Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájc legendás sílécei már Magyarországon is kaphatók!

2018.11.09. (x) szponzorált cikk

A svájci precizitással és innovációval készülő Stöckli sílécek már több, mint nyolcvan éve garantálnak maximális minőséget és páratlan élményeket a hófödte hegyoldalak szerelmeseinek. A Store13 jóvoltából már Budapestre is megérkeztek!
A napjainkban egyedüli svájci símárkaként üzemelő Stöckli alapjait az 1930-as években fektette le a névadó tulajdonos Josef Stöckli, aki a kezdetekben barátainak gyártott léceket édesapja asztalosműhelyében, amiket aztán édesanyja mosókonyhájában hajlított tökéletesre.

Akik próbálták már a cég termékeit hajlamosak a síelés Rolls Royce-aként hivatkozni rá, nem hiába hiszen a Stöckli lécek felhasználási területtől függően, számos egyedi fejlesztést felvonultatnak. A márka kínálatában találhatók all-mountain, sport- és slalomcarving, cross, valamint FIS-besorolású lécek is. Akik fogékonyabbak a technikai megoldások iránt és szeretnek - jó értelemben véve - elveszni a részletekben, azoknak három csoportra osztva összegyűjtöttük a Stöckli lécek legfontosabb tulajdonságait.

Férfi lécekre jellemző technológiák:

  • Sandwich Sidewall Technology - Klasszikus oldalfalas szerkezet, nyomással ragasztott rétegekkel.

  • Solid Metal Edge - Szélesebb kantni kialakítás. Nem csak az élettartamot növeli, hanem kifizetődőbb a szervizelése is. Vastagságából adódóan több javítást bír el. Robosztus kialakítása védettebbé teszi a lécet.

  • Full Edge Contact - Szélesebb sícsőr kialakítás, amely hosszabb élkapcsolatot eredményez.

  • Turtle Grip - Ez egy újfajta borítás, ami a Laser X modellekre jellemző. Az enyhén érdes matt és fényes felület elegáns megjelenést ad a lécnek. A borítás ellenálló felületet biztosít.

  • Turtle Shell Racing - Ezzel a technológiánál az alsó titánlemez vastagabb, ezért nagyobb stabilitást ad. Nyugodt síeléskor és könnyű pályán a felső titánlemezen található bemetszések inaktívak maradnak, ezért kisebb energia szükséges a léc meghajlításához.

FIS-besorolású lécek fejlesztései:

  • STO-R platni - Stabilitás és pontosság. A STO-R platni hatékony erőátadást biztosít a léc és a kötés között. Az egy darabból készült 12 mm vastag kötésemelés a FIS versenyplatnihoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.

  • Race R16 kötés - A verseny kötések belépő modellje. Stabil erőátvitel és biztos tartás, akár a FIS-kötéseknél, de alacsonyabb maximális oldási erővel rendelkezik. A Stöckli által kifejlesztett platnival együtt a Race R16 kötés tökéletes kapcsolatot biztosít a síléc és a bakancs között.

  • VRT - Vario Racing Technology - A VRT technológiát a versenysportban már régóta sikerrel használják. A famaghoz hasonlóan alakították ki a felső titánlemezt, amelynek profilja, akár a famag, középen vastagabb, míg a léc végei felé elvékonyodik.

  • SOC - Size Optimized Construction - FIS szabványnak megfelelő sílécgeometria, amely biztosítja a megfelelő fizikai és irányíthatósági tulajdonságokat.

  • TSS - 3.0 Top Sheet Structure - A LASER és a SCALE modellek új felső részt kaptak. A 3 struktúra kombinációjával egyedülálló, nemes és sportos hatást kölcsönöz a lécnek. Mindegyik sí külön egyéniség.

Női és gyerek lécek tulajdonságai:

  • Light Core & Super Light Core - Az all mountain, freeride és túrasíléceknél speciális könnyű fákat használnak, ilyen az exotikus Fuma és Balsa.

  • Softflex - Csak a női és gyermek léceknél alkalmazzák. A módosított rugalmassági tulajdonságok kényelmes és dinamikus síelést biztosítanak.
Viktoria Rebensburg is a Stöcklivel síel
Viktoria Rebensburg is a Stöcklivel síel
A gépekkel és kézi utógondozással készülő lécek kizárólag a cég vezetése által előírt szempontok szerint kiválasztott üzletekben vásárolhatók meg, korlátozott példányszámban. A svájci sílécgyártó termékei azonban a Store 13 jóvoltából már Budapestre is megérkeztek, melyek között női, férfi, valamint gyerek lécek is megtalálhatók.

Keresd őket a 1113 Karolina út 17/b szám alatt található Store 13 üzletben, vagy a https://store13.hu/ webshopban!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.