Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard hírek, események

2008. december

Összegyűjtöttük a snowboard világának érdekes eseményeit.

1,5 millió dollár a tét a Dew Cup-on

Bár Európában a gazdasági válság miatt több verseny költségvetése visszaesett, sőt akadtak olyanok is, amelyeket törölni kellett a téli versenynaptárból, decemberben az Egyesült Államokban 1,5 millió dollár összdíjazással egy háromfordulós sorozat indul útjára. A Winter Dew Cup december 19-én a coloradói Breckenridge-ben rajtol, majd január 8. és 11. között a vermonti West Doverben, február 19-én pedig a kaliforniai Lake Tahoe-ban mérik össze tudásukat a deszkások. Igazi sztárparádé várható a versenyen, hiszen már most „aláírt” Shaun White, Andreas Wiig, Travis Rice, Hannah Teter és Gretchen Bleiler is. „Gusztustalanul jó versenyek lesznek” – summázott a torinói téli olimpia félcsőbajnoka, Hannah Teter az indulói lista láttán. Érdekesség, hogy a Super Pipe-ban szereplő Shaun White a Dew Cup nyári sorozatában is szerepelt már: gördeszkával mutatta be trükkjeit. A téli sorozat nem kis hírverést kap: az MTV, az MTV2 és az NBC 28 órás közvetítést ad az eseményről.
Fotó: Burton Snowboards
Fotó: Burton Snowboards

Ezen a télen nem lesz Snowpark Tour

Az elmúlt szezonban indították útjára Európában a Snowpark Tour-sorozatot, amely a kontinens tehetséggondozó versenye volt. Különböző helyszíneken lelkes és rendkívül tehetséges amatőrök mutatták be trükkjeiket, akikre nagy figyelmet fordítottak a gyártók és a csapatok. A 2007-2008-as idényben a snowboard „Megasztár-versenyében” több mint tízezren próbáltak meg a felszínre törni, ami óriási sikert jelentett. Az idén azonban pénzügyi gondok miatt elmarad a sorozat, ám a szervezők pontosan a nagy érdeklődés miatt már a 2010-es versenysorozatban gondolkoznak.

The Stash, azaz vissza a gyökerekhez

The Stash. Ez az idény nagy újítása. Pontosabban fogalmazva: visszafordulása. Vissza a sportág gyökereihez, amikor még a legnagyobb élményt az jelentette, ha az ember az érintetlen erdőben egy-egy kidőlt fán, természetes tereptárgyon csúszott, trükközött. Rég volt, szép volt, így Jake Burton és csapata gondolt egy nagyot, és útjára indította az új trendet, vagyis a The Stash-t. A snowboardozás atyja jó pár resortot felkeresett ötletével, ahol meg is kezdték a munkákat annak érdekében, hogy ötvözzék a snowboardparkok nyújtotta lehetőségeket és a természet adta elemeket, vagyis valami új, izgalmas, ám mégis természetközeli élményt nyújtsanak a deszkásoknak. Akik egy farönkön vagy faágból létrehozott rainbow-n, esetleg egy háztetőn csusszannak végig a nap során. Hogy hol találkozhatunk a The Stash-sel? Európában Avoriaz-ban és Flachauwinklben, az Egyesült Államokban Killingtonban, míg Új-Zélandon Remarkablesben. Aki bővebb tájékoztatást kíván kapni, az lépjen be a www.thestash.com oldalra.

Képeskönyv a slide-ról

Jó kis karácsonyi ajándék lehet a deszkások fája alatt a Rob Mathis snowboardfotós által készített Slide Photobook. A könyv az elmúlt tíz esztendőt öleli fel, és többek között olyan sztárok csúszásait láthatjuk benne, mint JP Walker, Jeremy Jones, Peter Line, Darrell Mathes, Eddie Wall, Seth Huot. A 240 oldalas keménykötésű könyvet egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet megszerezni. Ára 39,95 dollár, ám egyes internetes site-okon kedvezményesen tudjuk megrendelni.

Ralizzunk ki a Snowattackre!

Az idény egyik kiemelkedő hazai szervezésű eseménye lesz a Fundango Snowattack Sí- és Snowboardfesztivál, amelyet január 30. és február 8. között rendeznek meg a franciaországi Puy Saint Vincent-ben. A rendezvényre közel 3000 fiatalt várnak a szervezők, és Puy Saint Vincent több mint 70 km-es pályarendszerén mindenki megtalálja a kedvére való terepet. A francia resort igazi freeride-paradicsom és a Grand Galaxie síbérlettel bebarangolhatjuk a közeli pályarendszereket is. Érdekesség, hogy a szervezők egy „Flúgos Futamot” is szerveznek a fesztiválra azok számára, akik nem busszal érkeznek az eseményre. Az Eastpak Rally keretén belül a budapesti indulást és a Puy Saint Vincent-i célállomást is beszámítva összesen 4 pontot kell érinteniük az autóval utazóknak. A köztes állomásokat koordináták segítségével kell megtalálni. A szervezők közös indulási pontot hirdetnek. Itt kell majd a korábban már kézbesített autómatricát és -zászlót a gépkocsin elhelyezni. Ezeket a kiegészítőket megérkezésig tilos eltávolítani, ellenkező esetben a csapatot kizárják a Snowattack Rally-ból. A Rally-ra a Snowattack fesztivál előlegét maradéktalanul befizető egyéni utasok vagy csapatok jelentkezhetnek. www.snowattack.hu
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.