Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ínyenc ételeket is megkóstolhatunk Stájerország hüttéiben

2021.11.16. sielok.hu

15 hütte vesz részt és az Almkulinarik projektben, és a különleges ételkínálat az idén téli szezonban az ökörhúsos kocsonyától (Oxenalm) kezdve a pácolt szajblingfilén (Waldhäuslalm) és a tejszínes vadpörköltön át (Rösteralm) a cirbolyaparféig terjed.
Pihenés téli túra után Aflenzer Bürgeralmon | Fotó: Tom Lamm
Pihenés téli túra után Aflenzer Bürgeralmon | Fotó: Tom Lamm

Almkulinarik a Schladming - Dachstein régióban

A 2019. júniusi sikeres projektindítás után az Almkulinarik már télen és nyáron is elérhető. A vendégek a 2021/2022 téli szezonban a Schladming-Dachstein régió válogatott hüttéiben is élvezhetik a díjnyertes gasztronómiai élményeket. A sztárséf, Richard Rauch – aki Németországban a „Konyhacsata” című televíziós főzőműsorban vált ismertté – a régió hüttetulajdonosaival közösen alkot meg egy-egy különleges alpesi ételt. A vendéglősök ezután egész télen át kínálják ezt az ételt alpesi kunyhójukban. Richard Rauch a garancia rá, hogy az ételek rendkívüliek és kivételesen jók lesznek. A kezdeményezésben 15 hütte vesz részt a Schladming Dachstein régióban.
Isten hozott a Blaa Alm vendégfogadóban!
Isten hozott a Blaa Alm vendégfogadóban!

Gasztro élmények az Ausseerland régióban

Az Altausee közeli Blaa Alm hütte tökéletes kiindulópontként szolgál számos téli szabadidős tevékenységhez. Egy séta után mindenképpen érdemes betérni és csillapítani az éhségünket, mert itt régi stájer és osztrák receptek szerint főznek. Legyen szó zergegulyásról, szarvassültről vagy szarvasgerincről, a vadételek szerelmesei a Blaa Almban garantáltan megtalálhatják a számításaikat. A helyi vizekből származó szajbling- és pisztrángfilé szintén különleges csemegének számít. Az édesszájúakat serpenyős finomságok és a híres krémes süti várja. Egy másik tipp az áfonyás császármorzsa, ami szintén egyedülálló kulináris élmény.
Az Almrauschhütte Aflenz Bürgeralmon
Az Almrauschhütte Aflenz Bürgeralmon

Túrázni és jókat enni az Aflenzi Magaslaton

A Magas-Stájerországban található Bürgeralmon a regionális ízek és a kiadós hüttefogások adják meg az alaphangot – legyen szó réteslevesről a Lärchenhüttében, törökkásáról az Almrauschhüttében, sertéssültről és buktáról a Pierergut vendéglőben vagy parasztfánkról a Schönleitenhausban. Ha mindez még nem lenne elég, akkor a Thörlben található Hochschwabwirtben különleges vadételekből válogathatunk: itt szarvas, zerge, őz és társai egyaránt szerepelnek az étlapon. A HOCHschwabwirt egyébként egyike a Hochsteiermark régió 14 vadvendéglőjének.
Schönleitenhaus 1810 méteren
Schönleitenhaus 1810 méteren
Akinek hiányzik egy igazi hütte-élmény, az az Aflenzer Bürgeralmon „hüttéről hüttére” túrázhat és akár zergéket, kőszálikecskéket és hónyulakat is láthat. Egész Európában ebben a térségben a legjelentősebb a zergepopulációval, a táj pedig nyáron és télen is lenyűgöző. A hüttetúra az Almboden alpesi rétről indul és a Schönleitenhausba vezet, ahol Hermi, a háziasszony híres parasztfánkjával és egy snapsszal várja a vendégeket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.