos sokkal praktikusabb:

- kezdőknek
- kisgyermekeknek
- gyerekcsoportoknak (síiskolák, síklubok, iskolai sítáborok)
- nyáron is üzemel
- Zubringerbahn, ezért fontos a nagy sebesség és kapacitás, egy ülőlift mindig lassabb, mint egy kabinos.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.