Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

HEAD lécek a 2011/12-e szezonban

2011.11.25.

HEAD lécek a 2011/12-e szezonban A HEAD sílécek háza-táján nem találkozhatunk idén igazi átütő újítással. A csapat az előző szezonban elsütött technikai elemekre építi a 2011/12-es szezon síléceit is. A felső kategóriában továbbra is a KERS az erőt, az allround kategóriában pedig a FlowRocker forma a tökéletes siklást biztosítja a léceknek.
Az autóversenyzésből átvett KERS technológia idén változás nélkül került át a WorldCup és i.Supershape modellekre, amivel ezek a típusok egy versenyen az élről, vagy ahogy a Forma1-ből ismerjük Pole- pozícióból indulhatnak. Emlékeztetőül: a KERS egy elektronikus, teljesen automatizált és integrált rendszer, ami a mozgási energiát elektromos energiává alakítja át, amit a léc merevségének fokozására fordít, így segítve a sízőnek kijönni a legkeményebb kanyarokból is, a kanyarodás előtti sebesség mielőbbi visszaszerzésének érdekében. Idén azokra is gondolt a Head, akik nem engedhetik meg maguknak a Supershape szériát, de sportos, kemény sílécre vágynak és nem riadnak vissza a sebességtől. Nekik alkották meg a X-Shape két modelljét: A szintén korábban megismert CHIP technológiát alkalmazzák az azonos típusnéven futó két modellből álló sportos palettánál. Az INTELLIGENCE Chip, ahogy a neve is mutatja, nagyon okosan viselkedik, így a síléc, amibe bele van építve, igazi kezesbárány lehet gazdája számára. Hiszen nem csak a síző által kifejtett terhelést, hanem a pálya visszajelzéseit is figyeli, és ha azt az infót kapja, hogy most kemény, kezelt pályán sportos síelés folyik, akkor a lécet felkeményíti, de ha puha havat érez a talpa alatt, akkor pedig elég lággyá változtatja a lécet ahhoz, hogy élvezetes legyen vele a siklás akár a pályán kívül, vagy a délutáni órákra összetúrt pályán is. Röviden: ezekkel a lécekkel pályarekordot lehet dönteni, de ha a helyzet úgy kívánja, nyugodtan lehet vele csúszkálni a családdal, a gyerekek tempójában is. - azt gondolom ezért sokaknak jó választás lehet! Minden sízőnek megvan a kedvence. Van, aki a kezelt pályát szereti a legjobban, és van olyan, aki a frissen esett hóban szeret siklani. Valakinek a meredek lejtők fekszenek igazán, és olyan is akad, akinek a lankás terep a kedvence. Ezért alkotta meg a HEAD az FLR szériát, három különböző formában a különböző stílusok és kívánságok teljesítésére. Ezekkel a technikai "újdonságokkal" is találkozhattunk már a tavalyi szezon freeride síléc palettájánál, most azonban még komolyabb és színesebb sorozatokat sikerült összehozni!

  • FLOW RIDE
    A FlowRide leguniverzálisabb forma az FLR szériából, hiszen használója minden terepen megállja vele a helyét. Ezek a sílécek teljes kikapcsolódást nyújtanak mindenkinek.
  • FLOW RISE
    A FlowRise sílécekre a minkét végén felhajlított forma és a hagyományos híddal rendelkező alak jellemző, ami nemcsak formájában ötvözi a két irányvonalat, hanem használat közben is érezhető a pályasík pontossága és a freeride sík élvezete.
  • FLOW ROCKER
    A FlowRocker forma a síléc teljes hosszában jelentkező híd nélküli forma, ami hatalmas élményt nyújt a szűzhavas területeken, hisz ilyen környezetben van igazán elemében.

ALL MOUNTAIN GROOMER kategória

ICON TT sorozat tagja új, erős carving lécek a TORQUE TURNING technológiával szerelve, egyenesen a felső-közép kategóriából. Szendvics szerkezet és PowerRail Pro kötés-felfüggesztési rendszer jellemzi őket.

ALL MOUNTAIN FREERIDE kategória

A PEAK sorozat a legendás Head Monster széria utódja, aminek tagjai 90%-ban porhóra lettek kifejlesztve. Szendvics szerkezet és FLOW RIDDE technológia a legfőbb jellemzői a sorozatnak.

BIG MOUNTAIN kategória

A legmagasabb sziklákra, a legmélyebb szűzhóba és a legvagányabb ridereknek fejlesztve. Alaszkában már bizonyítottak az akár 125 mm-es derékkal TwinTip formával és FlowRocker technológiával felvértezett szörnyetegek.

PARK & PIPE kategória

Természetesen ez a divatos kategória sem maradhat ki a gyártótól. Komolyságukat mi sem fémjelzi jobban, mint hogy a sorozat egyik modelljét Jon Olsson-ról nevezték el. Sandwich Twintip építés jellemzi a modellt. Talán a GTO kategória lehet egyedül újdonság a gyártótól. Egy olyan kategóriát alkottak, ami a "mennydörgés" kifejezés jellemez a legjobban és csak igazán kemény, igazi férfiaknak ajánlják. Valójában egy óriás sílécet alkottak, ami szakít a hagyományos megjelenéssel, a verseny dizájnnal. Nem sokáig lehet vele inkognitóban maradni, hisz, ha egyszer belendül mindenkit maga mögé utasít a kezelt pályán.

Női kategória

A női széria talán nevében és megjelenésébe újult meg igazán, mintsem a felhasznált technológiákban. Kategóriájától függetlenül minden női modell a MYA nevet kapta egy kiegészítő számozással, ami segít bekategorizálni a lécet. Feljebb a Freeride sík között már találkozhattunk a No8-as és No6-os modellekkel. Most lássuk a többit:
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.