Menü ≡

Ingatlan-tombola Ausztriában - egy síhütte volt a tét

2009.04.28. | Frissítve: 2009.07.20. | Szerző: sielok.hu
Ausztriában új trend vette kezdetét az ingatlanok értékesítésében: egy tóparti luxusház tulajdonosa nem tudta eladni a házát, ezért úgy döntött, hogy sorsjegyeket bocsát ki és így értékesíti a villát. Az akció sikerén felbuzdulva most egy síhütte tulajdonosa is hasonló módon értékesíti a házat!
Ezt a házat fogják kisorsolni
h i r d e t é s
A történet még 2008-ban kezdődött, amikor egy Klagenfurti környéki luxusvilla tulajdonosa nem tudta a kívánt összegért eladni az ingatlanát. Ekkor az az ötlete támadt, hogy a ház vételárának értékében sorsjegyeket bocsátanak ki, majd miután elkelt az összes, közjegyző jelenlétében kihúznak egy szerencsés nyertest és övé lesz a ház. Az akciónak hatalmas sikere volt: a 9999 db sorsjegyet, melyeket darabonként 99 euróért adtak el, néhány hét alatt elkapkodták. A sorsolás azóta megtörtént, egy osztrák férfi és családja már használatba is vette a Wörthi-tó partján fekvő gyönyörű házat.

Az ingatlanértékesítésnek ezen alternatív fajtája Nagy-Britanniából származik, ahol azóta már betiltották, jogi aggályokra hivatkozva. 2008 december hazánkban is megpróbáltak efféle módon lakásokat értékesíteni, azonban ez az eljárás Magyarországon is tilos, mivel szerencsejátéknak minősül.

A sógoroknál még nem ért véget az őrület: idén februárban egy több, mint 300 m2-es síhüttétől kívánt a tulajdonosa hasonló módon megszabadulni! A hamisítatlan alpesi ház a Schladming-Dachstein régióban fekvő kis síterep, Stoderzinken pályái mellett található, 1830 méterrel a tengerszint felett. A házban 2 különálló apartman, egy 30 fős étterem, egy hatalmas terasz, valamint egy szaunás privát lakótér lett kialakítva.

A tulajdonos összesen 6999 db sorsjegyet adott ki, megyek egyenként 92 euróba kerülnek. Sorsjegyeket bárki vehet, aki a hausverlosung-tritscherhuette.at oldalon regisztrál, majd átutalja az összeget!

Az eredményhirdetés előreláthatólag 2009. július 21-én lesz.
2009. július 20-i hír: a 6999 db sorsjegyből mindössze 703 db kelt el, így a meghirdetett játékot lefújták. Mindazok részére, akik vettek sorsjegyet, a 24 eurós kezelési költség levonása után visszautalják a sorsjegy árát.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »