Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sícipő újdonságok a 2015/16-os szezonban

2015.11.19. Szegő Attila

Cikkünkben bemutatjuk, hogy mivel rukkoltak elő a sícipőgyártók a 2015/16-os szezonban. Az idén a funkcionalitás mellett a kényelemre is nagy hangsúlyt fektettek, több gyártó is akkumulátoros melegítő rendszerrel szerelte fel a sícipőit.

Rossignol

A Rossignol ismét átalakította sícipő kínálatát!
Az eddig bevált Synergy és Pursuit valamint Experience modellekből létrehozták az Allspeed modell-családot.

Az új cipő új alapokra épült, kifejezetten kezelt pályára és nagyobb tempóra fejlesztették. Három különböző szélességben készülnek. Az Allspeed Elite 98 mm széles, a Pro 100 mm, míg az egyszerű Allspeed 102 mm széles.
Az Alltrack továbbra is az all mountain irányzatot viszi tovább.
A Rossignol legszélesebb sícipője 104 mm-rel az Alias, amely a komfortos síelést helyezi előtérbe. Versenyzésre pedig a tavaly bemutatott Hero cipők alkalmasak.

Minden modell más technológiát és irányzatot képvisel.
Az Allspeed a legújabb Sensor Blade technológiára épül, amelyet a Sensor Grid inspirált. Itt a kialakított merevítések a cipő hátsó szárán találhatóak, és a cipő felső szárának merevségéért és torziós ellenállásáért felelősek.


Az Alltrack a Sensor Grid hálós rendszerre épült, amely a lábfej részt öleli körbe. A cipő rugalmasabb és a jobb energia átadást segíti a Grid.
Az Alias a Sensor technológiájával szélesebb lábfejre kínál megfelelő cipőt.

Salomon

Három új technológiával és egy új modellel erősít cipők terén a Salomon, mert fontosnak tartják a megfelelő illeszkedést, a komfortot és a könnyű használatot.

A Slide-in egy könnyebb belépést eredményező belső héj. Az új cipő belső virágszirom-szerűen négy irányba tud szétnyílni. Ezt a legújabb Quest Access bakancsoknál alkalmazzák. A női modelleknél a tépőzár hátsó elvezetését kiegészítették egy hátrafelé elmozdulást engedő adapterrel és lejjebb tették a bandázst.

Salomon Quest Access 2016 Ski Boot Overview
A Max Liner egy új cipőbelső, amely jobban szigetel a kényes helyeken. Anatómiailag jobban formázott, amely fokozza a síelésre fordított teljesítményt. Az új lábfej-kialakítás révén nem csak melegebb, hanem több hely is marad a lábujjaknak.

A Custom Heat technológiával garantáltan meleg cipőt lehet viselni. A lábmelegítő rendszert a cipőbélésbe integrálták. Az eddig használatos cipőmelegítők a talp felől melegítettek, a Custom Heat pedig felülről melegíti a lábfejet. A rendszer három fokozatban állítható és a cipőt is ki lehet vele szárítani. A másik különlegessége az, hogy az akkumulátorral nem kell bajlódnunk, azt ugyanis beépítették a bélés szárába.
Custom heat melegítő talpbetét
Custom heat melegítő talpbetét



Quest Access - komfort a köbön!

Az új Access alapjait a Quest Max cipőhéj biztosítja. Ez az all mountain backside sícipő inkább a kezelt pályákat célozza, mint a pályán kívüli síelést. A bakancsok alacsony flex indexszel készülnek, ezért ezzel a szériával inkább a komfort síelőket célozták meg, mint a dinamikusakat. Minden idei újítás megtalálható benne. A fűthető belső egyelőre csak ennél a modellnél szerepel.

Head

Új és erősebb köntösbe bújtatták a Vector bakancsot. A Dynamic Frame Shell héjszerkezet jobb erőátvitelt tesz lehetővé.
A cipőbélést 18 mm-rel magasabbra építették, amely jobb kontrollt és határozottabb irányítást eredményez. Az Evo Stance magasítás rugalmas elmozdulást enged a lábszárnak.

HEAD 2015-16 Product Videos - Vector Evo Ski Boots
A sportosabb síelők, akik nem versenycipőben szeretnének nyomorogni, a Vector mellett a Challenger síbakancsok közül választhatnak.
A Challenger több komfortfunkcióval van felruházva, míg a Vector külső héjszerkezetét a From Fit technológiának köszönhetően formázni lehet.
Pálya sícipők közül a Vector, a freeride sícipők közül a Hammer és a Thrasher a legjobban kidolgozott modell.

Az eddigi években az ADAPT Edge volt a legnépszerűbb modell, amely a kialakításának köszönhetően a legtöbbeknek kényelmesnek bizonyult. Ezek a modellek nem rendelkeznek olyan magas flex indexszel és inkább a középhaladó-haladó síelőknek ajánlja a gyártó.
Hölgyeknek az Adapt és Next Edge típusú sícipőkből nagyobb a választék, míg a sportosabb Vector és Challenger cipőkből szűkebb a kínálat.

Atomic

Az idei szezonra megalkották a Hawx nagy testvérét, a Hawx Magnát. A Hawx Magna a legendás Hawx érzést adja szélesebb formában. Csak a sorozat keményebb flex-indexszel rendelkező modelljei készülnek Memory Fit héjjal, és további különbség, hogy nem örökölték a rugalmas Sole Flex talprendszert.

Atomic Hawx Magna 130 2015/16
Az új típus megjelenésével viszont kivonták a forgalomból az Overload szériát, így idén nincs park felhasználású sícipőjük.
A sítúrázók viszont örülhetnek! Az Atomic egy elég komoly sítúra cipővel jelent meg ezen a szegmensen. A Backland ízig-vérig profi túrasí bakancs.

ATOMIC BACKLAND boot - user guide
A Carbon Light változatnál mindössze csak 987 g-ot nyom egy bakancs! A bakancs további különlegessége, hogy egyedülállóan nagy - 74 fokos - mozgást enged túrázáskor a cipő szára. A cipő nyelv felőli merevítése cserélhető, így az igényeknek megfelelően keményebb, vagy puhább flexibilitást lehet elérni vele síeléskor. Az amatőr freeride túrázóknak a Waymaker FR Tour bakancsot alkották meg a tavalyi Tour sorozatból.

Tecnica

Új technológia és új modell jellemzi a 2015/16-os kínálatot a Tecnicánál.
Tavaly mutatták be a lábra alakítható belső héj szerkezetet, amelynek folytatásaként megalkották a C.A.S Shell külső héjat és talpbetétet is.

Az új külső héj egyedülálló módon alakítható. Ezt a módosítást csak szakműhelyben tudják elvégezni, míg a belső héj egyszerűbb megformálását már a legtöbb üzletben. Az alakítás több lépcsőben történik. A kényes helyeken melegítéssel és szerszámmal lehet tágítani, majd a sícipő belső felén szükség szerint ki lehet marni géppel a felesleges részeket, ezzel is növelve a rendelkezésre álló teret.
A belső és a külső C.A.S. technológiájú héjak tökéletesen illeszkednek megmunkálás után a lábra.

Technica Mach1 130 2016 Ski Boot Overview
A Mach1-es cipősorozat megduplázta kínálatát. A Tecnica sícipők alapvetően keskeny cipők, ezért kihoztak egy szélesebb változatot. Az eddig megszokott méretű cipőhéj LV jelzésű és alapból 98 mm szélesek, míg az új cipő MV jelzésű és alap járaton 100 mm szélesek. A Mach1 cipők minden extrával fel vannak ruházva, így a legújabb C.A.S. technológiával is.

Dalbello

Új modell keretében egy új 3D felépítésű cipőhéjat terveztek az idei szezonra.
Eddig az all mountain performance, azaz a nem verseny sícipők kategóriában a verseny Scorpion sícipők kaptafájára készültek a cipők, de az új Avanti sícipőkkel egy új korszak kezdődik az “utcai” sícipő fronton. A kikapcsolódási céllal síelő sportosabb síelők most egy sokkal jobban kihasználható és szélesebb modellt kaptak. A Scorpion 98 mm-es és a Blaze 102 mm-es modellek közé ékelődik be az Avanti, a maga 100 mm szélességével.
Az Avanti felépítéséhez három különböző műanyagot használtak.


Az új 3D felépítés három része:
  • A talp a nagyobb erőátvitelt teszi lehetővé.
  • A középső rész a pontosan megmunkált kialakításával a lábfej precíz illeszkedését segíti.
  • A felsőrész a lágyabb műanyag kialakításával a könnyebb be- és kilépést eredményezi.


2016 Dalbello Avanti 130 Ski Boot Sneak Peek
Az Avanti legerősebb modellje a tavaly bevezetésre került 100%-ban lábra alakítható I.D. belsővel rendelkezik.
A Dynalink átlós csatt továbbra is a Cabrio felépítésű Krypton sícipőknél található meg.

Nordica

A Nordica legújabb sícipője a GPX, amely a jól szolgáló kutyától, a Dobermanntól ered.
Minden fejlesztést innen vettek át, így már nem kell versenycipőt venni minden haladó síelőnek, elég a komfortosabb GPX-et.

Nordica 2016 GPX Boot
A GPX szélesebb és erősebb felső pánttal rendelkezik, amely stabil, de rugalmasabb tartást biztosít a lábszárnak. A sícipő felső szára 2-2 mm-t szabadon el tud csavarodni, amely szabadabb és pontosabb mozgást eredményez a kanyarokban. A parafa technológiás belső héj lábra formázható, amely növeli a kényelmet és a pontos illeszkedést.

Sidas

A láb specialista márka új cipőbéléssel és talpbetéttel rukkolt elő, hiszen a Sidasnál minden a kényelemről szól.
Az új sícipőbélés különlegessége amellett, hogy formázható, beépített fűthető betéttel rendelkezik. A fűtőszál felülről melegíti a lábfejet, ezért a meleg jobban átjárja és jobban felmelegíti a hideg végtagot.
A formázható Custom talpbetéteknél is kihozta a fűthető változatot, így már nem csak megfelelő alátámasztást kap a lábboltozat, hanem hidegebb napokon meleget is!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.