Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tanácsok sícipő vásárláshoz

2009. október

  • 1. A sícipő a sífelszerelés legfontosabb része, ha spórolni akarunk, azt ne a síbakanccsal kezdjük.

  • 2. Olyan helyen vásároljunk, ahol hozzáértő eladót találunk, aki időt is szán ránk.

  • 3. A sícipőt a boltban mindig sízokniban próbáljuk fel, lehetőleg abban, amivel majd új cipőnket viselni fogjuk. Lehetőleg modern, ún. technikai anyagból készült, nem túl vastag zoknit vegyünk, a pamut zoknit, meg azt, hogy a fázósak esetleg kettőt vesznek fel, örökre felejtsük el!

  • 4. A sícipőt becsatolva próbáljuk, rászánva azt a negyedórát, amíg sétálva, de főként leguggolva, síelő pozícióban teszteljük.

  • 5. A jó méretű sícipő sehol sem szorít, de mindenhol egyenletesen stabilan tart és egy egészen kicsit engedi mozogni a lábujjakat és a sarkat.

  • 6. Ugyanakkor ne várjuk el egy sícipőtől, hogy olyan kényelmes legyen, mint egy papucs. Ne essünk abba a hibába, hogy a kényelem érdekében egy számmal nagyobbat veszünk, és a csatok szorosságával próbálunk korrigálni. A síboltban kényelmesnek tűnő cipők a sípályán szinte mindig túl nagynak bizonyulnak, és utólag az egy napot használt cipőt már nehéz lesz visszacserélni.

  • 7. Akkor választottunk jó méretet, ha kiegyenesedve épphogy érinti lábujjunk a cipő orrát. Lábfejünk behajlított térdekkel kerül a megfelelő pozícióba, amikor talpunk kissé hátrébb csúszik.

  • 8. Minél biztosabb a sítudásunk, annál keményebb, nagyobb flexindexű modellt válasszunk. Minden márka alapmodellje 4-5 közötti flexindexszel rendelkezik, a versenyzésre is alkalmas cipők indexe 10-12 vagy afeletti értékű. Ne zavarjon meg senkit, hogy a gyártók egy része 10-zel szorzott indexértékeket használ, ezért pl. 5 helyett 50-es az index, a 12-nek pedig a 120 felel meg.

  • 9. Próbáljunk fel több, különböző márkájú, típusú sícipőt, hogy megtaláljuk a megfelelőt, hiszen a márkák között méret- és formabeli eltérések lehetnek. Vannak olyan márkájú cipők, melyeket előszeretettel választanak az erősebb rüszttel rendelkezők, mert alapvetően tágabb formájúak, míg létezik olyan márka is, amely legendásan passzos, szűk cipőket gyárt, ezekről egy jó eladó tud tájékoztatni.

  • 10. A nap folyamán a láb kissé megdagadhat, ezért inkább késő délután vagy kora este próbáljunk. Ha valaki nem biztos a választásában, inkább menjen vissza az üzletbe másnap újra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.