Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Körkérdés: Rovatunkban ismert személyiségeket kérdeztünk téli hobbijukról.

2008. február

Janics Natasa kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Béres Alexandra fitnesztréner és Németh Lajos meteorológus mesélt a Símánia Magazinnak.

Janics Natasa számára a sebesség vonzó

„Januárban a szegedi csapatommal Kranjska Gorán voltunk sítáborban. Igazán jó hangulatú hét volt, kár, hogy a fél csapat kidőlt a sorból és betegség miatt haza kellett utazniuk. Én már egész kicsi korom óta síelek. Eleinte csak sífutottam, ez volt a kiegészítő felkészülés a téli hónapokban, aztán megtanultam az alpesi sít is, a válogatottal rengeteget jártunk ki Altausseebe, ahová minden esztendőben meghívást kaptunk. Hogy milyen típusú síelő vagyok? Szerintem olyan, mint amilyen kajakos. Szeretem a robbanékonyságot, a gyorsaságot, a sebességet. Igaz, ez nagyon fárasztó is, de hát ez is a sítáborok célja. Ma már fekete pályákon is le tudok jönni. Azt nem állítom, hogy úgy, mint a profik, de nem okoz problémát. Szeretem az alpesi hangulatot, de mivel a párom nem nagy síelő, ha abbahagyom a kajakozást, már nem biztos, hogy olyan sokat utazom majd sítáborozni.”
Janics Natasa, kétszeres olimpiai bajnok kajakozó
Janics Natasa, kétszeres olimpiai bajnok kajakozó
Janics Natasa, kétszeres olimpiai bajnok kajakozó

Béres Alexandra Obertauernre esküszik

„Az én szerelmem Ausztria, azon belül is Obertauern. Csodálatos hely, amelyet gyakorlatilag körbe lehet síelni, minden pálya a kisvárosba fut be. Az idén is ott jártunk az édesanyámmal és a húgommal, nagyon kellemes hetet töltöttünk el együtt. Síeltünk, volt wellness-kényeztetés és afterparty is az idei programban. Én körülbelül hatéves korom óta síelek, a szüleink velünk együtt sajátították el ezt a sportágat, és ma már mindannyiunk kedvence a szűzhavazás, a pályán kívüli sízés. Imádom az alpesi sít, még versenyeken is indultam gyerekkoromban, egy diákolimpián például a harmadik helyen zártam. De azért a ritmikus gimnasztika szeretete erősebb volt annak idején. Természetesen a snowboardot is kipróbáltam, ami ugyan tetszett, tetszett, de a síelést soha nem adnám fel érte. Ha lehetőségem van rá, minden évben egyszer elmegyek síelni, és bár jártam már Szlovákiában és Olaszországban is, nálam Ausztria és Obertauern a nyerő.”
Béres Alexandra, fitnesztréner
Béres Alexandra, fitnesztréner
Béres Alexandra, fitnesztréner

Németh Lajos és a vámosmikolai stílus

„Bár a globális felmelegedés nem az olyan téli embereknek kedvez, mint amilyen én is vagyok, azért akadnak még lehetőségeink arra, hogy hódoljunk a téli sportoknak. Én valójában az anyatejjel szívtam magamba a sít. A Börzsönyben található Vámosmikolán születtem, így már gyerekkoromban léceket csatoltam, és elsajátítottam az igazi vámosmikolai stílust, amit most már több mint ötven éve kamatoztatok. Akkoriban úgy tudtunk síelni a Börzsönyben, hogy a csúszás után vissza kellett gyalogolni a dombtetőre, később pedig Szlovákia lejtőin, a chopoki siratófalon edződtem, így amikor először jutottam ki Ausztriába a tökéletesen előkészített pályákon olyan könnyedén csúsztam, hogy magam is meglepődtem rajta. A kedvenc helyem, Ausztria, az idén is Schladmingba megyek egy hosszabb téli vakációra, de előtte még szeretnék kimenni egy-két napra Donovalyba is, mert azért a szlovákiai pályák hangulatát is nagyon szeretem. És bízom benne, hogy idehaza is lesz még tél és síelésre alkalmas hó, mert szerintem azért a magyar pályákról sem szabad megfeledkezni.”
Németh Lajos, meteorológus
Németh Lajos, meteorológus
Németh Lajos, meteorológus
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.