Menü ≡

Téli sportok Európa legnagyobb jégfelületén

2018.10.25. | Szerző: sielok.hu
A Karintiában található Weissensee Ausztria legmagasabban fekvő tava. A 11 km hosszúságú tó minden télen befagy, akár 40 cm mélységig, és ezzel Európa legnagyobb tartósan befagyott természetes jégfelszínévé válik. December közepétől márciusig birtokba veszik a téli sportolók.
h i r d e t é s
"Aki egyszer kipróbálja a gyorskorcsolyát, soha többé nem akar más korcsolyacipőt felvenni. " - állította Wolfgang Wernitznig sportedző a Budapesten tartott Karintia sajtótájékoztatón. Aki még nem próbálta ezt a sportágat, a Weissensee turisztikai központban bérelhet gyorskorcsolyát, és oktatásra is jelentkezhet. A mozgásforma gyorsan elsajátítható és az új tudás birtokában - ahogy ezt a síelésnél már sokan megtapasztaltuk - megsokszorozódik az élvezet!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A tavon összesen 70 km-nyi duplanyomtávú sífutó- és korcsolyapálya várja a télen érkező sportolókat és turistákat. A pályákat naponta kezelik és gondozzák, ezért a jégre lépésért fizetni kell: a napijegy 5 euró, de helyben megszálló vendégek számára ingyenesen adják a karszalagot.
A Weissensee jegén rendszeresen tartanak sportversenyeket, gyakori vendégek a holland gyorskorcsolyázók, akik itt rendezik nemzeti bajnokságukat és az ún. Holland "11 város kupát", melynek távja 100 illetve 200 km. Az idei szezonban a látványos holland gyorskorcsolya verseny 2019. január 22 és február 2. között zajlik majd. A 200 km-es gyorskorcsolya táv jelenlegi világrekordja 5 óra ás 11 perc.
A Weissensee jegén a gyorskorcsolyázás mellett más téli sportokat is lehet űzni: ilyen a túrázás, sífutás, fatbike és a jégteke avagy curling. A sporteszközöket helyben is lehet bérelni.

Tükörjég - egy idilli korcsolyázó nap a Weissenseen
További információk: weissensee.com
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »