Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard hírek, események

2009. február

A Toros from the 2nd District nyerte a MuMuS-t

Január 10-én a muraui pálya snowboardparkjában rendezték meg a hagyományos csapatversenyt, a snowboard MuMuS-t, amelyen háromtagú csapatok vetélkedtek egymással. A lebonyolítás nem tért el az eddigiektől. A meghívott csapatok előre neveztek trükköket a meglévő alaptrükkök mellé, és ezekből minden körben véletlenszerűen sorsoltak ki egyet. Ezek után a csapattagok eldöntötték, hogy melyikük a legalkalmasabb a trükk végrehajtására, amely ugrás vagy slide is lehetett. Ha valakinek nem sikerült a gyakorlat, az egy betűt kapott (MMS), és ha egy csapatnak összegyűlt a három betűje, akkor elbúcsúzott a további küzdelmektől. Az idei viadal meglehetősen izgalmasra sikeredett, és a nagy ütközet után végül a Toros from the 2nd District csapata (Ajtai András, Koczka Gergő és Lotfi Peiman) lett az első.

Stash "pálya" Eplényben

Eplényben óriási fejlesztéseken ment keresztül a Skiarena, amelyen belül január elején megnyitotta "kapuit" a Nitro Snowpark. Bár egyelőre gyerekcipőben jár még, igazi színvonalemelkedést jelent a magyar snowboardpályák tekintetében. Felépült ugyanis egy slopestyle pálya, amely mellett megtalálhatóak a természeti adottságokból "merített" akadályok is. Vagyis az új trendeknek (stash) megfelelően találhatunk csúszásra alkalmas farönköket, és négy épített elem (fatönk + hordó-bonk kombó, 6 m-es egyenes box, 6 m-es egyenes zártszelvény, korner-hip a leendő ugrató érkezőjébe irányulva) is színesíti a parkot. A snowparkban csákányos felvonó várja a deszkásokat, akik a világításnak köszönhetően este kilencig gyakorolhatnak. Érdekesség, hogy január 15-től Budapestről (a Kongresszusi Központ parkolójából) közvetlen járatok indulnak az eplényi sípályához.

Hárman pályáznak Vancouverre

A téli sportágaknál, így a deszkásoknál is a középpontban áll a 2010-es vancouveri téli olimpia. A snowboardosoknál újdonság, hogy ebben az idényben az egykori versenyző, Bécsy Balázs személyében komoly terveket szövögető szövetségi kapitány fogja össze a munkát. A Magyar Olimpiai Bizottságban megtartott szakmai beszámoló szerint három deszkásunknak lehet esélye arra, hogy kivívja az olimpiai részvételt. A nőknél az alpinban és bordercrossban induló Harmat Rózsa, a férfiaknál a szintén két műfajban érdekelt Pátkai Marcell, valamint a borderben remekelő Németh Zsolt pályázik jó eséllyel az olimpiai részvételre. Harmat Rózsa ebben a szezonban az Európa-kupa sorozatban szerepel, legjobb eredménye a januári Marianske Lanze-i viadalon párhuzamos műlesiklásban megszerzett 17. hely. Németh Zsolt a Bad Gastein-i Európa-kupa futamon rajtolt, amelyen snowboardcrossban a 62. helyet szerezte meg. Az előző játékok alkalmával csak a küszöbig jutottak a magyarok, egyszer egyetlen pont, egyszer egy helyezés választotta el versenyzőnket a kvalifikációtól.

Járatlan utakon az Alpok királyai

Február 3-án, az alpin és freeride Mekkájából, Sankt Antonból rajtol az idei Swatch O’Neill Big Mountain Pro 2009. A versenyen a világ legjobb freeriderei elképesztő, nagy kihívásokkal teli backcountry terepeken mérik össze tudásukat. A deszkások közül többek között Jeremy Jones, Xavier de la Rue és Stefan Gimpl a résztvevői a versenynek, míg a síelőknél hatan (a Santa Cruz-i Cody Townsend, Loris Falquet, Thomas Diet, a fiatal tehetség Richard Permin és Jeremie Heitz, valamint a francia rider Arnaud Rougier) indulnak a 2009-es Big Mountain Prón. A 3 éve futó verseny sikere és népszerűsége töretlen, talán azért is, mert a bíráskodást maguk a riderek végzik. Hogy Sankt Antonból merre halad a verseny „útvonala”, azt senki nem tudja, egyetlen dolog biztos: a legjobb havas terepeket fogják keresni a riderek, és február 10-én Saalbach Hinterglemmben találkoznak egymással. A végső nyertes 60 ezer dollár jutalommal lesz gazdagabb.

Big Air a Big Apple-ben

A TTR-sorozat egyik csemegéje következik február 5-én a Big Apple-ben, vagyis New Yorkban. Az East River Parkban épített ugratón 100 ezer dollár összdíjazásért zajlik majd a Big Air viadal, amelyen a világ 17 legjobb deszkása vesz majd részt. Shaun White, Travis Rice, Pat Moore és az élő legenda, Terje Haakonsen részvételével a felhőkarcolók árnyékában jam session formátumban küzdenek meg egymással a legjobb freestyle versenyzők. Az este érdekességét az adja, hogy az egyik épület kilencedik emeletéről fognak majd indulni, és egy több mint 25 méteres hipet ugorva, számos trükköt bemutatva érkeznek majd a riderek az arénába. Az este hangulatáról a népszerű heavy metal banda, az Anthrax gondoskodik majd.

Bajnokság: immáron tizenhetedszer!

Lehet készülődni a hazai snowboardélet legnagyobb eseményére, a 17. Fundango Snowboard és Sí Magyar Bajnokságra. Az eseményt március 11. és 15. között a szokásos helyszínen, vagyis Murau-Kreischbergen rendezik meg. A snowboardbajnokság versenyszámai között lesz párhuzamos műlesiklás, óriás-műlesiklás, boardercross és Big Air is, míg a Sí Magyar Kupán párhuzamos szlalomban, óriásban és Big Airben vetélkedhetnek a legjobbak, és idén is itt tartják meg a Síkrossz Magyar Bajnokságot. A programban mindenki találhat kedvére valót: március 12-én ismét megrendezik a népszerű Ollie Jamet, lesz hófoci és tubing is. Esténként pedig az elmaradhatatlan buli a Kreischberghalléban.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.