Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sidas Custom: a TE egyéni talpbetéted

2013.11.28. Szegő Attila

Sidas Custom: a TE egyéni talpbetéted Minden lábnak szüksége van megfelelő alátámasztásra, de minden lábnak más és más alátámasztás kell. Erre nyújtanak megoldást a Sidas 100%-ban személyre formálható Custom talpbetétei.
A jó testtartást befolyásolja, hogy hogyan állunk. Azaz mindennek alapja a talpunk, amelyet, ha jól alátámasztunk, sokkal komfortosabban érezzük magunkat.
Figyelem, ezek nem ortopéd talpbetétek, amelyek gyógyítanak, hanem olyan sport és mindennapos betétek, amelyek mindenkinek a jelenlegi talp formáját veszik fel és támasztják meg úgy, hogy optimális legyen a testtartás.
A legtöbb cipőben egy alaktalan betét van, amely nem tartja meg formáját, így nem támasztja meg a lábat sem.
Sidas Winter Custom Pro és Winter Custom Wide talpbetét
Sidas Winter Custom Pro és Winter Custom Wide talpbetét
Miért is fontos a megfelelő alátámasztás?

Helytelen esetben, például sícipőben, ahol egy kemény műanyagon kell állni, ott a talpboltozatokat tartó izmok elfáradnak. Nyúlnak, feszülnek és torzul a láb anatómiai formája, amely fájdalmat okoz helyben, vagy a változás miatt kisugároz máshová. Továbbá a megfelelő alátámasztás hiánya eredményezhet csúszkálását is cipőn belül, amely rontja a sport értéket, a teljesítményt.

Amennyiben az egyéni talpboltozatot, amely lehet jó, vagy kevésbé, de alátámasztjuk, akkor a testünket tartó izmok tudnak pihenni és nem kell folyamatosan egymás ellen dolgozniuk. A megfelelő alátámasztásnak köszönhetően stabil marad a lábfej helyzete.
A komfort érzetünk sokat javul, így a sporttal töltött kikapcsolódásunk is jobban fel tud tölteni.

Hogyan formálódik?

A talpbetét egy speciális anyagokból készült több rétegű egyenes felületű lap. Ez a lapos betét fogja felvenni a talp jelenlegi formáját, amelyet felhevítés után, egy erre a célra kifejlesztett formázó padba kell behelyezni. Itt már előtte lenyomatot készítenek az egyéni talpboltozatról. A munkafolyamat időigényes és sok türelmet igényel, de megéri a várakozást! A különbség zongorázható, hiszen egy 100%-ban egyénre szabott talpbetét lesz az eredmény.

Eredmény és komfort

Az elkészült betétet a felhasználni kívánt cipő eredeti "piece of shit" méretére kell vágni, majd be kell helyezni annak helyére, és már kész is a használatra. Érezhetően jobban tart és hosszabb használat után érezhető, hogy lábunk kevésbé fárad. A helytelen testtartásból eredő nyavalyák, például térd-, hátfájás csökkennek, de sok esetben meg is szűnnek.
Sportoláskor előtérben az élmény fog szerepelni és nem a szenvedés.
Sidas Multi Sport Custom talpbetét
Sidas Multi Sport Custom talpbetét
Magyarországon, jelenleg csak nagyon kevés helyen lehet elérni, ezeket a lábra formálható Sidas talpbetéteket. Előtte érdemes tájékozódni és időpontot kérni az adott szaküzlettől, síközponttól.

Milyen talpbetétek közül lehet választani?
  • Téli sportokhoz Winter Custom normál és széles változat érhető el. Ezek merevebb és jobban szigetelt betétek.

  • Több célú felhasználásra Multi Sport Custom betét ajánlott. Ezek valamivel rugalmasabbak, hajlékonyabbak, mint a téliek. Ez a legtöbb sporthoz jól használható.

  • Jelenleg nem mindenhol érhető el, de rendelhető futáshoz, túrázáshoz, kerékpározáshoz és golfhoz is a 100%-ban formázható betét.
A Sidas Custom talpbetéteket megtalálod a logóval ellátott sportboltokban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.