Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miért kell napszemüveg a sípályán?

2005.01.19.

Amikor a napba nézünk ösztönösen hunyorítunk vagy kezünket a szemünk elé tesszük. Ebből is látszik, hogy a védekezés a nap ellen természetes szükségletünk. A napszemüveg népszerű eszköz kényelmi és divatszempontokból egyaránt.
h i r d e t é s
Azonban utóbbi időben a szem egészségének megőrzése vált egyre inkább fontosabbá a fogyasztók körében. Az ultraibolya sugárzás káros hatásai is régóta aggodalomra adnak okot. A növekvő aggodalom életre keltett különböző intézményeket, például az Amerikai Nemzeti Szabványügyi Hivatal (American National Standards Institute - ANSI) új szabványokat írt elő a napszemüveg gyártásra vonatkozóan, az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság (Food and Drog Administration - FDA) szigorú fogyasztótájékoztatást írt elő, valamint az Egyesült Államokban a helyi és országos meteorológiai előrejelzéseknél közlik az ultraibolya (UV) sugárzásra vonatkozó adatokat is.

Tudományos kutatások igazolták, hogy jelentős egészségügyi kockázattal jár a hosszú ideig tartó közvetlen napsugárzás. További vizsgálatok megállapították, hogy hosszú ideig tartó ultraibolya sugárzás okozhat bizonyos szembetegségeket. Rövid ideig tartó sugárzás hóvakságot okozhat, ami szintén veszélyezteti a szem egészségét.

Az ultraibolya sugárzással kapcsolatos tények:

  • A helyszíntől függően az ultraibolya sugárzás változó. Az ultraibolya sugárzás 3000 méter magasan 10-szer erősebb, mint a tengerszinten. A homok és víz visszaverő képessége miatt a strandon 180-szor erősebb a sugárzás.
  • A napszemüveg-lencse színe és sötétségének mértéke nem befolyásolja a káros ultraibolya sugarak kiszűrését.
  • Az ultraibolya sugárzás való érzékenység korral nő.
  • A túl erős ultraibolya sugárzás után a szem nehezebben alkalmazkodik a sötétséghez.
  • Az ultraibolya sugárzás káros hatásai összeadódnak, az első sugárzástól kezdve.
A megfelelően tervezett és kivitelezett napszemüvegek védelmet nyújtanak az ultraibolya sugárzás káros hatásai ellen. Ezen kívül a napszemüveg csökkenti a szem fáradtságát és javítja a látás minőségét.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.