Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic, az új evolúció

2017.11.08. Szegő Attila

Az Atomic tudatosan tervezi a jövő generációt. A felszerelések minden részletében a fejlődést lehet észrevenni. Ennek a fejlődésnek az eredménye a Servotech rendszer is, amely egyben a Doubledeck rendszer végét is jelenti.
Atomic filozófia

A sílécek tervezésekor odafigyelnek arra, hogy minden lécen pontosan ugyanott legyen a felirat és az Atomic csillaga. A márka számára fontos, hogy mindenki könnyen kiigazodjon a felszereléseken és egyértelműek legyenek a jelzések.

A kínálat a következőképpen épül fel: az aktuálisan uralkodó, már bevezetett modellekből, a dizájn frissítésen átesett lécekből és az éppen új bevezetésre kerülő típusokból.

Servotech - technikai újdonság, új irányvonal

Megjelenésében első ránézésre sokan a Doubledeck rendszerhez hasonlíthatják, de ettől merőben eltérő funkciója van. A Servotech lényege hasonló, mint az autókban a sebességfüggő szervokormány - a precíz és finom kormányzás illetve az éltartás. Servotech rendszert a legerősebb modellek kaptak, az S9, a G9 Redster és Cloud 12-es lécek.

Hogyan működik?
A hagyományos szendvicsszerkezetű lécekbe egy gumi elasztométerrel előfeszített titánrudat építettek, amely a síléc kanyarban történő finom mozgását támogatja.
Atomic servotec
Atomic servotec
A Servotech rendszernek nem a léc keményebbé tétele a szerepe, hanem a káros rezgések elnyelése. Ez a technológia nem az erő behatásának pillanatában csillapítja a keletkező rezgéshullámokat, hanem a visszarugózáskor lassítja a keményen visszarúgó léc energiáját, és így egyenlíti ki a rezgéshullámokat.

Vantage - all mountain no.1

A másik jelentősebb változás az egyre népszerűbb Vantage szériánál történt. A lécek új geometriát és egy sokkal ellenállóbb nano felületet kaptak. Ezáltal karakteresebbé váltak, és az egyik legnépszerűbb Metron nyomdokaiba léptek. A Metron volt az első sokoldalú jól kihasználható síléc, amely minden terepen remekül helytállt, és talán az all mountain lécek hírnöke is volt egyben.

A Vantage X a keskenyebb, míg a Vantage a szélesebb modellsorozat. A léc vastagsága semmiféle hátrányt nem jelent, inkább előnyt a változatos hóviszonyok között.

Jelenleg a már megjelenéskor is nagy sikert aratott Vantage harmadik generációja fut töretlen népszerűséggel. A tavalyi szezonban mutatkozott be az X generációja, leváltva a Nomad sorozatot. Az idei változtatásokkal és fejlesztésekkel a sílécpiac egyik legjobb választása lehet minden sportos hobby síelő számára. Miért is?
A megváltozott - enyhébb - időjárási körülményeknek köszönhetően egyre kevesebb a biliárdasztal-simaságú sípálya, a Vantage viszont kezelt és kezeletlen pályákon egyaránt otthonosan mozog.
Bár hazánkban még mindig vonakodnak a szélesebb lécektől, és inkább a karcsúbb - kezelt pályára hangolt - léceket részesítik előnybe.
Atomic Vantage
Atomic Vantage

Cloud széria

A női lécek sem maradtak ki a fejlesztésből, amelynek során a Cloud széria megújult.

A Cloud sorozatot alapjaitól építették újra - köszönhetően az új Redster megjelenésének. A legerősebb modell a Cloud12, amely rendelkezik a Redster minden technikai fejlesztésével és tudásával. A női lécek közül csak ezen van Servotec rendszer, valamint egy különleges bőrhatású bevonat, amely még különlegesebbé teszi a 12-est. A 11, 9 és 8-as modellek Servotec Light csillapítással rendelkeznek.

A Servotec Light tecnológiánál a titánium rudat egy műanyag lemezre cserélték.

A Cloud szériából a 12-es és a 11-es szendvics szerkezettel rendelkezik, valamint oldalfalas építéssel, amelyet a belépő 7-es modell kivételével mindegyik Cloud lécen megtartottak.
A színvilág maradt fekete és fehér, amely visszafogott eleganciát sugároz.

Atomic és a síszemüvegek új generációja

Már 5 éve foglaljozik az Atomic síszemüvegek fejlesztésével. Az úton nem kisebb optikai gyárral, mint a Carl Zeiss-el karöltve.

Új lencseépítést dolgozott ki az Atomic. Ez az FDL (Fusion Double Lens) lencse.

Az eddig dupla lencsés szemüvegek rétegeit összepréselték. A hiedelmekkel szemben a régebbi duplalencsés szemüvegeknél a két réteget nem a párásodás kiküszöbölésére találták ki, hanem a belső lencse tulajdonképpen a külső, fényvédő optikát védte. Az Atomic most ezt a belső és fényvédő lencsét építette össze, amelynek eredményeként 15%-kal nőtt a látómező. A párásodásgátló réteget belülre vitték fel, amelyre a szemüveg takarításakor fokozottan vigyázni kell. A külső lencsét pedig egy karcálló bevonattal látták el.
A duplalencsés szemüvegek hátránya a fénytörés és a belső visszatükröződés. Ezeket a problémákat mind kiküszöböli az új FDL technológia.

Stereo HD lencse az új forradalmi fejlesztés

A legtöbb síszemüveg csak bizonyos fényviszonyok mellett használható optimálisan. Rossz látási viszonyok mellett - felhős idő vagy szembe sütő nap esetén - kevésbé látjuk jól a pályát. Eltűnik a kontraszt, amely látásunkban a tárgyak mélységét is adja.
Erre a problémára találták fel a HD lencsét. A különleges kristályszerkezetű lencse nagyobb mélységélességet, jobb kontrasztot és tisztább torzításmentes képet ad.
A Stereo HD lencse tágabb fényviszonyok mellett használható, és sokkal szebb színeket ad vissza, mint egy hagyományos duplalencsés síszemüveg.
Atomic REVENT síszemüveg
Atomic REVENT síszemüveg
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.