Miért ajánljuk a sífutást a hölgyeknek?

2012.11.09.

A sífutás, ez a csaknem meditatív mozgásforma az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb népszerűségnek örvend és lassan igazi tömegsporttá növi ki magát. Az utóbbi években a sportág egyre kedveltebbé vált a hölgyek körében.
h i r d e t é s
A csodálatos téli táj, a friss levegőn végzett mozgás, messze a túlzsúfolt edzőtermektől, a különleges mozgásforma, amely segít átalakítani vagy újra definiálni a női formákat – ezek mind-mind olyan érvek, amelyek egyre több hölgyet győznek meg. 3 stájer régió ennek tudatában speciális sífutóajánlatokat dolgozott ki kifejezetten hölgyeknek: személyre szabott oktatást és edzési lehetőséget kínálnak, hogy a testi különbségek ne jelentsenek problémát. Emellett a táplálkozás és a wellnesskínálat is maximálisan a hölgyek igényeihez igazodik.

Hohentauern, St. Jakob am Walde és Ramsau am Dachstein kifejezetten nőknek kínált sífutó ajánlatai a sífutó technika oktatása mellett tippeket is adnak a lábak, a fenék és a csípő edzésére, magukban foglalják a megfelelő, egészséges táplálkozást, valamint lazító masszázsokat és wellnesskezeléseket is tartalmaznak, hogy a fizikai megterhelést követően a test újra ellazulhasson. Néhány indok amellett, miért is ajánlott a sífutás a hölgyeknek:
  • A nőknél jóval nagyobb a kötőszövetek rugalmassága. Ez sokkal mozgékonyabb ízületeket tesz lehetővé. Ezenkívül a hölgyeknek többnyire mélyebben van a súlypontja, mint a férfiaknak, ami nagyobb stabilitást, jobb egyensúlyérzéket és fordulékonyságot eredményez. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a nők tökéletesen alkalmasak a technikailag nehezebben kivitelezhető szabad stílusú sífutásra.

  • A nőknek jóval kevesebb az izomtömegük, mint a férfiaknak, ennélfogva maximális erőkifejtésük és gyorsaságuk is kisebb. A sífutásnál ezek nem játszanak meghatározó szerepet, itt sokkal inkább a megfelelő technika és a kitartás a fontos.

  • A nőknél a klasszikus problémazónákhoz tartozik a comb, a fenék és az utóbbi időben egyre inkább a hát is. Sífutás közben – legyen szó klasszikus vagy szabad stílusról – különösen ezek a területek dolgoznak.

  • A sífutás az egész testet megmozgató sportág; sífutás közben sok kalóriát égethetünk el és az általános izomerősítésnek köszönhetően a pihenőidőben is magasabb lesz az alap kalóriafelhasználásunk.
Stájerország ajánlatai sífutó hölgyeknek: steiermark.com/langlaufenfrauen
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓK (4)
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.