Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A forralt bor alapreceptje és változatai

2010.04.01.

A forralt bor alapreceptje és változatai Ausztriában Glühwein, a franciáknál vin chaud (ejtsd: vensó). A forralt bor hozzátartozik a téli üdüléshez, csábító illatának nehéz ellenálni. Mivel igencsak fejbe tud vágni, síelés közben mindenesetre inkább ne, vagy ha mégis, csak mértékkel fogyasszuk. Magunknak is bármikor elkészíthetjük valamelyik változatát!
A tél a forralt bor ideje. Sokféle elkészítési változata létezik. A forralt borok készítésénél a legfontosabb szempont, hogy kifogástalan minőségű, mellékíztől mentes bort használjunk. Íme az alaprecept:

Hozzávalók:
  • 1 üveg bor (készíthető fehér és vörös borból is, vagy vegyesen)
  • 4 dl víz
  • 7 dkg cukor
  • fél citrom
  • 2 rúd fahéj
  • pár szem szegfűszeg
  • két szem szegfűbors
Elkészítés:
A bort és a hozzávalókat egy lábasba töltjük, a citrom levét belenyomjuk és kevergetés mellett forrásig melegítjük.

Hasznos tippek, változatok:
  • Ne forraljuk, mert a bor elveszti alkoholtartalmát és aromáját.
  • Mézzel is lehet édesíteni. Úgy talán még finomabb.
  • Tálaláskor egy karika narancsot tehetünk a bögrébe. Aromásabb, szebb lesz.
  • Citromhéjat, narancshéjat is főzhetünk bele, finom lesz tőle!
  • További fűszerek, amit belefőzhetünk, ízlés szerint: feketebors, babérlevél, erőspista vagy chili paprika (megfázáskor ajánljuk!)
  • Gyümölcsös változat: aszalt gyümölcsökkel, mazsolával, darabolt narancssal is készíthetjük, ilyenkor koktélkanalat is adjunk hozzá.
  • Dúsíthatjuk gyümölcslével, ha új ízeket keresünk.
  • Rummal fokozhatjuk az ízhatást és az alkohol tartalmat.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.