Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sífutás nehezített pályán - Dolomitenlauf 2016

2016.02.09.

A Vasaloppet kínai futama után ezúttal a Kelet-Tirolban megrendezett Dolomitenlaufon képviselte hazánkat Vasziljevics Erika és Pati Nagy Attila, valamint két másik magyar versenyző, Tagscherer Zoltán és Kovács Domonkos. A hóhiány és a szokatlan hőmérséklet ellenére mind a négyen sikeresen lefutották a 42 km-t.
"Ausztriában, Kelet-Tirolban a Dolomitenlaufon is hó hiánnyal küszködtek a szervezők, de ennek ellenére egy nagyon jó kis versenyt sikerült rendezniük. A táv "csak" 42 km volt, de azért ez a sunyi hullámos pálya bőven elég volt ahhoz, hogy jól elfáradjunk." - írja Vasziljevics Erika a Sífutólány blogon.

Erika beszámolója a versenyről:

A Dolomitenlauf előtt sikerült 3 napot havon állnunk. Az első nap skating léccel mentem ki edzeni (lusta voltam waxolni) és teljesen meghaltam. Olyan szinten elszoktam már ettől a technikától - kb 2-3 éve alig skatingeztem valamit -, hogy azon a 20 km-en totál kikészültem. A többi 2 napon klasszikus stílusban edzettem, magam waxoltam, és tök jó volt. Lassú volt ugyan, de nagyon jól fogott az ellépésnél.
A Dolomitenlauf 2016 Sífutóverseny rajtja
A Dolomitenlauf 2016 Sífutóverseny rajtja
Természetesen a tradicionális pályát itt sem tudták a hó hiány miatt megcsinálni, így csak egy kör volt hóágyúzva, amin több kört futottunk. Jó hangulatban telt a verseny előtti idő, elbúcsúztam Atitól, aki ma a lelkes szurkoló szerepet vállalta magára, aztán beálltunk a rajtba és vártuk, hogy elindítsanak bennünket.

Elindultunk szépen lefelé. Kb az első verseny, ahol nem rögtön egy 15%-os emelkedőre kergetnek fel a rajtot követő 100 méteren, aztán a lefelé ráfordult szépen egy felfelére, és máris ott kígyóztunk. Két kunkor után visszavittek minket a stadionba, és elindultunk az ellenkező irányba a hegyre.
A Dolomitenlaufon is hóhiánnyal küszködtek a szervezők
A Dolomitenlaufon is hóhiánnyal küszködtek a szervezők
Elindultunk a második körre, ki a stadionból, fel az emelkedőkön, ahol máris hiányzott a reggeli tapadás, alig fogott valamit a tapadówax. Abbamaradt a hóesés is, és megint sütött a nap és meleg volt. Ez így nagyon ciki, mert szerintem a fél világ a Toko ajánlását a -30-as waxot tette fel, és szerintem erősen plusz volt már.

Ati már várt a célban, megkaptam a szép érmemet és konstatáltam, hogy elfáradtam. A nehézségek, a tapadó hiánya, a fáradtság, az extra waxolás ellenére 42 km-en az eddigi legjobb időmet futottam.
Vasziljevics Erika és Pati Nagy Attila a jól megérdemelt érmekkel
Vasziljevics Erika és Pati Nagy Attila a jól megérdemelt érmekkel
Másnap viszont ő következett. Ő már rutinosabb volt (én voltam a rutinja), mert már eleve tett pirosat is a lécére. Mondjuk, ha skatingen az ember elwaxol, az nem akkora probléma,mint a klasszikon, mert max lassabban csúszik a síje, de felfelé nem szív akkorát, mint mi.

Vasárnap én voltam a szurkoló, és Atin kívül még két magyar egykori sporttársamnak is szurkolhattam. Zoli és Domi is ott volt, ők is lefutották a 42 km-t, és nagyon szép eredménnyel zárták a versenyt. Élmény volt látni őket újra versenyezni, és tök jó volt ennyi magyarnak drukkolni! Utoljára 2014-ben a Vasaloppeten voltunk együtt a srácokkal, reméljük még sok közös versenyen fogunk együtt futni.
Tagscherer Zoltán és Kovács Domonkos is lefutották a 42 kilométeres távot
Tagscherer Zoltán és Kovács Domonkos is lefutották a 42 kilométeres távot
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.