Menü ≡

Új modellel bővít a Völkl 2015-ben

2014.10.28. | Szerző: Szegő Attila
Új modellel bővít a Völkl 2015-ben A tavalyi szezonban jelentős újítást tettek le az asztalra, de 2015-ben sem álltak meg. Új modellel bővítettek a BMT-vel, betették a katalógusukba a Racetiger FIS léceket és új kötésfejlesztéssel álltak elő.
h i r d e t é s

UVO 360 - megnövelt felület

Módosították a rezgéscsillapító méreteit és felfogatásait, így még precízebben látja el feladatát.
Az UVO rendszert a FIS versenylécekre is felszerelték, így teljes lett a paletta.

Speedwall 2.0 - újragondolt építés

Átdolgozták az Speedwall építését, és most közvetlen a famagra építik a speciális oldalfalat, amely számos előnnyel jár:
  • könnyebb

  • rugalmasabb

  • nagyobb terhelést bír
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Speed TipA Code sorozatban új leszorított csőrkialakítást hoztak létre. Kevésbé emelkedik fel a sí csőre, mint az előző évben. Ez kisebb légellenállást és tömegtehetetlenséget eredményez, amely pedig nagyobb tempónál stabilabb lécvezetést.

A Völkl új modellje a V-Werks BMTA V-Werks szériából tavaly megismerhettük a Katana lécet, amely a freeride családból került át a prémium válogatásba. Ennek a lécnek a trapéz szerkezetét kerekítették le egy kicsit, vették le a hátsó csőrkialakítást és lett az új léc alapja.
A új Big Mountain Touring modellek a túra freeride kategóriába sorolhatók. Ezeket a trapéz szerkezetű széles léceket freeride-ra tervezték, de a Völkl egyedi - a sí csőrén kialakított - Skin Pin rögzítéssel rendelkeznek, ezáltal könnyen fel lehet tenni a fókaszőrt, és indulhat a túra.

Racetiger FIS - akik valami igazán különlegesre vágynakEddig a Völkl nem publikálta a FIS minősítésnek megfelelő versenyléceit. Idén ez is elérhető lett a nagyközönség számára és bárki síelhet az aszimmetrikus csőrrel rendelkező hagyományos gamberes Racetiger Speedwall SL R léccel, vagy a Tip Rockeres 30-35 méter sugárral rendelkező Speedwall GS R-rel. A FIS lécek speciális P-Tex 4500 World Cup versenytalppal rendelkeznek és egy speciális Pistonos platnival.

A kötés - rMotion2

A Völkl csoporthoz tartozó Markernél mindig nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra. A síelési stílus változásával új kihívásokkal kellett szembesülni. A lécek méretével sokat változtak a kötések. Most újabb finomításon esett át az rMotion kötés-család.
A módosítás lényege, hogy az orrkötés oldalirányú rezgéseit csillapítják egy dugattyús rendszerrel. Ezt a meglévő orrkötés rendszer elé építették be.

Rövid hírek a Völkltől:
  • RTM kozmetika - új fóliát kaptak az RTM-ek

  • A női modellek is új dizájnnal rendelkeznek

  • Változott a kötésrögzítősín rendszer - jobb szerelés és szélesebb tartományban való állítást tesz lehetővé

  • Új vákuumos fókaszőrt terveztek a sítúrázóknak
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »