Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski Amade - Ausztriában a legnagyobb

2003. december Ludmann László

Bár a 2010-es téli olimpia rendezéséről lecsúsztak, a Salzburger Sportwelt síközpontjaiban minden készen áll a profi, és természetesen az amatőr sízők fogadására, ahogyan a Ski Amadéhoz tartozó másik négy régió pályáin is.

Ski amadé síközpontjaiban az Ausztriában megszokott jó minőségű pályákat és kényelmes szállásokat találjuk, mégpedig a legnagyobb választékban. Ski Amadé ugyanis szomszédunk legnagyobb kiterjedésű síparadicsoma. Öt régió tartozik a szövetséghez, amelyben így a Salzburger Sportwelt, Schladming - Dachstein Tauern, Grossarltal, Hochkönig's Winterreich és Gastein összesen 860 kilométernyi sípályája és 270 síliftje alkot egy tartományoktól földrajzilag független síközponthálózatot.

A hatalmas síparadicsomban mindenütt ugyanazzal a bérlettel síelhetünk, hat napig például 161 euróért. Ennél persze síelhetünk olcsóbban akár Ausztriában is, nagyobb területen azonban nem. Spórolni persze itt is lehet. A 6 és 15 év közötti gyerekek féláron síelhetnek, a kettőnél több gyerekkel érkező családok pedig a legkisebb családtag bérletét takaríthatják meg.

Ski amadé ugyanakkor nem csak a családokat, hanem a profi sízőket is vonzza, ezt mutatja az idei versenynaptár zsúfoltsága is. A régióban jó néhány nemzet profi versenyzői edzenek, Schladming pedig - ahol már több világkupaversenyt rendeztek - a 2009-es sí-vb lehetséges helyszíneinek egyike.

A szövetség, amely Salzburg tartomány és Stájerország 25 síterületét fogja össze, három éve működik. Ezalatt a három szezon alatt 140 millió eurót költöttek fejlesztésre, ebből csak a hóágyúkra 40 millió eurót. A hatalmas beruházás eredményeként ma a pályák 60 százaléka hóágyúzható. Igaz ez Dachstein Tauernre is, amelynek 226 kilométernyi sípályája Magyarországról 6-8 óra autózással érhető el. Itt kezdődnek egyébként az Alpok igazán magas hegyei is, amelyeket sok magyar is felkeres telente. Érdekesség, hogy tavaly a régió turisztikai hivatala hazánkból regisztrálta a beutazók számának legnagyobb növekedését. Az idei szezonra három új felvonót is üzembe állítottak. Egy hatszemélyes ülőliftet Haus im Ennstalban és kettőt a népszerű Dachstein-gleccseren. Dachstein Tauern lejtőinek több mint fele közepes nehézségű, közel harmada könnyű, és 30 kilométernyi az a pálya, amelynek csak a legtapasztaltabbaknak ajánlott nekivágni. A sífutók itt találják Ausztria északi síközpontját is, 300 kilométer hosszúságú előkészített pályával. Amiből azonban minden síző kiveheti a részét itt és Ski amadé bármely központjában, az a sokféle síelés utáni program. Az idelátogatóknak az lehet a benyomásuk, hogy a lesiklás, a deszkázás vagy a sífutás után választható időtöltések ugyanolyan fontosak, mint maguk a téli sportok.

Tipp:
Schladminger sör Schwarzeneggerrel
Érdemes megkóstolni a helyi sört Schladmingban, a Planaira vezető függővasút alsó állomásával szemben lévő Charly's Treff étteremben, amelyet az itt született Arnold Schwarzenegger képeivel dekoráltak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.