Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Motoros szánnal a Hargitán

2011.01.12. 2011.01.13. | frissítve: 2011.01.13.

A téli sport új, nem tömeges formája várja Erdélybe a havas hegyek kedvelőit. Szervezett motoros szán túrán bebarangolhatjuk be Székelyföld méltán legszebb hegyvidékét, az Erdélyi Kárpátok ölelésében magasodó Madarasi Hargitát.
A Hargitán a téli szezon átlaghőmérséklete mínusz 5 fok körül van. A vidék mikroklímájának köszönhetően január közepétől akár április elejéig hó borítja a tájat, így az egész idényben lehetőség nyílik a motoros szán használatára.

A 2 napos motoros szán túra alatt a környék legszebb látványt kínáló pontjaira kalauzol el a tapasztalt hegyivezető. A szánokkal naponta körülbelül 50-70 kilométert járhatunk be hótól roskadó fenyvesek között, makulátlan hóborította tisztásokon át, a távolban pedig ott ragyognak az erdélyi Kárpátok 2000-2500 méteres csúcsai. Az útvonaltervezésében a környezettudatosság is kiemelt figyelmet kapott, elkerülve az állatvilág természetes élőhelyeit. A túrán résztvevő csoport mérete nem haladja meg a 14 főt, de egyedi igények szerint akár már kettesben is barangolhatunk a hegyekben.
Az erdélyi Keleti Kárpátok belső ívén elhelyezkedő 1801 méter magas Madarasi Hargita turisztikailag talán legérdekesebb részén, Székelyföld szívében, a csúcstól mindössze 9 kilométerre lévő Ivó faluban található a túraszállás. A kulcsos-ház Budapesttől 700, Székelyudvarhelytől 22 kilométerre található Ivó patak völgyében parkosított, ősfás, fenyvesekkel ölelt, területen helyezkedik el. Közvetlenül innen, a 840-méteren elhelyezkedő Csodaszarvas vendégháztól indulnak a túrák.

A természetes anyagokból készült, helyi ácsmesterek által épített, hagyományos szerkezetű faház, teljes körű komforttal várja a kikapcsolódni vágyókat. A vendégház alkalmas családok, kisebb - nagyobb baráti társaságok befogadására is. Az állandó személyzet nélküli vendégházban semmi nem zavarja a nyugalmat. A ház speciális wellness szolgáltatással, a szálláshely telkén található tavacska partján épített, fafűtéses paraszt-jakuzzival, egy 6 személyes fürdődézsával várja a túrában megfáradt tagjainkat.

A motoros szánozás mellett akár síelhetünk, snowboardozhatunk vagy szánkózhatunk is a közelben kiépült felvonóval ellátott sípályán. Szervezett lovas szán túrákra mehetünk, vagy akár medve lesen figyelhetjük meg természetes élőhelyén a barna medvét. Hosszabb tartózkodás esetén csillagtúrákat tehetünk terepjáróval a nevezetesebb látnivalókhoz is.

A túrára érkezhetünk autóval, sőt repülővel is. Budapestről Marosvásárhely a WizzAir menetrend szerinti járataival is megközelíthető. A repülővel érkezőket transzfer busz várja.

Az élményt pedig a Hargitaszán nyújtja annak, akiben felcsillant az érdeklődés.
Videó: motoros szán túra a Hargitán
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.