Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Blizzard és a 3D-profil

2013.01.15. Szegő Attila

A Blizzard és a 3D-profil A tiroli csapat 2012/13-as fejlesztése a Spaceframe 3D, amely a Magnum sorozatban kerül alkalmazásra, valamint összefogták egy csoportba a legerősebb modelleket, amelyek Full Suspension rendszerrel épültek, és létrejött a Power kategória.

Spaceframe 3D - a legjobb térkihasználás

A síléc kötés előtti és mögötti szakaszán úgynevezett 3D flexibilis zónákat alakítottak ki. A félköríves könnyítések 25%-os súlymegtakarítást jelentenek és jobb kiegyensúlyozást. A zónák közötti szakaszon optimálisabb az erőeloszlás, ami jobb éltartást eredményez, továbbá ennek a kialakításnak köszönhetően javult a síléc torziós ellenállása is.

A Spaceframe 3D előnyei:
  • könnyű kezelhetőség,
  • sokoldalúság,
  • nagyobb kontroll,
  • jobb éltartás.

Power Line - a futómű

A Magnum, a G-Force és a Race sorozatok legerősebb Full Suspension technológiával felszerelt modelleit gyűjtötték egybe. Az olajos teleszkóp karbon energiaelnyelő rögzítését hatékonyabbra tervezték, ezért:
  • 15%-kal hatékonyabban csillapítja a rezgéseket,
  • maximálisan stabil az éltartása,
  • nagyobb dinamika érhető el, valamint
  • kevesebb energiabefektetés szükséges a legjobb teljesítményhez.

Flip Core - a fejreállt világ

A Rocker profilok megjelenésével a tavalyi szezonban bevezetett Flip Core felépítéssel egyszerűen megoldották a rocker geometriát. A hagyományos hidas előfeszítésű famagot megfordították. Így egy természetesebb rocker profilú lécet kaptak. A Flip-magos lécek elsősorban freeride és az all mountain szériákban kerültek alkalmazásra.
A Flip és Spaceframe kombinációból létrejött az egyedülálló M-Power 8.5 Full Suspension modell, ami a versenysílécek után és használhatóság terén azokat megelőzve a legtöbbet hozza ki magából és utasából.
További újdonság, hogy az erősebb free és all mountain síléceknél használt IQ-MAX rendszert nem alkalmazzák tovább, hanem visszatértek a hagyományos szendvics-szerkezethez. Az IQ-MAX az eddig jól bevált és továbbra is jól működő IQ-sínrendszer megerősített változata volt. A Blizzard a legerősebb márkák közé tartozik, amit jelez, hogy a legkomolyabb gyártókkal működik együtt, mint a Tecnica és Marker.

Dizájn tekintetében is sokat egyszerűsödött és szépült a márka. A magyar piacon egy elérhető kategóriát képvisel a tiroli csapat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.