Menü ≡

Rossignol, a 100%-ban megújult gall kakas

2014.09.12. | Szerző: Szegő Attila
Rossignol, a 100%-ban megújult gall kakas A 2014/15-ös szezonra teljes arculatváltáson ment keresztül a márka. Eddig csak a legjobbak tudták megengedni maguknak az ekkora profilváltást, jövőre már a Rossignol is közéjük tartozik; az eddigi tradicionális színeket ugyanis lecserélték egy ütősebb vörösre.
h i r d e t é s
Nagy arculatváltáson ment keresztül a Rossignol. Nem csak a dizájn, de a tartalom is megváltozott.
A frissítés már igencsak ráfért a márkára, hiszen legalább 4 éve ugyanazt a dizájnt tolják, némi toldozás-foltozással.

Ám a nagy változás igazából a fólia mögött van, mert teljesen átdolgoztak minden egyes modellt az eddig összegyűjtött tapasztalatok alapján, és az idei szezonra igen jól sikerült modelleket tudtak letenni az asztalra. A változásnak már voltak előjelei, hiszen tavaly egy új cipőt és egy új freeride lécet is bemutattak.

Hero - egy új hős születése

A világkupa sorozatban már tavaly megjelent, igaz csak a dobogókon villogott, de idén már a versenyzőkön kívül mindenki birtokolhat egy valódi Hero-t.
Új dizájn, forma és technológia jellemzi a Rossignol top sílécét. A több mint 100 éves múlt és a kreatív innováció gyümölcse lett a Hero.
Az első szembetűnő változás, hogy a megszokott narancssárga színt felváltotta a vörös. A szlalom lécekről eltűnt az eddigi felemás Slant nose. A World Cup helyett FIS elnevezést kaptak a top versenysík, míg a szelídített utcai modellek “szerényen” az ELITE nevet viselik.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az új felépítés, amelyre az egész sorozat épül, a Prop Tech.

Prop Tech:

Az új FIS szabályoknak köszönhetően változtak a lécekhez tartozó fordulási sugarak, ezért kidolgoztak egy új megoldást, amellyel fordulékonyabbak lehetnek a sílécek. Ez a Prop Tech. A hosszában négy részre hasított sícsőr jobban el tud mozdulni az ívváltásnál keletkező erőhatásokra, ami egy radikálisabb ívkezdést eredményez. A korábbi H-tehnológiában megszerzett tapasztalatok felhasználásával és továbbfejlesztésével új megoldás született.

Pursuit - új bőrben

Minden maradt a régiben, de új köntöst kapott a Rossignol népszerű pályasíléce.
Ami a felszín alatt van:
  • VAS /Vibration Absorbing System/: basalt és aramid felhasználásával készült rezgéscsillapítás

  • H-Technology: a kettéhasított sícsőr precízebb kanyarvételt eredményez

  • IPS Diamond /Independant Pressuring System/: a léc élére továbbítja a befektetett energiát

Experience - 2.0

Teljesen újjávarázsolták az all mountain sorozatot. Új technológiával, felépítéssel és dizájnnal rendelkezik, valamint bővítették a méret palettát is.
A tavaly megismert AIR TIP méhsejt építésű csőr technológiát kapta meg az Experience. Kapós sorozat lesz, hiszen nem csak jól néznek ki, hanem szinte minden terepen helytáll. Egy igazán sokoldalú síléc lett az újratervezés eredménye, amely többek között könnyűvé és jobban kezelhetővé is vált. Bővült a kínálat egy 100 mm széles modellel. A 88-as kivételével minden Experience hízott 1-2 mm-t. A 100-as és a 88-as Minicap, míg a többi Maxicap szendvics szerkezetű.
Az S-Series és a 7-Series változatlan maradt, illetve utóbbiból a legkisebb S7 Pro lekerült a palettáról.

A síkötések is új ruhát kaptak, amelyek jobban passzolnak az új lécekhez. Az új Axial3 sorozat a legjobb anyagok és a felhasználóbarát funkciók legtökéletesebb kombinációja lett az átdolgozás után.
A Rossignol síkötések továbbra is a klasszikus megjelenést és a megbízható minőséget képviselik.
Rossignol - legyen ismét egy jó napod!
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »