Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic újdonság: a Vantage generáció

2016.11.08. Szegő Attila

A Vantage befutott és letaszította trónjáról a Nomad és Affinity léceket. Könnyebb, dinamikusabb és jobban kezelhető léceket kínálnak most az Atomicnál.

Vantage - minden szinten!

Véget ért egy korszak, a Nomad és Affinity lécek ideje lejárt, és helyébe lépett valami jobb és korszerűbb. A Vantage!

Tavaly indult útjára az új koncepció alapján készült Vantage, és máris meghódította a piacot és a síelők szívét, nem véletlenül! A verseny és pálya sílécekhez képest sokkal jobban kezelhető, jobban kihasználható és legalább akkora élményt ad egy kemény kezelt pályán, mint a Redster, vagy az XT társai. Míg utóbbiakat szűkebb felhasználásra, kifejezetten kezelt pályára és dinamikus síelésre fejlesztették ki, addig a Vantage-t az élményre! A női modellek könnyített famagos szerkezettel készülnek.
Atomic 95
Atomic 95
Vantage X - a Nomád pótlék

A Nomad lécek helyét a Vantage keskenyebb változatai vették át. A Vantage bevált szerkezetét vették át megspékelve az Exo Profile 3D-s keresztmetszettel, amely könnyebbé teszi a lécet. Az Exo Profile lényege röviden, hogy a fontosabb helyeken megtartották a léc vastagságát, a többi részen pedig kikönnyítették. Ezáltal kellően merev maradt a sí két vége, megőrizte torziós merevségét, de összességben súlycsökkenést tudtak elérni vele. A léc geometriáját a kezelt pályán történő síeléshez igazították. Erősebb és könnyebb felépítésének köszönhetően remek pályasít alkottak.

Vantage X W - Goodbye Affinity!

Az Affinity all mountain léceket leváltották a Vantage korszerűbb szerkezetével és geometriájával. Megtartották a léc kötésénél kialakított sarokemelését, amellyel a nők súlypontja előrébb kerül. A Salomonnal történő együttműködésből származó V-formának köszönhetően a hátrafelé vékonyodó geometriával könnyebben síelhetők az ívek.

Redster Doubledeck 3.0 - most még keményebb!

A korábbi Ramp Tech platnit lecserélték a világkupás léceknél is használt Race Interface verseny platnira, amellyel sokkal pontosabb és stabilabb a kanyarvétel.
Atomic Redster Doubledeck 3.0
Atomic Redster Doubledeck 3.0
Redster TR - csapatversenyre fel!

Az Atomic népszerű XT sorozatának a Team Race változata, amelyet a látványos paralel szlalom versenyekre terveztek. A TR léceknél mérettől függően változik a rádiusz, ezért vagy óriásműlesikló (GS) vagy lesikló (SL) karakterisztikájú lesz a síléc. A kötés alatt itt is a Race Interface világkupás platni található meg.
Atomic Redster TR
Atomic Redster TR

Backland FR - az Automatic utód

További újdonság a freeride-sítúra szerelmeseinek a Backland FR freeride léc az Automatic sorozat utódja, amely megkapta nagy testvérétől Bent Chetlertől a HRZN technológiát. Ez a csónak aljára emlékeztető forma nagyobb felületet biztosít a léc csőrénél, ezért jobban felúszik a hófelszín tetejére és élvezetesebb vele a szűzhavas síelés.

Összességében véve el lehet mondani, hogy az idei szezonban a sízők nagy örömére a Vantage lécek viszik a pálmát az Atomicnál.
Atomic Vantage X 83
Atomic Vantage X 83
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.