Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Salomon: erősítés az allmountain vonalon

2009.11.09. Bartus Péter

Salomon: erősítés az allmountain vonalon A franciaországi gyárbezárás, valamint a gyártás áttelepítése cégcsoporton belül az Atomichoz zökkenőmentesen zajlott. Úgy látszik, az idei év jelszava végképp az allmountain a Salomon-nál is. Cikkünkben a Salomon 2009/2010 szezonra megjelenő újdonságait mutatjuk be.
h i r d e t é s

Race: Powerline: Üdv a csapatban!

Először azonban lássuk a legkeményebb gépeket. A sportos lelkületűek ismét az Equipe feliratú lécek közül válogathatnak, szokás szerint a 2V a GS, 3V a slalom modell. E két topmodell birtokolja a Powerline nevű idei fejlesztést, ami külsőre az Atomic D2 technikájára hasonlít, de a léc héja felett végigfutó "platninak" a rezgések csillapításában, így az éltartás/stabilitás növelésben van szerepe, nincs hatással sem a rádiuszra, sem a keménységre. Ezen újdonság nélkül is nyugodtan mondhatjuk hogy a technikai bőségszaru ráömlött a lécekre: Klasszikus famagos szendvicsszerkezet megerősített 3D felülettel, dupla titanium lap, szélesített kantni, Pulse Pad az élek felett (rezgéscsillapító), grafit versenytalp, Protrak vagy Powertrak kötésrendszer. Egy kicsit megengedőbbek az Equipe 24 Hours és Equipe 24 Series modellek, kevésbé extrém rádiusszal.

A cross szériát már tavaly nyugdíjazták, az egyetlen túlélő a megmaradt Crossmax W12, amely szinte hidat képez a cross és a verseny paripák között.

All-mountain: csillagközi űrhajók

Az allmountain X-wing modellek száma nem kevés, egészen pontosan 10 családtagot számlál hivatalosan, ami voltaképpen egy kicsit kevesebb. Az X-Wing család egyedi jellemzője az ún. Stealth Tip, ami annyit jelent, hogy a léc csőre "leköveti" a buckák vonalát, így zúzósabb fekete pályán az egymást követő buckákon kevésbé "pattog" el, jobban kontrollálható. A csúcsmodell az X-wing Fury, ez megvásárolható kötéssel és pusztán is, rádiusza a közepestől (163cm-14,6) a GS-ig (184-20,5) terjed, 85mm-es csípőszélességgel készül. A Tornado Ti és a normál Tornado modellt is meg lehet vásárolni kötéssel illetve anélkül, szintén famaggal, 79 mm-el. Az X-Wing Storm, 8, 6, és 4 modellek rádiusza 10,5-től 17,2 m-ig terjed, 75 és 72 mm csípővel. Szignifikáns változás a Salomonra jellemző, sokáig erőltetett (és sokaknak nem tetsző) kék és piros szín elhagyása, az idei modellek nagyrészt fekete-fehér alapszínben pompáznak.

Allround: Légkönnyű

A csinált pályákra az allround Aero lécekből válogathatunk, amelyek izmosabb tagjai, a szendvics szerkezetű, oldalfalas Aero X, az Aeromax GT és Ti inkább a Cross szekcióba illik, az S-et kezdőknek szánták. Ezen lécek különlegessége, hogy rádiuszuk nem, egy, nem is kettő, hanem 9-10 olyan egymásba kapcsolódó, egyre növekvő rádiuszú körből áll, amelyek egy olyan geometriát adnak, amely automatikusan alkalmazkodik a hosszú és a rövid ívekhez is. Lightrak ultrakönnyű kötések járnak az Aero lécekhez.

Women: Drágakövek

A Salomon évek óta az a gyártó, aki az alacsonyabb hölgyeknek is gyárt felnőtt lécet, már 137 cm-től elérhetőek a női modellek. Az allmountain Diamond, Opal, Topaz and Crystal modellek mellett az allround Amethyst, Emerald and Amber típusokból lehet választani, mindegyik a Salomonra jellemző igényes grafikával, feminim szerkezettel és geometriával készül. A Salomon idén is hozta a formáját, reméljük a hazai forgalmazó váltással itthon is megkapják a megérdemelt megbecsülést.

A cikk szerzője Bartus Miklós "örökös magyar bajnok" fia

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.