Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az Atomicnál 2014-ben sem állt meg a fejlődés!

2014.04.24. Szegő Attila

Az Atomicnál 2014-ben sem állt meg a fejlődés! Meglévő technológiákat frissítettek fel, és az új igényeknek megfelelő fejlesztésekkel rukkoltak elő. Itt a Doubledeck 3.0 a RAMP Tech és a HRZN Tech. Síszemüveg, kiegészítők és síléc terén is odaléptek a gázpedálra.
h i r d e t é s

Könnyű trükkök és hatékony haladás

Az egyre népszerűbb mélyhósízés és sítúrázás terén is felhasználóbarát újításokat vezettek be.
Az egyik legnépszerűbb mélyhósí modell a Bent Chetler egy különleges csőr és sarok kiképzést kapott. A HRZN Tech egy ABS oldalfalat takar, amelynek alakja a horizontális ívelés miatt egy csónak fenekéhez hasonlít. Ezzel a kialakítással 10%-kal megnövelték a sívégek felületét, így jobban felúszik a hó felszínére, és ami a legfontosabb, hogy sokkal könnyebb lesz vele trükköket csinálni.
HRZN tech
HRZN tech
Sítúrázásnál a felfelé haladást szolgáló fókaszőr változáson ment keresztül. A szélesebb sílécekkel nehezebb a mászás, mert nagyobb felületet kell tolni a hóban. Ezért kialakítottak egy csúszózónát a fókaszőr első részén. Így könnyebbé válik a felfelé haladás, hiszen a sí eleje kisebb ellenállással rendelkezik. A klasszikus vékonyabb túrasík esetében megmaradtak a hagyományos Glide Zone nélküli felépítésnél.

Cloud for women

A női pályasíknél több változás is történt, csak a dizájn maradt változatlanul.
Az erősebb modelleit ARC rendszerű kötéssel szereli fel, így a Nine-ból van hagyományos sínes rendszer és ARC is. Eltűnt viszont a Doubledeck a női lécekről, amit felváltott egy famagos modell, a Cloud Eleven ARC. Az alacsonyabb kategóriában bevezették a gyereklécekből ismert Bend-X technológiát, ami a léc középső részének kikönnyítését jelenti a jobb hajlás érdekében.

Nomad - a hegyek vándorainak

A legnépszerűbb Nomád vonalon technikai változás nem történt. Ezt a modell családot remekül eltalálták. Minden terepen és minden körülmények között remekül helytáll. Szinte mindegyiket ARC technológiával látták el. A dizájn kicsit módosult.

Redster - újratöltve

Teljesen megújult a Redster széria, ami köszönhető két új technikai fejlesztésnek. Az egyik a Doubledeck 3.0-ás verzió, a másik a RAMP Tech. Továbbá bővítették a kínálatot is!
Ramp Tech & DD3
Ramp Tech & DD3
A Doubledeck egy teljesen új csúszó rögzítést kapott. A gumiágyak a deck első rögzítési pontjain puhábbak, míg a síléc hátulján keményebbek. A puhább első kapcsoknak köszönhetően könnyebben és gyorsabban lehet váltani a kanyarokat, míg a keményebb hátsók jobban stabilizálnak és hatékonyabban lehet kigyorsítani a sílécet.
Doubledeck 3.0
Doubledeck 3.0
Új platnit alkotott az Atomic! A RAMP Tech szerkezet segítségével nagyobb sebességet lehet elérni a kanyarban is. A platni mechanikája akár 10 fokot is emelhet a kötés sarkán ívváltáskor. Ez az emelés a súlypontot előre viszi. Kemény kezelt pályán több erőt és több kontrollt ad.
Ramp Tech
Ramp Tech
A Redster család egy új taggal is bővült, mégpedig a Redster Doubledeck 3.0 XT-vel.
Ez a modell csak egyetlen egy méretben kapható, 175 cm hosszúságban. A léc 15,5 m-en fordul, és hagyományos camber felépítésű. Ez a minden technikai fejlesztést tartalmazó síléc igazi kedvenccé válhat!

Atomic goggles for every moment

A Revel széria kínálata bővült egy photochromatic lencsével. Ezzel a megoldással biztosítják a megfelelő látást minden körülmények között. Besötétedik és kivilágosodik, ahogy a fényviszonyok diktálják.
A síversenyzők jelenleg csak az Atomictól viselnek jó minőségű szférikus (gömbölyű) síszemüveget, melynek lencséjét a Zeiss készíti.

További 2015-ös újdonság egy új modell a Savor
SAVOR2
SAVOR2
Minden szemüveghez két darab lencse tartozik. Egy a napfényes időre és egy a ködös, borús fényviszonyokra. További különlegesség, hogy nem szférikus (gömbölyű) hanem hengeres lencséje van a Savor modellnek.
Az extrém széles keret utat enged a perifériás látásnak lefele és felfelé is, míg általában az emberek szemüvegvásárláskor csak az oldalirányú szélességre figyelnek, ami csak egy szempont. Ezt a szemüveget a freeski vonal szerelmeseinek és minden más kikapcsolódni vágyó síelőknek ajánlják. Hiszen látni nem csak oldalra, hanem lefelé és felfelé is kell, hogy lássuk az előttünk elterülő pályát és akadályokat.

Az Atomic sícipő fejlesztéseiről itt olvashatsz >>
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.