Sítechnika témájú cikkeink

Energiatakarékos sífelvonó, 20%-kal kevesebb áramszámla

2022.10.19. Bata Attila
Akár a címben szereplő megtakarítás nagyságát ígéri az olaszországi Leitner cég legújabb fejlesztése, az un. EcoDrive rendszer, amely a sífelvonók sebességét szabályozza igények szerint. Vagyis csúcsidőben teljes sebességgel, de ha kevesebben vannak, akkor csökkentett sebességgel közlekedik a lift.

Tavalyi havon kezdődött meg a síszezon Finnországban

2022.10.09. Bata Attila
Finnországban pénteken két síterep is megkezdte az idei szezont annak ellenére, hogy még nem havazott és a hóágyúkat sem tudták beindítani. Akik régen olvasnak minket, már tudják, hogy ez az un. snow-farming eredménye, vagyis a tavalyi szezonban elraktározott havat terítették szét a pályákon.

Egynapos lesz idén a Prowinter síszakmai vásár

2022.03.28. síelők.hu
Az idei évben egyetlen napba sűrítik a téli sportok szerelmeseinek szezonzáró találkozóját, melyre 2022. április 14-én kerül sor Olaszországban, a Bolzanoi Vásárváros területén. A pandémiát megelőző időszakban 3 napos volt a rendezvény.

Síterepek innovációit is bemutatja a Mountain Planet

2022.03.07. 2022.03.10. síelők.hu | frissítve: 2022.03.10.
2022. április 26 - 28. között rendezik a franciaországi Grenoble-ban a Mountain Planet nemzetközi turisztikai szakkiállítást. A Francia Alpok szívében 1974 óta kétévente rendezik meg ezt a nemzetközi eseményt, mely idén nem kevesebb, mint 900 kiállítót és márkát, valamint 23 ezer szakembert hoz össze több mint 70 országból.

Livigno: már lehet sífutni a "tavalyi havon"

2021.10.25. Bata Attila
Ahogy már az előző években is megszokhattuk, az olasz település az idén is megépítette októberben a sífutópályáját, ahol a hétvége óta a profik és az amatőrök is róhatták a köröket.

Hóágyúzott sífutó- és szánkópálya lesz a Normafán

2021.10.22. Wesselényi Andrea
Elkészült a föld alatti víz- és villanyvezeték, készülnek a technikai helyiségek és az idei tél második felében akár már műhavas, esténként pedig kivilágított pályán lehet majd sífutni az Anna-réten. Ez a terület eddig is a sífutók kedvenc helye volt. Jó hír, hogy a hópótlásnak köszönhetően sokkal hosszabb szezonra számíthatunk a Normafánál.

Marcel Hirscher bemutatta saját gyártású síléceit

2021.09.30. Bata Attila
Minden idők legjobb síelője, az osztrák Marcel Hirscher saját márkájú síléccel lépett a piacra. A hír már régóta ismert volt, hivatalosan szerdán Kaprunban jelentette be, hogy mostantól elérhető a VAN DEER néven forgalmazott síléce.

Hóágyúkkal harcolnak az erdőtűz ellen Amerikában

2021.09.04. Bata Attila
Már három hete ég az erdő Kaliforniában. Az utóbbi napokban egyre több síterep került veszélybe. Volt, ahol kisebb károkkal megúszták a tüzet, de vannak olyan síterepek, ahol most éjjel-nappal üzemelnek a hóágyúk a védekezésben.

A sílifteket leállították, de a síelés nem állt le

2021.02.27. Bata Attila
Európa több országában sem lehet beindítani a lifteket, de ez még nem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondani a síelésről. Ezekben az országokban érdekes és teljesen legális megoldásokkal pótolják a síelés örömeit.

A magyar hógyár havat varázsol bárki kertjébe

2021.01.01. síelők.hu
Hógyár néven olyan szolgáltatás jött létre Magyarországon, amely mobilizálható hógyártó rendszer kiépítését vállalja közterekre, rendezvényekre, vagy akár valakinek a saját kertjébe.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.