Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Davos - Klosters sírégió - Svájc

2006. december

Davos - Klosters sírégió - Svájc Davos, Európa legmagasabban, 1560 méteren fekvő városa és Klosters, a tipikus svájci hegyi falu a Davos Klosters sírégió két központja. Az idilli alpesi környezetben található terület öt síközpontból áll. Együttesen 85 - összesen 250 kilométernyi - pályájával az Alpok egyik legnagyobb pályarendszere.
A Davos Klosters régió az ország egyik legnagyobb múltú, Magyarországhoz legközelebb fekvő területe, ahol Jakobshornon félcső, Parsenn lejtőin carvingpályák, Pischa terepein freerideútvonalak, Madrisán és Rinerhornban pedig gyerekterepek találhatók, így elmondható, hogy errefelé minden télisportbarát talál kedvteléséhez illő helyszínt.

Parsenn

Az öt síközpont legnagyobbika, mely Davosból és Klostersből egyaránt megközelíthető. Parsenn terepein a tanulópályáktól a versenycélokra használt lejtőkig teljes a választék. A hegyen tizenhárom étterem közül választhatunk két lesiklás között, és megpihenhetünk a napos teraszokon. Itt lehet kipróbálni a terület leghosszabb, 12 kilométeres lejtőjét is, a Weissfluh csúcsáról Küblisig, ahonnan a síbérlettel vissza lehet vonatozni Klostersig vagy Davosig. És ha már a vonatoknál tartunk: idén 75 éves a Parsenn hegyi vasút, mely mozgalmas síéletet indított el a múlt században.

Jakobshorn

Jakobshorn a snowboardosok központja. Két félcső és funpark is várja itt a deszkásokat. A buli aztán a hüttékben vagy a Jakobshorn lábánál felépített híres Bolgen Plazában folytatódhat, ahol egymást érik az olyan események, mint a freestyle világkupa vagy a davosi ifjúsági sportnapok.

Rinerhorn

Rinerhorn elsősorban a gyerekes családokat vonzza. A lejtők enyhék, és itt található a gyerekek számára izgalmas szórakozást ígérő törpepálya. A 3,5 kilométeres szánkópályáját szerda és péntek esténként világítás mellett is ki lehet próbálni.

Pischa és Madrisa

Az idei szezontól kezdve a freerideirányzat növekvő népszerűségét meglovagolva Pischa pályáit freerideterepként hirdetik, három jelölt, de nem előkészített lesiklóútvonallal. Ezzel Pischa Svájc egyik legnagyobb szabadsízők számára fenntartott területe lett, ahol azok próbálhatnak szerencsét, akik a változatosságot a ratrakok által precízen karbantartott lejtőkön túl keresik. Az érdeklődők lavinaoktatáson is részt vehetnek. Újdonság a boardercrosspálya és a hótalpas túrázók számára kijelölt ösvény is. Akik további kalandokra vágynak, airboardot is bérelhetnek.

Madrisa családi terep, a gyerekek örömére tervezett varázsszőnyeggel és további havas játékokkal. Ugyanitt tubinglejtőt is kialakítottak.

Hegyi szállók

Aki kedvet kapott a síelésre a Davos Klosters régióban, két éjszakára, reggelivel és 3 napos síbérlettel már 91 eurótól kalkulálhat az elő- és utószezonban. Az árak a főszezonban 114 euróról indulnak a háromcsillagos hegyi szállodákban.

O'Neill Evolution

A Jakobshornon fekvő Bolgenben zajló verseny már nyolc éve kötelező esemény a freestyle snowboard rajongóinak. Az újév első hetében, január 2. és 7. között megrendezésre kerülő versenyre a világ legjobbjai gyűlnek össze.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.