Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Völkl - ami jó, az jó!

2016.12.07. Szegő Attila

Idei szezonra a Völkl a teljes női palettát felfrissítette és egy új fejlesztéssel is előállt, az Ice Off Top Sheet borítással. A dizájnt leszámítva a többi lécben szerkezetileg nincs változás, hiszen ami jól működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni.
Összességében azért elmondható, hogy idén is érdemes lesz odafigyelni a Völkl-re és csúcs-szuper léceire.

Flair - az új női generáció

Az eddigi Essenza sorozatot, amely jó pár szezont megért, most lecserélték. Az új sorozat egységesen Flair névre hallgat, kiegészítve a szélességüket jelző számmal.
A férfi Racetiger SC UVO-nak megfelelő női top léc, mely egyben a női slalom léc is, a Flair SC UVO. A női modell az Efficiency tecnológiának köszönhetően lényegesen könnyebb mint a férfi. A Flair SC, amely elegáns fehér borítást kapott, nem rendelkezik az UVO rendszerrel, és könnyebb, mint UVO-s társa.
A Völkl legjobb all mountain női léce a Flair 81, amely már az új 3D Ridge szerkezetre épült. A léc felépítésénél érvényesülnek az Efficiency sorozat szempontjai is, azaz könnyű, hatékony és megőrizte keménységét is.
A Flair 78 már nem 3D Ridge szerkezetre épült, hanem a jól bevált Dual WoodCore Special Light-ra. A női lécek a Flair 73 kivételével mind famagosak.

Ice Off Top Sheet - Vége a hókapargatásnak!

A Völkl új bevonatot fejlesztett ki, aminek eredményeképpen a hó végre nem ragad rá a léc tetejére, nem lesz súlyosabb a felülre tapadt hótól a sí, és nem kell a nap végén percekig vakargatni. Nyílván, aki nagyon gyorsan síelt, annak eddig se voltak ilyen problémái, de most már mindenkinek hómentes lesz a sí teteje.

Efficiency - Könnyebben és hatékonyabban!

A tavaly bemutatott sorozat tovább hódít. Maradtak a jól bevált megoldásnál. Minden all mountain, női és verseny lécből kivették a legjobbakat, majd a szerkezetét könnyített anyagokból építették meg. Mindezt úgy, hogy megőrizték a léc eredeti keménységét és hatékonyságát. A tejes paletta a következő lécekből áll:
Völkl RTM81 E
Völkl RTM81 E
Völkl Code UVO E
Völkl Code UVO E
Völkl Racetiger SC UVO E
Völkl Racetiger SC UVO E
Völkl Flair 81
Völkl Flair 81
Völkl Flair SC UVO
Völkl Flair SC UVO
A női modelleknél nem tették oda az e betűt, de a lécek technikai leírásában szerepel, hogy ezek is Efficiency technológiával készültek.

RTM - All mountain pályasí újratöltve

Az RTM erősebb modelljei a 81, a 84 UVO és a 86 UVO új alapokra épültek. Idén ezek a lécek a 3D Ridge szerkezetet kapták meg, ezáltal könnyebbek és keményebbek lettek, mint a tavalyi modellek. A sorozat többi tagja Dual WoodCore szerkezetű marat.

A Völkl mindig tudja milyen a jó sí. Ezért idén nem kellett mást tennie, mint a jól bevált modelleket és felépítéseket összhangba hozni. A top léceknél elég volt a dizájnt frissíteni, míg a népszerű RTM-nél a geometriát megtartva csak kicserélték a léc magját egy korszerűbbre. A női léceknél szintén ugyanezt a szerkezeti cserét alkalmazták, illetve a Flair SC UVO esetében a Racetiger SC UVO lécre ráhúztak egy nőiesebb dizájnt. Völkl, ami jó az jó!
Völkl RTM86 UVO
Völkl RTM86 UVO
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.