Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik osztrák síterepen lesz legdrágább idén a napijegy?

2021.09.12. Bata Attila

Természetesen idén is folytatódik a síbérletek drágulása. Átlagosan 4-5%-kal kérnek többet a napijegyekért, mint tavaly. Idén újabb lélektani határt lép át több osztrák síterep, néhány helyen már 60 eurónál többet is elkérnek egy napijegyért.
Sölden: 62 euróba kerül egy napijegy
Sölden: 62 euróba kerül egy napijegy
Az osztrák síterepeket üzemeltetők szervezetének vezetője szerint a tavalyihoz hasonló szezont még egyszer nem bírnak ki az osztrák síterepek. Síelni ugyan lehetett, de a szállások és a hütték nagy része zárva tartott, külföldieknek megnehezítették a bejutást. Az elnök szerint a síterepek a bevételeik 95%-ától estek el, és nem tudja elképzelni, hogy a tavalyihoz hasonló feltételekkel ismét kinyitnának.

Az idei emelésekben valószínűleg a tavalyi elmaradt szezon is benne van és a szokásos magyarázat: a hóágyúk, modern liftek, rakrakok és az üzemeltetés évről-évre drágulnak, és valakinek meg kell ezeket fizetnie.
Schladming: idén először 60 euró felett
Schladming: idén először 60 euró felett
Akkor a konkrétumokról. Idén főszezonban a tiroli Söldenben már 62 eurót elkérnek egy napijegyért, ezzel ők a legdrágábbak Ausztriában. Utánuk következik St Anton am Arlberg és Grossarl (61), Saalbach, Hochkönig, Kitzsteinhorn, Ski amadé 4-hegy - Schladming (60,50), hogy csak a 60 euró felettieket említsük.

Három tiroli top síterep pontosan a lélektani határ alatt húzta meg a határt, Hintertux, Kitzbühel és Ischgl 59,50 eurót számol fel egy napijegyért.
Ischgl: még 60 euró alatt egy kicsivel
Ischgl: még 60 euró alatt egy kicsivel
A magyar síelők körében népszerű terepeken az alábbi napijegy árakkal kell számolni: Bad Kleinkirchheim és Nassfeld 52,50, Kreischberg és Gerlitzen 52, Katschberg 51, Lachtal 47, Tauplitz 45 euró.

Természetesen többnapos bérletek esetében a napi fajlagos árak a fenti számoknál alacsonyabbak.

Számos síterep még nem jelentette be árait a következő szezonra, így A SÍBÉRLETÁRAK TÁBLÁZATA még közel sem végleges, de a szezon elejére naprakészen mutatja majd az árakat. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Da Capo Hotel
2014 januárjában újranyitott szálloda magyar személyzettel, a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 400 méterre. 2, 3 és 4 ágyas tágas szobák reggelivel, vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Suiten
Újszerű szálláshely Kreischbergen, pár percre gyalogosan a kis kabinos lift alsó állomásától. 2-6 fős, önellátásos, tágas, modern apartmanok saját infraszaunával, parkolóval és wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.