Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ingatlanbefektetési lehetőségek Ausztria legjobb síterepein

2022.09.29. Wesselényi Andrea

Az egyik legnépszerűbb osztrák ingatlanközvetítő adatbázisát böngészve néztük meg, hogy hol tartanak az ingatlanárak, és milyen kínálatból választhat az, aki Ausztriában szeretné befektetni vagyonát.
Új ski in ski out, kompletten berendezett apartmanok elkészültek és eladók 2020 m tengerszint feletti magasságban, a tiroli Kühtai síterepén | Kép: Rellox.hu
Az osztrák ingatlanok vásárlása mellett szól a könnyű megközelíthetőség, az ideális sportolási lehetőségek és a csúcsszínvonalú szolgáltatások - állítja a rellox.hu. Az ingatlanok nem csak a síszezonban hasznosíthatók, hanem egész éves kihasználásra is alkalmasak, ezért komoly passzív jövedelemforrást jelenthetnek a tulajdonosoknak. Ausztriában a téli szezont követően az alpesi és kerékpáros turizmus, a vízisportok és a túrázás a legnépszerűbbek, de az utóbbi években az alpesi síközpontok közelében számos új golfpálya is épült.

Egy újépítésű apartman ára egy nagyobb síterep közelében 200 ezer eurónál kezdődik, ami jelenlegi árfolyamon kb. 80 millió Forint. Ezért az árért egy garzonlakás méretű apartmant vehetünk valamelyik most épülő rezortban.

Számos új ingatlanprojekt van Ausztria minden tartományában, és ezek között sok igazi ski-in-ski-out szállás, azaz közvetlenül a sípályák mellett , de épülnek ötcsillagos luxus apartmanok pár lépésre a tótól, Zell am See központjában is. Egy ilyen apartman biztonságos befektetés kellemes üdülési bónusszal, az első két évre minimális garantált bérbeadásból származó jövedelemmel. Itt egy 40-50 nm-es apartmant 200-400 ezer euró közötti áron vásárolhatunk meg, a nagyobb méretű (100 nm fölött) luxus apartmanok ára meghaladja az egymillió eurót. A közelben található a Kitzsteinhorn-gleccser, a magyar síelők egyik kedvenc síterepe, ahol már októbertől lehet itt síelni.

Aki befektetési céllal vásárol, annak jobb megtérülés miatt egyébként is érdemes a gleccserek közelében ingatlan keresni, hiszen téli a szezon dupla olyan hosszú, 4 helyett 8 hónapig is eltart. A Rellox kínálatában Hintertux, Stubai és a Pitztal-gleccser környéki ingatlanok is szerepelnek. Példaként Zillertalban az újépítésű, tágasabb apartmanok ára 4000 euró / nm áron indul. A Pitztali völgy kapujában bútorozott apartmanokat kínálnak 312.000 eurós áron. A 25 apartmannal rendelkező rezortban van fitnesz, wellness, végtelenített medence és panorámás szauna, illetve étterem is, mindez 1476 méteres magasságban.
Apartmanok a Pitztal-völgy kapujában 5%-os bérleti jövedelemmel
Vásárlás előtt ajánlott megnézni az ingatlan státuszát: a fent említett projektek a saját használat és további bérbeadás kombinációjára épülnek. Ez azt jelenti, hogy az apartmanok magántulajdonba kerülnek értékesítésre, azonban a területrendezési terv szerint további bérbeadásra vannak szánva - részleges saját használati lehetőséggel. A saját használat lehetséges, azonban a további bérbeadásnak túlsúlyban kell lennie. A tulajdonosok számára az apartmanok kezelésével és további bérbeadásával kapcsolatos szolgáltatások biztosítva vannak.

Az ingatlan további bérbeadásának feltétele a tulajdonost nem korlátozza a személyes vagyonának kezelésében – ez azt jelenti, hogy az ingatlan bármikor értékesíthető a bérleti szerződés időtartama alatt. Ezt nagyon fontos tudni, mivel ezekbe az ingatlanokba nem lehetséges beköltözni egy bizonyos időszakra.

Az EU állampolgárok ausztriai ingatlanok vásárlása esetén azonos státuszt élveznek, mint az osztrák állampolgárok, azaz semmilyen adminisztratív akadály nem gátolja a befektetést. Egyedül az ár korlátozhatja a lehetőségeinket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.