Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Völkl technikai újdonságai a 2010-11-es szezonban

2010.10.26.

A Völkl technikai újdonságai a 2010-11-es szezonban A Völkl idei modelljei számos innovatív megoldást rejtenek a felszínük alatt. A technikai újítások mellett egy teljesen új szériával rukkol elő a német gyár: a SENSOR széria a TI GER sorozat méltó utódjaként kerül bevezetésre a 2010/11-es szezonban.
Ezekről az újdonságokról, a magyarországi üzletbekerülés előtt itt olvashatnak.

SPEEDWALL TECHNOLOGY

A modern sízési stílust a maximális élen-töltött idő jellemzi. A SPEDDWALL technológiával a sebesség sokkal egyenletesebben tartható, mivel a léc oldala is waxolva van. Ez az újítás nem új ötlet, korábban a verseny-síknél alkalmazták, hogy a sílécek oldalfalát is waxolták a nagyobb sebesség elérése érdekében. A Völkl ezt az eljárást elsőként alkalmazza az "utcai" verseny-síknél, vagyis a hobbi-felhasználóknak szánt legfelső kategóriáknál. A felhasználó ebből két dolgot érzékel: kisebb súrlódást és nagyobb sebességet. A SPEEDWALL technológiával fémjelzett sík felépítésükben is hasonlítanak a verseny modellekhez, biztosítva a megfelelő keménységet a kategória élvonalában.

SPEEDWALL modellek:

POWER SWITCH INDIVIDUAL

A versenyzők felszerelésénél nem ritkák a személyre szabott, egyedi darabok. De mi a helyzet az átlagfelhasználóval? A Völkl mérnökei a hobbi-felhasználók egyéni igényeit is szem előtt tartva alkották meg a korábban a TigerShark modelleknél alkalmazott Power Switch, továbbfejlesztett változatát a Power Switch Individual-t. A PSI-t azért hozták létre, hogy a RaceTiger széria a felhasználók egyedi igényeit is képes legyen kielégíteni. A keménységet egy speciális eszközzel (kulccsal) lehet beállítani az egyén súlyát életkorát, sízési stílusát minden eddiginél leginkább figyelembe véve.

PSI modellek:

PROGRESSIV TECHNOLOGY

A technikai innovációk nem csak a felső kategóriában jelentkeznek. A Völkl a szabadidő-sízőkre is gondolt az idei szezonra történő felkészülés során. A Progressiv rendszerrel szerelt modellek képesek a felhasználóval együtt fejlődni, illetve hozzájuk alkalmazkodni. Ezek a modellek képesek a terhelés hatására, a kanyarokban a döntések mértékének függvényében eltérő tulajdonságokkal kiszolgálni a sízőt. Egy kezdő kisebb tempójához és döntéséhez egy számára kedvező rádiusz érték párosul, rásegítve a kanyarok végrehajtására. A tempó és a lécek dőlés-szögének növekedésével a rádiusz is fokozatosan megnyúlik, a kanyarok elnyújtásának érdekében.

PROGRESSIV modellek:

ELPROCKER TECHNOLÓGIA

A fejlesztés elsődleges célja a sí-élmény növelése a változatos pályaviszonyoknak megfelelően a freeride és freestyle kategóriákban.
A VÖLKL cég mérnökei 4 szempontot vettek alapul a dizájn, az új forma kialakításakor:

1. AZ ALAK
A léc két vége a közepéhez képest magasabban helyezkedik el, tehát az egész sít egy enyhe, de fokozatos ív jellemzi. Ez a kialakítás rendkívül jól viselkedik a porhóban és kezelt pályán egyaránt, ahogy azt a használója megkívánja. 2. A HAJLÉKONYSÁG
Minden ROCKER modell keménységét, görbületét a használatra szánt típushoz alakítják. Például a Gotama, Kuro, Kiku modelleknél a léc három zónára osztható fel. A sí csőre a legmerevebb, segítve ezzel a sí stabilitását. A görbület a léc közepén már egy lágyabb szerkezet, amely átmenet a léc leglágyabb része, a vége felé. Ennek a lágyságnak köszönhetően, könnyebb fordulást, remélhetünk kezelt pályán és porhóban egyaránt. 3. AZ ÉLEK
Az összes ROCKER modell éle is a szándékolt használathoz van kialakítva, legjobban segítve a síelőn a kanyarokban, legyen az pályán vagy pálya mellett a szűz-hóban. 4. A CSŐR
A ROCKER lécek csőre terhelés nélkül jobban elemelkedik a talajtól, biztosítva ezzel a simább siklást, de ha a tempó megkívánja, terhelés hatására a csőr közelít a talajhoz megváltoztatva ezzel a hó- kontakt hosszát. HIGH ROCKER modellek: MEDIUM ROCKER modellek:
LOW ROCKER modellek:

BIO-LOGIC RENDSZER – Női vonal

A Völkl cég mérnökei idén is nagy hangsúlyt fektetnek a női vonal erősítésére, elkülönítésére. Teljesen más szempontoknak kell megfeleljen egy jó női sí, mint unisex változataik. A Bio-Logic koncepció hatalmas előnye, hogy csökkenti a térdekre mért terhelést. Három alapvető tulajdonsága teszi a Bio-Logic rendszert forradalmian új technológiává, amellyel használója jobb teljesítményt érhet el, egyszerű használat mellett.

BIO-LOGIC STANCE

A kötés orra alatti emelés könnyebb megindulást eredményez és dinamikusabb testtartásra kényszerít, valamint tökéletesebb szögbe állítja a térdet mint a technológiát nem alkalmazó sílécek. Az eredmény rendkívül hatékony és kevésbé fárasztó a használója számára.

BIO-LOGIC GEOMETRY

A rendszerhez kifejlesztett geometria sajátossága, hogy a rádiusz a kötés előtt kisebb, mint a kötés mögött. Ez a rádiusz különbség segíti használóját a gyors kanyarokban, hogy azok harmonikusan, de pontosan legyenek végrehajtva.

BIO-LOGIC FLEX

Az ilyen modellek keménységét összehangolták az előbbi két tulajdonsággal, a geometriával és a lécközépponttal. A végeredmény egy még rugalmasabb, felhasználója számára energiatakarékos mégis sportos modell-család megszületése.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.