Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

MAXimumon a Salomon

2016.12.06. Szegő Attila

Idén a Salomon ismét tovább egyszerűsítette, és még átláthatóbbá tette kínálatát. A tavaly befutott X-Max lécből egy teljes családot hoztak létre.

X-Max - pályára hangolva

A Salomon egy korábbi sikeres modell, a 24 Hours síléc alapjaira tervezte meg tavaly az X-Max-ot, amely rögtön népszerű is lett. Ezek a sílécek kifejezetten kezelt pályára készültek. Használhatóság szempontjából jobbak és sokoldalúbbak, mint a versenylécek. Dinamikusan, sportosan és jól síelőknek ajánlott léc. Ez a sorozat váltotta le a korábbi X-Pro síléceket. Az új léccel új technológia is érkezett, a Powerframe+ és a Powerframe.
Salomon X-Max
Salomon X-Max
Powerframe +
A léc felső rétegében a léc teljes hosszában található lemez, amely a léc visszarugózásáért felelős, akár egy laprugó. Ezzel a megoldással jobban irányítható a léc és közvetlenebb kapcsolatban marad a pályával. Közel 90%-kal több energia marad meg élváltás után a lécben.

Powerframe
A + változat gyengébbik változata. Ez a csillapítás csak a léc középső kétharmadát fedi le.

Az X-Max családot négy léc képviseli. A két erősebb, az X12-es és X10-es Powerframe +, míg a két alsóbb az X8 és X6-os modellek a rövidebb Powerframe szerkezetet kapták meg.

W-Max - a női különítmény

Az X-Max női megfelelője a W-Max. A hölgyek három léc közül választhatnak, amelyek mind famagosak és szendvics szerkezetűek. Megtartották a Pulse Pad réteget, amelybe a kantnikat ágyazták, ezért sokkal simább és tökéletesebb a síléc-hó kapcsolat.

X-Drive - a hétköznapi harcosoknak
A modellcsalád arculatfrissítésen esett át. Nagyobb hangsúlyt kapott a méhsejt szerkezetű Koroyd sícsőr. A szélesebb kivitelnek köszönhetően változatos terepen, hóviszonyokban sokkal könnyebb és élvezetesebb a síelés azoknak, akik csak 1-2 hetet töltenek havon. Az X-Drive családot három léc képviseli. A 8.8 FS, a 8.0 FS és a 8.3. Az FS jelölés a Full Sandwich felépítést takarja.

All mountain woman - a hölgyválasz
Ezt a kategóriát négy modell, a Gemma, az Astra, a Cira és a Luan képviseli. Utóbbi már kompozit maggal rendelkezik, de a többi felépítése az X-Drive-hoz hasonló, azzal a különbséggel, hogy könnyebbek és a kötés alatti részen egy rezgéscsillapító polyurethan anyagot építettek be. Ez a Comfortech Toe & Heel technológia elnyeli a rezgéseket és csillapítja azokat, ezáltal biztosítva a léc simább siklását.
Salomon Gemma
Salomon Gemma

X-Race - nem csak versenyzőknek

Minden jó síelő álma egy igazi versenysíléc. A gyári LAB versenylécek komfortosabb kezesebb testvérei az SW és az SC. Míg az előbbi inkább a jobb, dinamikusabb és sokat síelőknek nyújt igazi élményt, addig az utóbbi - SC - azoknak, akik naponta csak néhány, ám annál dinamikusabb, agresszívebb menetet csúsznak.
Az SW oldalfalas szerkezetű, míg az SC a Salomontól megszokott monocoque konstrukció.
Salomon X-Race SW
Salomon X-Race SW
A Salomonnál ez az X-generáció éve, amelyet az X-Max léc tavalyi kifejlesztése hozott el és vitt sikerre.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.