Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Interski delegáció 2015 - Fódi Gábor

2015.09.08. sielok.hu

A napokban zajlik Argentínában az Interski Kongresszus, ahol a magyar delegációban helyet kaptak az SMSZ Bemutató Csapatának tagjai is. Cikksorozatunkból megtudhatjátok, hogy mit csinálnak, amikor nem síelnek, hogyan kerültek a pályára, illetve milyen kihívásokkal találkoznak oktatóként.
Fódi Gábor
Fódi Gábor

Fódi Gábor

SMSZ Síoktató**, nagy izgalommal készül első kongresszusi szereplésére, ahol a formációs síelést bemutató csapat tagja

1. Hol és kitől tanultál meg sízni?
Édesapám 2 éves koromban adott rám először síléceket. A szoba szőnyegén tettem meg az első lépéseket, majd 3 éves koromtól minden télen több hetet síeltem Apukámmal. Az igazi sítanulás a dorogi műanyag sípálya megépülésével kezdődött. Minden szabadidőmet itt töltöttem, miközben rengeteg játék és vidám feladat közepette egyre ügyesebb lettem. Röviden a kérdésre a válasz: Dorogon, az Édesapámtól.

2. Hol és kiket oktattál utoljára?
Az ausztriai Hinterstoder síterepen 2015 márciusában, felnőtt csoportot oktattam a Sítechnika Kft. csapatával.

3. Mi volt az eddigi legnagyobb kihívás számodra síoktatóként?
Minden óra kihívást jelent. A tőlem telhető legtöbbet átadni, igazi feladat számomra minden esetben, legyen az 3 éves csemete vagy 60 éves felnőtt. Kiemelkedő volt azonban Boróka, a 6 éves mozgássérült és szellemileg fogyatékos kislány oktatása, mely igazi feladatot és kihívást jelentett. A vele elért eredmények pedig szüleinek és nekem is igazolták a sízésben rejlő csodálatos „erőt”. Ami kihívást jelentett még síoktatói pályámon, az a 2015 januárjában, Csehországban megrendezett ISIA teszt. A sikeres teszt újabb lendületet adott síoktatói munkámhoz.

4. A síoktatást milyen más szakmával kombinálod? Mesélj a szakmádról.
Nem szeretném semmivel sem kombinálni, de nyáron a hóhiány miatt szükséges. Az UNIVERSAL Alpinista Kft. –nél és a Sítechnika Kft-nél dolgozom. Mindkét cégben családi érdekeltségem is van, így mindenféle feladatot végzek mindkét cégben. Ipari alpinista munkáknál kötéltechnikával dolgozom, részt veszek a munkák előkészítésében, felmérésében, kivitelezésében. Izgalmas és érdekes munkákat végzünk nagy magasságokban. Veszélyessé vált szerkezeteket bontunk, állékonysági vizsgálatokat végzünk, új acélszerkezeteket építünk, és korrózióvédünk. Nyaranta a Sítechnika Kft. nyári táborokat tart gyerekeknek. Az itteni munkában is részt veszek. Kamatoztatom a síoktatásban megszerzett tapasztalataimat. Jó érzés azokkal a gyerekekkel nyáron is foglalkozni akik már télen velem síeltek és nagy öröm olyan gyerekeket a síoktatásokon látni, akik a nyári napköziben ismertek meg. A Sítechnika kerékpártúráin is ott vagyok Ausztriában, ahol elsősorban a vendégek és a csomagok szállítása, a kerékpárosok segítése a feladatom.

5. Melyik sportágra váltasz nyáron?
Nem váltok, várom a telet. Hobbi szinten kerékpározok az egészségemért és a nyári kerékpártúrákon a vendégekkel.

6. Kedvenc sítereped?
Kaprun, Kitzsteinhorn.

7. Mit üzensz a sípályák népének?
Hát azt, ami a cégünk szlogenje: Síelj velünk! Csodálatos sportot űztök! De ezt Ti is tudjátok, érzitek. Viselkedjetek mindig sportemberhez méltóan, vigyázzatok egymásra és a természetre! A hóval és a hegyekkel legyetek mindig alázatosak és akkor életetek végéig elkísér benneteket ez a csodálatos sport.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.