Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Korcsolyázz Európa legnagyobb jégfelületén!

2018.10.25. 2024.01.03. sielok.hu | frissítve: 2024.01.03.

A Karintiában található Weissensee Ausztria legmagasabban fekvő tava. A 11 km hosszúságú tó minden télen befagy, akár 40 cm mélységig, és ezzel Európa legnagyobb tartósan befagyott természetes jégfelszínévé válik. December végétől márciusig birtokba veszik a téli sportolók.
Családi korcsolyázás a Weissensee természetes jegén
Családi korcsolyázás a Weissensee természetes jegén
"Aki egyszer kipróbálja a gyorskorcsolyát, soha többé nem akar más korcsolyacipőt felvenni. " - állította Wolfgang Wernitznig sportedző a Budapesten tartott Karintia sajtótájékoztatón. Aki még nem próbálta ezt a sportágat, a Weissensee turisztikai központban bérelhet gyorskorcsolyát, és oktatásra is jelentkezhet. A mozgásforma gyorsan elsajátítható és az új tudás birtokában - ahogy ezt a síelésnél már sokan megtapasztaltuk - megsokszorozódik az élvezet!
Gondozott pályák a befagyott Weissenseen
Gondozott pályák a befagyott Weissenseen
A tavon összesen 70 km-nyi duplanyomtávú sífutó- és korcsolyapálya várja a télen érkező sportolókat és turistákat. A pályákat naponta kezelik és gondozzák, ezért a jégre lépésért fizetni kell: a napijegy már 8 euró, de helyben megszálló vendégek számára ingyenesen adják a karszalagot.
Gyorskorcsolya verseny a Weissensee jegén
Gyorskorcsolya verseny a Weissensee jegén
A Weissensee jegén rendszeresen tartanak sportversenyeket, gyakori vendégek a holland gyorskorcsolyázók, akik itt rendezik nemzeti bajnokságukat és az ún. Holland "11 város kupát", melynek távja 100 illetve 200 km. A kétszám kilométeres gyorskorcsolya táv jelenlegi világrekordja 5 óra és 11 perc.
Fatbike - ezzel jégen is lehet bringázni.
Fatbike - ezzel jégen is lehet bringázni.
A Weissensee jegén a gyorskorcsolyázás mellett más téli sportokat is lehet űzni: ilyen a túrázás, sífutás, fatbike és a jégteke avagy curling. A sporteszközöket helyben is lehet bérelni.

Tükörjég - egy idilli korcsolyázó nap a Weissenseen
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.