Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elkezdődött az éjszakai bobszezon a Zemplén Kalandparkban

2023.05.31. MTI / sielok.hu

Május huszonnyolcadikán elrajtolt az éjszakai bob szezon a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban. 2020 óta lehet éjjel is bobozni és az azóta eltelt idő azt bizonyítja, hogy az emberek szeretik ezt az élményelemet is.
Az éjszakai bobozás izgalmas élmény | Fotó: Zemplén Kalandpark
Az éjszakai bobozás izgalmas élmény | Fotó: Zemplén Kalandpark
A pálya fényeit teljes egészében a kalandpark munkatársai alakították ki és hagyományosan idén is változtattak rajta, így másfajta élményt nyújtanak majd, mint az előző szezonban. Az éjszakai bobozás a Kalandpark által nagyjából kéthetente meghirdetett napokon válik elérhetővé a nyári időszakban.
A Zemplén TV tudósítása
Az MTI tájékoztatása szerint csaknem 750 millió forintos fejlesztés zárult le a Sátoraljaújhelyen, melynek keretében a város két kedvelt kirándulóhelyén valósultak meg korszerűsítések. A közlemény szerint a Várhegy és a Magas-hegy környezetét érintette a beruházás.

A pályázati program keretében folytatódott a Sátoraljaújhelyi vár egy évtizede zajló feltárása, a feltárt falmaradványok konzerválása és állagmegóvása. A Várhegyen, az egykori újhelyi vár területén megépült a látogatóközpont, melyben huszonegyedik századi technológia segítségével idézik meg virtuálisan a korai középkor várát és udvartartását. A vár és a város történetét egy, interaktív kalandjátékok mintájára készült virtuális játéktéren keresztül ismerhetik meg a fiatalok.

A Magas-hegy lábánál megépült ökoturisztikai látogatóközpontban Csodálatos Zemplén - velünk élő természet címmel nyílt kiállítás, amely a zempléni táj növény- és állatvilágát mutatja be. A Zemplén Kalandpark középső állomásán játszóteret, gyermekmegőrzőt, szabadtéri edzőteret, napozóteraszt valamint öt filagóriát alakítottak ki.

A sportcentrumban táblagépek bérelhetők, melyek segítenek eligazodni Sátoraljaújhely és környéke túraútvonalain és tanösvényein, emellett az eszközzel várostörténeti sétára is indulhatnak a vendégek. A Zemplén legmagasabb pontján, a Magas-hegy tetején megépült az úgynevezett Gombabüfé, emellett kiépítették a hegytetőre vezető víz- és szennyvízrendszert is.
Élményelemek a Zemplén Kalandparkban
Élményelemek a Zemplén Kalandparkban
A Zemplén Kalandparkban az alábbi élményelemekkel várja látogatóit minden évszakban:
  • két kétszemélyes libegő, melyek hossza 1332 illetve 1200 méter
  • az ország első és egyetlen kabinos liftje
  • drótköteles extrém zipline átcsúszópálya
  • 4 db, különböző nehézségi fokú kalandtúra pálya képzett és gyakorlott túravezetőkkel. A pálya végén egy 100 méter hosszú CANOPY lecsúszó drótkötél pálya és egy 4 dimenziós mászófal teszi teljessé az élményt.
  • Közép-Kelet-Európa leghosszabb, 2275 méteres téli-nyári bobpályája
  • EU normáknak megfelelő gyermekjátszótér és kondipark
  • 15 állomásból álló tanösvény mutatja be Zemplén növény- és állatvilágát.
  • a hegytetőn többszintes kilátó és lombkorona tanösvény
A következő téli szezonban a tervek szerint újra hóágyúzott pályákon lehet majd itt síelni. A sípályákat 3 Tatrapoma sífelvonó szolgálja ki, melyek közül egy indítópálcás és kettő tányéros, ezen kívül egy 120 méter, valamint egy 50 m hosszú Sunkid varázsszőnyeg szolgálja a vendégek kényelmét. Síkölcsönző és síiskola is működik sátoraljaújhelyi sípályán.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Hotel Hunor csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Hunor Sátoraljaújhelyen, a Magas-hegy lábánál, 100 méterre a sípályákhoz felvivő libegőtől, a Zemplén Kalandpark közvetlen szomszédságában található. Szolgáltatások: uszoda, fitneszterem, bowling pálya, teniszpálya, pezsgőfürdő, szauna, szolárium, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.