Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Északi sí világbajnokság lesz Val di Fiemme-ben

2012.11.13. 2013.02.10. | frissítve: 2013.02.10.

Északi sí világbajnokság lesz Val di Fiemme-ben 5 kontinens 60 csapata és 1153 önkéntes érkezik 2013 február utolsó hetében az olaszországi Val di Fiemme-be. Mindenütt szurkolók fognak ünnepelni, fesztiválok, kóstolok, együttesek, dj-k, és egy különleges világhimnusz - melyet Goran Bregovic írt - várja majd az ide érkezőket.
Val di Fiemme-ben - melyet a sífutás központjának is szokás hívni - immáron harmadszor rendezik meg az Északi Sí Világbajnokságot. Már nyáron nagyban folytak az előkészületek: amíg a helyi turisztikai iroda folyamatosan kapta a foglalásokat a február 20 és március 3. között zajló eseményre, addig a szervező bizottság ötleteket gyűjtött és projektekbe kezdett, annak érdekében, hogy tökéletes körülményeket, kísérőprogramokat és fenntartható, hatékony közlekedési rendszert alakítsanak ki a nemzetközi közönség számára. A tervezésben érintett volt a PalaFiemme of Cavalese kongresszusi központ, ami a sajtó és a média központja lesz, a predazzoi síugró stadion és a Lago di Tesero-ban található sífutó stadion. Mostanra már több, mint 60 csapat erősítette meg részvételét a világbajnokságon: 36 európai, 12 ázsiai, 3 afrikai valamint 5 dél-amerikai, de ausztráliai és új-zélandi sportolókkal is találkozhatunk majd.

Rengeteg show, kóstoló és játék fogja színesíteni az eseményt. 1153 önkéntes lesz a világbajnokság lelke és szíve (átlagéletkora egyébként 49 év!), akik lelkesen fogják segíteni a rendezvény sikeres lezajlását.
Az előkészületek során nagy szerep jut Val di Fiemme tapasztalatának, a síterepet az egész világon jól ismerik fontos események rendezése miatt. Magát az Északi Sí Világbajnokságot is rendezték már itt korábban, 1991-ben és 2003-ban is, sőt, idén hetedik alkalommal érkezik ide január 5-6. között a Tour de Ski verseny, a különösen nehéz befutó szakasszal az Alpe Cermis-en át.

MINDEN NAP ÜNNEPLÉS, KONCERTEK ÉS FESZTIVÁLOK

"A nemzetközi érdeklődés a versenyek iránt rendkívül magas", mondta Bruno Felicetti, a szervező bizottság kommunikációs igazgatója. Ennek oka minden bizonnyal a magas színvonalú sportélet, a Dolomitok gyönyörű tája, és az olasz életstílus kombinációjának köszönhető. Ami pedig az érdeklődést még tovább fokozza, az a kísérő programok eredetisége. Cavalese-ben minden nap rajongói "parádékat", ünnepléseket fognak tartani, míg Val di Fiemme-ben koncertek, gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Ezen kívül a helyi különlegességeket is meg lehet majd kóstolni: szalonnák, szalámik, sajtok, édességek, grappa (olasz törkölypárlat) és Trentino borai közül lehet majd válogatni. A színpadokon pedig tribute band-ek - azaz feldolgozásokat játszó együttesek - fognak állni, felelevenítve a Beatles, a Queen vagy éppen az Abba legjobb slágereit. Természetesen nemzetközi hírességek is érkeznek majd, többek között például Liverpoolból, akik a 60-as, 70-es évek zenéivel biztosítják majd a kitűnő hangulatot. Emellett klasszikus és népzenei koncertek, valamint két dj is gondoskodik majd a vendégek szórakoztatásáról.

A többi kísérőprogram mellett megrendezésre kerül a South Nordic fesztivál és a Winterfest is, két "zöld" estét varázsolva a télbe, de nem szabad elfeledni a díjátadó ceremóniát sem, ami szintén egy hatalmas bulivá fog átalakulni minden éjjel a versenyek után.

VILÁGBAJNOKSÁG HATÁROK NÉLKÜL

A történelem során először, az Északi Sí VB teljes mértékben építészeti "határok" nélkül valósul meg. Ez azt jelenti, hogy a mozgássérült vendégek éppúgy átélhetik a világbajnokság egyedi hangulatát, mint mindenki más. A predazzoi és a lago di teseroi stadionok is megkapták az "Akadálymentes Fiemme" tanúsítványt, így gond nélkül engedhetik majd be a versenyekre és az egyéb programokra a kerekesszékkel érkezőket is. A projektet az Accademia della Montagna fejlesztette és dolgozta ki, több helyi szervezet és intézet támogatásával.

KÖRNYEZETBARÁT FENNTARTHATÓSÁG

2013-ban teljesen természetbarát módon fogják megrendezni világbajnokságot.

NYITÓÜNNEPSÉG

A 2013-as Északi Sí Világbajnokság megnyitását egy különleges tűzijáték estével fogják megünnepelni Trentoban. A megnyitón olyan híres személyiség is részt fognak venni, mint például Goran Bregovic. Goran Bregovic, a világzene nagykövete szerezte az esemény hivatalos himnuszát, kombinálva a Balkán ritmikus és dallamos zenei hagyományait a rock és a jazz energiájával.
A nyitóünnepség, melyet az olasz Rai tv csatorna élőben közvetít, a trentoi Duomo téren kerül megrendezésre. A koreográfia több fordulatot is tartalmaz, mint például a zongorista és a zongora "repülését", ami a környék fenyőerdőin át az egész világ felé terjedő zene rezonanciát szimbolizálja. Egy videó is része lesz a programnak, melyet a Studio Festi készített és a síelés és a Dolomitok történelmét mutatja be.

BIZTONSÁG

A biztonságot több tucat rendőr fogja garantálni, Roberto Giacomelli, helyettes rendőrfőnök és a trentoi repülő osztag vezetője irányítása alatt.

KÖZLEKEDÉS

A tömegközlekedés ingyenes lesz az egész völgyben a közönségnek és az igazolásukat bemutatóknak!

KULTÚRA

A kulturális és szabadidős programok egyike a trentinoi Történelmi Múzeum kezdeményezése, ahol egy különleges, példa nélküli kiállítást készít a síelés történetéről.

MŰVÉSZET

2013 nyarán megünnepelve és lezárva a téli versenyeket Varenaban egy különleges művészeti mesterművet fognak készíteni: 2 spirált, ami a színek és sportok forgatagát és a szenvedélyt fogja szimbolizálni. Február közepétől, amíg az időjárás megengedi, a "Jeges Láthatár" nevű alkotás is részt vesz a világbajnokságon. A trentinoi Dolomitok láthatára Oslo horizontjával találkozik. Pampeago - Latemar sípályáin a szabadtéri művész galéria, a "RespirArt" ad otthont egy nagy jég építménynek melyet Norvégia inspirált. Ezalatt Osloban Marco Nones a trentinoi Dolomitok jeges láthatárát készíti el, melyet nemrégiben soroltak be az UNESCO természeti világörökségei közé. Angelo Morucci és Mario Venturini zenei mesterművét, mely 3 síelőt szimbolizál, a "Harmónia Völgye"-nek keresztelt völgyben, a Hegedűk erdejében adják majd elő.

A VILÁGBAJNOKSÁG JÁTÉKA

Az Északi Sí VB hivatalos videojátéka már elérhető az interneten, a "Skiri mini game" nevet kapta. Megtalálható a www.fiemme2013.com honlapon.

HIVATALOS SZPONZOROK

Viessmann, Vattenfall, Intersport, Coop, Bet-at-home, Hyundai és Trentino azok a partnerek, akik úgy döntöttek, hogy támogatják az eseményt 2013. február 20. és március 3. között.

MÉDIA

A szervezők különös hangsúlyt fektetnek a közvetítés minőségére: a sífutó versenyek alatt 35 különböző típusú kamerát fognak használni, a síugró stadionban 16 kamera és 21 mikrofon fogja biztosítani közel ugyanazt az élményt, mintha élőben jelen lennénk a versenyen. A szervezők célja, hogy több, mint 500 millió tv néző kövesse a versenyek a közvetítését!

<b>További infók:</b> További információ és foglalás:
Val di Fiemme Turisztikai Hivatal
Tel.: +39 462-341419, +39 462-241111
E-mail: booking@visitfiemme.it
Web: www.visitfiemme.it, www.fiemme2013.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástipp
Hotel Sole csillagcsillagcsillagSuperior
A Hotel Sole Trentino tartományban, Bellamonte - Alpe Lusia sítereptől kb. 3 km-re található családias hotel. Étterem gluténmentes étrenddel, wellness központ pezsgőfürdővel, szaunákkal. 54 szoba saját fürdővel, akár mozgáskorlátozottak számára is, wifi internet!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.