Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Receptek témájú cikkeink

Szlovákia nemzeti étele: a sztrapacska

2010.07.10. 2024.03.10. sielok.hu | frissítve: 2024.03.10.
A sztrapacska felvidéki eredetű étel, egyszerű, finom és laktató. Ezért is vált a túrázók, síelők kedvencévé Szlovákiában. Szinte minden vendéglő étlapján szerepel, és több változata is van, a mi kedvencünk a juhtúrós galuska, szlovákul "bryndzové halusky". Fogyasztható főételként, vagy köretként is.

Hütte körkép - mit és mennyiért ehetünk Ausztriában?

2024.02.01. 2024.03.04. | frissítve: 2024.03.04.
Kevés jobb érzés van, mint, mint vaníliás porcukorral megszórt császármorzsát enni egy osztrák hütte napos teraszán, miközben eléd tárul a havas Alpok látványa. Mutatjuk az árakat is, hogy ne érjen nagy meglepetés.

Gasztronómia a sípályákon - ha nem csak a sport fontos

2023.03.01. 2023.03.03. Fóris Gábor | frissítve: 2023.03.03.
Sokaknak nem csak sportot jelent a sízés, legalább annyira fontos szerepet kap a gasztronómiai is az úti cél kiválasztásánál. Egyre több helyen a hamburger, a pizza és az olasz tészták utalják az étlapokat. Körbenéztünk néhány környező országban, hogy hova, milyen finomságért érdemes elutazni és megmutatunk néhány furcsaságot is!

A sütőtökkrémleves receptje

2014.09.24. 2021.11.24. sielok.hu | frissítve: 2021.11.24.
Ha ősz, akkor sütőtök! Az osztrák hüttékben és éttermekben egész évben közkedvelt étel ez a különleges, nagyon finom és laktató leves. (németül: Kürbiscremesuppe) Elkészítése roppant egyszerű, kezdő konyhaművészeknek sem jelenthet gondot! Mi is megfőztük, finom lett!

Ínyenc ételeket is megkóstolhatunk Stájerország hüttéiben

2021.11.16. sielok.hu
15 hütte vesz részt és az Almkulinarik projektben, és a különleges ételkínálat az idén téli szezonban az ökörhúsos kocsonyától (Oxenalm) kezdve a pácolt szajblingfilén (Waldhäuslalm) és a tejszínes vadpörköltön át (Rösteralm) a cirbolyaparféig terjed.

Koliba Chopok: szlovák csárda nyílt Budapest közelében

2021.07.01. Wesselényi Andrea
A főváros közelében, Dunakeszin megnyílt egy külsejében és kínálatában is autentikus szlovák étterem, amely a síelők szívét megdobogtató Koliba Chopok nevet kapta. A koliba szót jól ismerik azok, akik járnak Szlovákiába, az ottani rönkfából készült "hüttéket" azaz hegyi éttermeket és útmenti csárdákat hívják így.

Az osztrák gőzgombóc - Germknödel kipróbált receptje

2010.04.26. 2020.04.16. sielok.hu | frissítve: 2020.04.16.
Aki síelt már Ausztriában biztosan kóstolta már a gőzgombóc, eredeti nyelven Germknödel - magyar becenevén "mákoscici" - valamelyik változatát. A hütték jellegzetes étele az édes szilvalekvárral töltött nagy fehér félgömb alakú gombóc vaníliaszósszal leöntve és darált mákkal megszórva. Egy leves után főételnek is kiváló, mert kiadós, laktató étel.

Császármorzsa - itt az igazi, klasszikus osztrák recept

2019.04.27. sielok.hu
A "smarni" az osztrák és bajor paraszti életforma egyik népszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető fogása, emellett állítólag Ferenc József császár egyik kedvence volt, így nevét is róla kapta.

Tiroler Knödel - a sonkás tiroli gombóc receptje

2019.03.16. sielok.hu
A tradicionális gombócok régen átlagos, heti ételnek számítottak a kelet-tiroli családoknál, mivel szalonna és kolbász mindig volt a háznál. Így garantáltan jól laktak a családtagok és szolgálók, akik a ház körül dolgoztak. A legfontosabb a tiroli gombóc elkészítésénél a sok szalonna, kolbász és egy kis kenyér!

Szlovák hütte körkép - ennyiért ehetünk, ihatunk

2019.02.05. sielok.hu
Káposztaleves, juhtúrós sztrapacska, derelye - ezek a tipikus nemzeti ételek, melyek nem maradhatnak el egy tradicionális szlovák koliba étlapjáról. Nézzük, mennyibe kerül a mostanában egy szlovákiai "hüttézés".

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.