Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Interski delegáció 2015 - Bojkó Balázs

2015.09.08. sielok.hu

A napokban zajlik Argentínában az Interski Kongresszus, ahol a magyar delegációban helyet kaptak az SMSZ Bemutató Csapatának tagjai is. Cikksorozatunkból megtudhatjátok, hogy mit csinálnak, amikor nem síelnek, hogyan kerültek a pályára, illetve milyen kihívásokkal találkoznak oktatóként.
Bojkó Balázs
Bojkó Balázs

Bojkó Balázs

SMSZ Síoktató **, először vesz részt Interski Kongresszuson és a formációs bemutatóban

1. Hol és kitől tanultál meg síelni?
Amikor négy éves voltam, a szüleim elhatározták, hogy megpróbálnak megtanítani síelni. Szerencsére két nap után feladták, így a családi síelések alkalmával rendszeresen az osztrák síiskolákban "landoltam". Azt hiszem, ez mindenkinek jobb volt így, még mindig megvan a videó az első pár napban síelni nem akaró, hisztiző kissrácról.

2. Hol és kiket oktattál utoljára?
Számomra az év egyik legfontosabb eseménye az Illyés Gyula Gimnázium sítábora, ahol 2015-ben 110 diák és 10 oktató vett részt. Nagy megtiszteltetés, hogy a haladó csapatot én viszem, immár ötödik éve. Sokat formációsíztünk, nagyon élvezte a csapat. A csoportos oktatás mellett szenvedélyem a túrasízés; több túra alkalmával is tippekkel láttam el társaimat - azonban nem csupán sítechnikai kérdésekben, hanem a mászással, terep és hóviszonyok megítélésével kapcsolatban is.

3. Mi volt az eddigi legnagyobb kihívás számodra síoktatóként?
A pillanat, amikor az addig fantasztikusan fejlődő tanítványt egy meredekebb szakaszon elfogta a pánik. Sok türelemre volt szükség. Másfajta kihívás, de gimnazista korú, jól síző diákoknak különlegeset kell felmutatni ahhoz, hogy az oktató érdeklődést teremtsen és a diákok ne csak egy kötelező programnak tekintsék a közös síelést. A szokásos elemektől való elszakadás, egyszerű freestyle elemek erre tökéletesen alkalmasak. Újat mutatni, új szemlélettel meglepni a tanítványokat mindig izgalmas kihívás.

4. A síoktatást milyen más szakmával kombinálod? Mesélj a munkádról!
"Civil" végzettségemet tekintve gépészmérnök vagyok és az autóiparban dolgozom, szimulációkat végzek. A virtuális modellalkotás, az erők hatásának vizsgálata hatással van a síoktatói gondolkodásomra is. Nagyon érdekel a sízés mechanikája, remélem, az analitikus gondolkodással hozzá tudok tenni az SMSZ szakmai munkájához. A sízés tulajdonképpen az adott fizikai körülmények (gravitáció, hó, reakcióerők stb.) tudatos felhasználása élmények eléréséhez. A hegy egy játszótér, rengeteg lehetőséggel!

5. Melyik sportágra váltasz nyáron?
Mountain bike, sziklamászás, túrázás.

6. Kedvenc sítereped?
Alpin sí: Katschberg / Aineck, Stubai gleccser. Túrasí: Großvenediger.

7. Mit üzensz a sípályák népének?
Megállhatsz egy adott szinten, a sízés így is élményeket ad. De ha új körülményekkel találkozol, új emberekkel síelsz és igyekszel minden szezonban egy kicsit továbbfejlődni, ráérzel majd, hogy az élmény tovább fokozható. Mindenkit arra biztatok, hogy lépjen túl az ismert és kényelmes komfortzónán - ehhez érdemes profi és aktuális tudással rendelkező síoktatóval síelni. És vigyázzunk egymásra a pályán!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.