Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld: 10 érv, miért síelj Karintia legnagyobb síterepén

2024.01.01. (x) szponzorált cikk

Kétféle síelő van: aki már síelt Nassfelden és aki még nem. Bármelyik csoportba is tartozol, összegyűjtöttük, miért érdemes (újra) Nassfelden síelned.
Fotó: Martin Lugger
Fotó: Martin Lugger

110 km sípálya

Nassfeld Karintia legnagyobb és legjobb síterepe, sőt Ausztria TOP 10 síterepe között tartják számon. Változatos, kiválóan karbantartott és extra széles sípályáinak köszönhetően kezdőktől a haladókig mindenki megtalálja Nassfelden a kedvenc pályáit. A síterepen számos meglepetés vár. Fedezd fel a The Snake és The Wave kalandpályákat, próbáld ki a videós versenypályát, az esti síelést vagy emeld az adrenalinszinted a freeride síterületeken. És még apró meglepetések is várnak Rád a sípályán!
Kalandpályák Nassfelden | Fotó: Martin Lugger
Kalandpályák Nassfelden | Fotó: Martin Lugger

Csak 550 km-re Budapesttől

Bizony, a Karintia déli részén, az osztrák-olasz határnál fekvő síterep mindössze 550 km-re található Budapesttől. Az oda vezető út nagy része autópálya, ha nem állsz meg hosszabb időre útközben, nagyjából 6 óra alatt már Ausztria egyik legnagyobb síterepén lehetsz.

Garantáltan hóbiztos

Nassfelden a sípályák 95%-a hóbiztos magasságban , 1300 méter felett található, a síterep legfelső sípályái pedig 2000 méter közelében vannak. Ráadásul Nassfeld Ausztria egyik hóban leggazdagabb síterepe, telente akár 7-8 méter hó is hullhat. Ha esetleg Holle anyó mégsem tenné a dolgát, Nassfelden 420 hóágyú gondoskodik arról, hogy kedvezőtlen időjárás esetén is megfelelő hó borítsa az összes sípályát. Még március második felében is bátran tervezhetsz síutat Nassfeldre.

110% napsütés

Igen, még ez is: évi 850 óra. Ennyi a napsütéses órák száma átlagosan a síszezonban Nassfelden. Közel 100 órával több, mint az északabbra fekvő alpesi síterületeken. Tehát bátran mondhatjuk, ha szeretnél napsütésben síelni kiváló hóviszonyok között, Nassfelden van erre a legnagyobb esélyed . Ha igazi napimádó vagy, egész nap tudsz úgy síelni, hogy követed a sípályákon a napsütést. A síszezon Nassfelden egészen 2024. április 7-ig tart.
Napsütéses síelés Nassfelden | Fotó: Martin Lugger
Napsütéses síelés Nassfelden | Fotó: Martin Lugger

Modern felvonók

Nassfelden a sípályák 80%-a elérhető kényelmesen, modern ülős vagy kabinos felvonóval. Útvonaltipp: Route 66 . Nassfelden a dupla hatos egy remek sípálya élményt garantál, kizárólag a 6 üléses felvonók használatával „végigutazhatod” Nassfeld síterepét.

Síoktatás magyar nyelven

Nassfelden magyar síoktató segítségével is megtanulhatsz síelni. A teljes téli szezonban kérhetsz magyar nyelvű síoktatást Nassfelden. A síoktató elérhetőségét kérd magyar információs irodánktól a magyar@nassfeld.at email címen.

Egy csipetnyi dolce vita

Nassfeld az olasz-osztrák határon fekszik, izgalmas, hogy néhány sípályán már Olaszország területén csúszol. Nassfelden a legjobb arányban keveredik az olasz életérzés és az osztrák vendégszeretet . Osztrák hütték és olasz éttermek kulináris kínálata között kanyarogva a helyi specialitások és a mediterrán kedvencek izgalmas keveredését élvezheted. A sok napsütés pedig a mediterrán hangulatot idézi az Alpokban.
Napsütéses Nassfeld | Fotó: Martin Lugger
Napsütéses Nassfeld | Fotó: Martin Lugger
Kulináris élvezetek Nassfelden | Fotó: Martin Lugger
Kulináris élvezetek Nassfelden | Fotó: Martin Lugger

Gyönyörű panoráma

Nassfeld síterepe gyönyörű panorámával büszkélkedhet , amit nem csak a hegycsúcsról, hanem a síterep szinte minden pontjáról élvezhetsz. Az Alpok végtelen hegyeinek és a Dolomitok csipkézett hegycsúcsainak látványa tényleg lenyűgöző.
Naplemente Nassfelden | Fotó: Martin Lugger
Naplemente Nassfelden | Fotó: Martin Lugger
Csodás panoráma | Fotó: Martin Lugger
Csodás panoráma | Fotó: Martin Lugger

Különleges gasztro élmény

Ha Nassfelden síelsz, a régió gazdag kulináris kínálatának megismerését se hagyd ki a programodból. A díjnyertes helyi sajtok és sonkák, a finom karintiai specialitások és a mediterrán konyha remekei mind Rád várnak. Természetesen a klasszikus osztrák ételek is szerepelnek a sípálya melletti hütték kínálatban, így a császármorzsát, a bécsi szeletet vagy a gőzgombócot, de a pizzát és a spagettit sem kell nélkülöznöd. Ha nyitott vagy a gasztro kalandokra, látogass el egy slow food étterembe, ahol kizárólag helyi alapanyagokból készülnek a minőségi, szezonális finomságok.

Információk magyarul

Nassfeld síterepéről minden információt elérhetsz magyar nyelven is. Kezdd az ismerkedés a sítereppel a magyar nyelvű weboldalon , majd tedd fel kérdésed bátran magyar kollégáinknak . Segítenek Neked az akciós síajánlatok és szállások foglalásában is, csak írd meg a magyar@nassfeld.at email címre, mit keresel és személyre szabottan elküldik Neked az elérhető legjobb ajánlatokat.

+1
Vonzó ajánlatok minden korosztálynak

Ha pároddal vagy barátokkal utazol, használjátok ki a januári és márciusi 3 éjt fizet, 4-et kap akciót , vagy foglaljatok síszállást kedvezményes síbérlettel. A kisgyermekes családokat a gyerekeknek 10 éves korig érvényes ingyensí akció várja ingyenes gyermek síoktatással és sífelszerelés bérléssel. A 65 év felettiek kedvezményes síbérlettel , az igazi síveteránok (74 éves kortól) egy hetes síbérlete pedig csak 159 €. Válogass síajánlatainkból weboldalunkon vagy keresd ajánlatért magyar munkatársainkat . Megvan már a síszállásod? Síbérleted elővételben magyar ügyfélszolgálatunknál kedvezményes áron megveheted!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.