Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Blizzard és a 3D-profil

2013.01.15. Szegő Attila

A Blizzard és a 3D-profil A tiroli csapat 2012/13-as fejlesztése a Spaceframe 3D, amely a Magnum sorozatban kerül alkalmazásra, valamint összefogták egy csoportba a legerősebb modelleket, amelyek Full Suspension rendszerrel épültek, és létrejött a Power kategória.

Spaceframe 3D - a legjobb térkihasználás

A síléc kötés előtti és mögötti szakaszán úgynevezett 3D flexibilis zónákat alakítottak ki. A félköríves könnyítések 25%-os súlymegtakarítást jelentenek és jobb kiegyensúlyozást. A zónák közötti szakaszon optimálisabb az erőeloszlás, ami jobb éltartást eredményez, továbbá ennek a kialakításnak köszönhetően javult a síléc torziós ellenállása is.

A Spaceframe 3D előnyei:
  • könnyű kezelhetőség,
  • sokoldalúság,
  • nagyobb kontroll,
  • jobb éltartás.

Power Line - a futómű

A Magnum, a G-Force és a Race sorozatok legerősebb Full Suspension technológiával felszerelt modelleit gyűjtötték egybe. Az olajos teleszkóp karbon energiaelnyelő rögzítését hatékonyabbra tervezték, ezért:
  • 15%-kal hatékonyabban csillapítja a rezgéseket,
  • maximálisan stabil az éltartása,
  • nagyobb dinamika érhető el, valamint
  • kevesebb energiabefektetés szükséges a legjobb teljesítményhez.

Flip Core - a fejreállt világ

A Rocker profilok megjelenésével a tavalyi szezonban bevezetett Flip Core felépítéssel egyszerűen megoldották a rocker geometriát. A hagyományos hidas előfeszítésű famagot megfordították. Így egy természetesebb rocker profilú lécet kaptak. A Flip-magos lécek elsősorban freeride és az all mountain szériákban kerültek alkalmazásra.
A Flip és Spaceframe kombinációból létrejött az egyedülálló M-Power 8.5 Full Suspension modell, ami a versenysílécek után és használhatóság terén azokat megelőzve a legtöbbet hozza ki magából és utasából.
További újdonság, hogy az erősebb free és all mountain síléceknél használt IQ-MAX rendszert nem alkalmazzák tovább, hanem visszatértek a hagyományos szendvics-szerkezethez. Az IQ-MAX az eddig jól bevált és továbbra is jól működő IQ-sínrendszer megerősített változata volt. A Blizzard a legerősebb márkák közé tartozik, amit jelez, hogy a legkomolyabb gyártókkal működik együtt, mint a Tecnica és Marker.

Dizájn tekintetében is sokat egyszerűsödött és szépült a márka. A magyar piacon egy elérhető kategóriát képvisel a tiroli csapat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.