Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Osztrák sí- és snowboard oktatói képzés a Síparkban

2014-ben a kedvezőtlen időjárás miatt későbbre halasztva

2010.12.15. 2014.01.15. Tumbász Gergő | frissítve: 2014.01.15.

Osztrák sí- és snowboard oktatói képzés a Síparkban A Snowsports Academy idén is megrendezi a Síparkban osztrák oktatóképzéseit. Idén már angol és német nyelvű csoportot is indítanak a magyar nyelvű képzéssel párhuzamosan. Így minden jelentkező a számára szimpatikus nyelven vehet részt a gyakorlati képzésben.
FONTOS KÖZLEMÉNY:
Az enyhe időjárásnak köszönhetően a Snowsports Academy mátraszentistváni képzése halasztásra került. Az osztrák rendszerű sí- és snowboardoktató képzést idén is a Sípark területén fogják megtartani, csak egy későbbi időpontban, 2014. február 17-23. között.

A képzés folytatására már Ausztriában kerül majd sor március és május között. (Első időpont: 2014. március 15-22. Kaprun.)

Az ott szerzett képesítéssel a résztvevők már hivatalosan dolgozhatnak osztrák siískolákban a következő szezonban.

A Síparkban kezdő síoktatók osztrák iskolánál történő elhelyezésére - a 2014/2015-ös síszezonra - a Snowsports Academy garanciát vállal. A snowboardoktatók továbbképzésére garantáltan lehetőséget biztosít.

A mátrai képzésre továbbra is lehet még jelentkezni!
Jelentkezési korhatár a betöltött 15. életév.
Az összesen 7 napos képzés, "Oktatói Alapképzés" című végzettséget ad, melynek tulajdonosai hazai síiskolákban szerezhetnek gyakorlatot - vállalhatnak munkát - valamint ausztriai síiskolákban dolgozhatnak a főszezon folyamán, mint segédoktató.

A résztvevők ezt a hét napos képzést, egy további hat napos modullal egészíthetik ki majd Ausztriában, mely képzési modul már osztrák oktatási engedélyt ad – Anwärter – mellyel a következő szezonban már hivatalosan, osztrák síiskola keretein belül dolgozhatnak, mint oktatók.

Azok a jelentkezettek, akik valamely oknál fogva ebben az időpontban nem tudnának részt venni a márciusi táborban, a Snowsports Academy nemzetközi szervezéseinek köszönhetően több időpont közül is választhatnak majd, ahol a már megszokott módon lezárhatják képzésüket és megszerezhetik osztrák oktatási engedélyüket.

A hat napos külföldi képzési modulokon való részvételhez, a mátrai képzést kell elvégezni először. A Mátrában indított alapképzés alpesi sí és snowboard sportágban is megrendezésre kerül.
A tavalyi sikerekre való tekintettel, idén is megrendezzük hazai képzési modulokra épülő, "Sí/Snowboard oktatói Alapképzés" - című tanfolyamunkat!

Ha elmúltál már 15 éves, magabiztosan tudsz síelni vagy snowboardozni, és az előfeltételeknek is eleget tudsz tenni, jelentkezz!

Az idei szezonra már több programmal és újdonsággal is készültünk. A szokásos képzéseink mellett, lesznek technikai tréningek, oktatói előkészítőink, speciális témákra épülő programok.

Oktatói tanfolyamainkon, a Snowsports Academy csapata sí-, vagy snowboard oktatóvá képez, majd megszerzett végzettségedhez külföldi/belföldi munkahelyet és munka lehetőséget is szervez számodra. Ezzel a lehetőséggel nem csak gyakorlatot és tapasztalatot szerezhetsz új szakmád terén, hanem technikai tudásod terén is továbbfejlődhetsz. Mi, minden lehetséges segítséget megadunk számodra, hogy fejlődj, gyakorlatot és tapasztalatot szerezz, valamint - nem utolsó sorban – oktatóként, képzéseid árát is belátható időn belül megkeresd!

"Munkát is akarsz, vagy csak végzettséget?"
REGISZTRÁLJ! JELENTKEZZ!
www.snowsportsacademy.hu

A szakmai háttér:
A SNOWSPORTS ACADEMY, egy gyorsan fejlődő, nemzetközi szervezet.

Kizárólag osztrák állami sí-, illetve snowboardoktatói végzettséggel rendelkező kiképzőoktatóink, már a világ több pontján is képeznek oktatókat. Az osztrák síoktatók (egy részének) képzésén túl, ma már feladatunk közé tartozik a Holland sí- és snowboardoktatók nagy részének képzése, a Belga oktatók kiképzése, valamint a Dubai sícsarnok komplett oktatói gárdájának képzése és tovább képzése.

Cégünk szakmai hátterét a Bécsi Sí- és Snowboardoktatók Szövetsége (Wiener Ski und Snowboardlehrer Verband, WSSV) biztosítja, a maga 40 éves tapasztalatával, gyakorlatával, valamint kiképző csapatával, melynek tagjai egytől-egyig olyan profi oktatók, akik a mai napig aktívan részt vesznek a havas sportok oktatásának területén. Ki saját síiskolájában, ki önálló oktatóként, ki a világot járva foglalkozik a téli sportokat kedvelő emberek képzésével, oktatásával. Jelen vannak a világ olyan távoli pontjain, mint Ausztrália, Japán, Dél-Amerika, Kanada, Kína, USA, Dubai, Törökország, Oroszország, stb... Célunk, oktatóink, nemzetközileg elismert és gyakorlatban is használható, oktatói vézettséghez/bizonyítványhoz, majd minőségi munkahelyekhez juttatása!

Reméljük sikerült felkelteni érdeklődésedet és hamarosan személyesen is találkozhatunk, valamely táborunk, vagy képzésünk alkalmával!
Vizsga közben..
Vizsga közben..
KOMMENTEK
hópapa | 2010.12.15. 17:14
Ez egy nagyon jó kezdeményezés, ami talán hoz még egy kis vérfrissítést a hazai képzésbe.
Hajrá fiúk, jó munkát!
skilaci | 2010.12.20. 11:04
valóban jó kezdeményezés..... üzletileg....

Sajnos a hazai képzéshez semmi köze:

1. Nem igaz, hogy az alapképzés bármilyen munkavégzésre feljogosít - ez olyan mintha valaki indítana egy doki tanfolyamot (nem olcsón) és azt mondja, hogy ezzel "doktorjelöltként" dolgozhat, a hazai kórházakban

2. A második lépcső (ANWERTER) az osztrák képzési rendszer alapszintje, inkább lokális elfogadottságú - még a tartomáyok sem szívesen fogadják el egymásét - nem hogy nemzetközi vonatkozása lenne. Az ISIA-hoz való kapcsolódása pedig hazugság, ez az osztrák képzésben a sokkal drágább és komolyabb következő lépcső lenne: mégpedig a Tartományi Síoktató (LANDES-SCHILEHRER), de a jelentkező erről nyilván csak később értesül.

Mellékesen jegyzem meg, a Testnevelési Egyetem által indított "magyar" képzésen EURÓPAI ÚNIÓS ÁLLAMI DIPLOMA szerezhető ("osztrákul": STAATLICH GEPRÜFTE SCHILEHRER - ez nem beugrószint, nem alapszint, de még csak nem is Tartományi szint, amiről itt még szó sincs).

FELHÁBORODÁSOM ÉS KOMMENTEM HITELÉÜL:

-én egy, a különböző síoktató-képzési rendszerekből kibukott "oktató-jelölt" vagyok.
az említett TF-es képzésen a Síoktatók Magyarországi SZövetsége bábáskodik, akik jól megbuktattak, de ez a papír legalább tényleg érne valamit, ráadásul ez a szervezet (SMSZ) foglalkozik a különböző nemzetközi képzésekkel is (IVSI, ISIA), és bár nekem tényleg nem szimpatikusak, a képzések színvonalában nem találtam kivetni valót.

Ezután majdnem próbálkoztam a Síakadémia nevű klubnál is, akik megtévesztő módon hivatalos szervezetként tüntetik fel magukat, de a "papír" amit ígérnek csupán egy jól "megmarketingelt" kamu.

Midenkinek javaslom, aki síoktatóképzésben gondolkodik, hogy alaposan nézzen utána, mert úgy tűnik egy új üzletág van kialakulóban, és mint minden ilyennél könnyen tévútra terelik a laikus érdeklődőt (Sporttörvény, https://www.skiculture.hu, https://www.sioktatas.hu)

Sorry a névtelenségért, de még nem zártam le küzdelmeimet az oktatóvá váláshoz
Tumbász Geri | 2010.12.20. 22:04
Tisztelt Érdeklődők!

Köszönjük az észrevételeket.


Csak röviden szeretnék reagálni az előttem szóló észrevételeire, véleményére. Remélem, hogy így néhány kérdést tisztázhatunk.

A magyarországi Snowsports Academy a Bécsi Sí- és Snowboardoktatók Szövetségének (Wiener Ski- und Snowboardlehrer Verband - WSSV) hazai leányvállalata.
Képzésünknek valóban semmi köze a magyar síoktatóképzéshez. Ez egy osztrák képzés.
A képzés deklarált célja, hogy a nálunk végzett síoktatókat Ausztriában elfogadott síoktatói papírhoz, és Ausztriában munkalehetőséghez juttassuk.
Az általunk meghirdetett képzés második lépcsője (Anwärter) valóban az osztrák képzési rendszer alapszintje. Tartományi síoktatói szövetségek képezik ki ezen a jelölteket (mint ahogyan az Osztrák Állami Síoktató képzésig minden szinten). Ez nálunk is így lesz, a Bécsi Sí- és Snowboardoktatók Szövetségének kiképzői fogják a jelentkezőket kiképezni. Az Anwärter képzettségű oktatókat széles körben keresik és foglalkoztatják Ausztriában, minden tartomány síiskolái elfogadják és alkalmaznak bármely tartományi szövetség által kiképzett oktatókat.
Az általunk meghirdetett képzés első lépcsője az Anwarter képzés fele, amelyet Magyarországon, magyar nyelven végezhetnek el a jelentkezők, így Ausztriában a képzés második felére kerül sor.
A dolog lényege tehát, hogy az osztrák síoktató képzés alapszintjét, az Anwärter képzést két részletben végzik el a jelöltek. Előnye, hogy az igazán fontos szakelméleti tárgyakat, mint pl. mozgástan, oktatás elmélet, gyermekoktatás, magyar nyelven hallgatják az oktató jelöltek, így Ausztriában, német vagy angol nyelven könnyebben teljesíthetik az elméleti vizsgákat. Az első lépcső (a képzés első fele) után lehetőségük nyílik magyarországi terepeken dolgozni (és gyakorlatot szerezni) az Anwarter képzést befejező tanfolyamig. Erre magyarországi síterepekkel megállapodás született.
Az Anwärter szint teljesítése után az oktatók, ha akarnak, tovább haladhatnak az osztrák síoktató képzési rendszerben. Ausztriai síiskolában dolgozva minden bizonnyal meg fogják majd keresni az ehhez szükséges pénzt.
Az osztrák síoktató képzési rendszer az ISIA által elismert rendszer, az ISIA bélyeget a Landes-schilehrer képzés második felének elvégzése után kapják meg az oktatók.
Azzal messzemenően egyetértek, hogy alaposan tájékozódjanak a síoktató jelöltek a különböző oktatási rendszerek előnyeiről és hátrányairól, és ez után válasszák ki a céljaiknak legjobban megfelelőt. Javaslom, hogy a különböző honlapok végigböngészése után hallgassák meg külföldön dolgozó, gyakorlati tapasztalattal rendelkező síoktatók véleményét is.

Néhány link:
http://www.skilehrer.at/index.php?i...d=lehrgaenge

http://www.snowsports.at/


Tumbász Gergő
Osztrák Állami Diplomás végzettségű hósportoktató
A Bécsi Sí- és Snowboardoktató Szövetség (Snowsports Academy) kiképző oktatója
dortzi | 2010.12.30. 21:15
Szia,sziasztok!

Lenne pár kérdésem,a cikk elolvasása után,előre is köszi a válaszokért.
Először is milyen tudás szükséges a tanfolyam elvégzéséhez? A felkészítő tábor jellege mennyire oktató típusú vagy inkább csak olyan "ismétlő" féle?
Meddig kell leadni a jelentkezést vagy egyáltalán van-e még hely?
Elnézést a buta kérdésekért,de ezekre kíváncsi vagyok:)
Üdv,dóri
dortzi | 2010.12.30. 22:26
Újra Dóri vagyok és még utólag annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy a Snowboard oktatói képzésről érdeklődőm,aminek fele Mo-n másik fele Ausztriában van.-Dióhéjban mi a vizsgakövetelmény a gyakorlatban?
Köszi,dóri
Tumbász Geri | 2010.12.31. 11:46
Szia Dóri!

A mátrai képzésre tudsz snowboardosként bejelentkezni. Előfeltétel a forgatott lendületek stabil tudása pályán. Vizsgakövetelmény pedig: "iskolás" forgatott lendületek kék-piros pályán, élén vezetett (carving) ívek kék-piros pályán, valamint egy "pisten Freestyle" bemutató menet kék pályán, mely tartalmaz egy 180-as ugrást, ollie-t, noseroll, tailroll, swich. A fent említett technikák és elemek, mind fel lesznek építve az alapoktól a képzés keretében.
A felkészítő táboraink inkább oktató, ill. technikai tréning jellegűek. Ezekben a táborokban nem annyira az elméleté a hangsúly, mint inkább a gyakorlati kivitelezésé és a technikai fejlődésé.

Jelentkezni lehet még bőven, de általában 2 héttel az képzés előtt már körvonalazódik, hogy meg lesz-e tartva. Érdemes hamarabb jelentkezni.

Köszi:
Geri
Snowsports Academy
dortzi | 2011.01.03. 18:35
Szia Geri!

Köszi a válaszokat,sokat segítettél.Tudnál még adni egy e-mailt,mert van egy két dolog,amit inkább priviben kérdeznék!
Köszi:)
Mátraszentistváni kurzus tuti meg lesz tartva?
Üdv:dóri
Kálmi | 2011.01.18. 10:40
2011. január 7-én gyülekeztünk az eplényi pályán, Holle anyó panziójában a bécsi Sí- és Snowboardoktatók Szövetsége által meghirdetett síoktató képzés első szakaszára.
A szervezet elnöke Martin Dolezal és kiképzőnk Tumbász Gergő fogadta a megjelent hét oktatójelöltet.
Az első napi technikai program a pálya besízése, ismerkedés volt, ahol természetesen leendő oktatónk árgus szemekkel figyelte mozdulatainkat, hol kell majd beavatkozni, csiszolgatni a helytelen tartáson, rosszul beidegződött mozdulatokon.
Délutánonként pályazárás után "beültünk az iskolapadba" és mozgástant, oktatáselméletet, gyermekoktatást, felszerelésismeretet, elsősegélynyújtást és lavinaismeretet tanultunk.
Soha annyit nem síeltem hóekében, mint az elkövetkező napokban. Megismerkedtünk a támasztott lendület, a girland "előadásával".
Délutánonként a pályán felváltva játszottuk az oktató szerepét. A mindenkori soros oktatót a többiek sok kis "jópofasággal" próbálták kizökkenteni a nyugalmából.
A keddi nap gyors gyakorlás, majd a vizsga következett. Vizsgáztatónak a fenti szervezet Richard Bergert delegálta, aki már sok-sok éve oktatók kiképzésével, vizsgáztatásával foglalkozik.
Megmérettünk hóeke, támasztott lendület és rövid lendület előadásából. A fórumon már megírt - "Ha tehetnék a vizsgabiztosok mérőszalaggal, szögmérővel és vonalzókkal a kezükben síelnének végig melletted. Nagyon figyelek a helyes tartást, legyen szó kézről, lábról, botokról stb." - vélemény igaz, de ha jól belegondol az emberfia, akkor a rossz tartást nem igazán kell továbbadni.
Rövid ebédszünet után következett az elméleti vizsga a fenti tantárgyakból.
Szerdán technikai tréning következett, amikor - többek között az egy lécen való lesiklás is bekerült a végrehajtandó elemek közé.
Csütörtökön - a képzés utolsó napján - a gyermekoktatásban tanultakat ültettük át a gyakorlatba. Óvodásokat oktattunk, akik remekül "tűrték" a már előzőleg megszokott oktatójuk helyettesítését.
2011. júniusában folytatódik a képzés, ahol a sikeres vizsga után oktatójelölt "Praktikant" minősítéssel zárhatjuk a tanfolyamot.
Részemről nagyon hasznos volt a hét nap "intenzív osztály" nagyon sok dolgot más megvilágításba helyezett saját sítudásomat illetően, már tudom mit kell javítanom az elkövetkezendő időben.
kovacspeter.ski | 2011.09.13. 17:37
Bánfi Sándor közreműködik?
Részemről garancia lenne!
kovacspeter.ski | 2011.09.13. 17:41
Fenti kérdésemre,hogy kapok választ?
Kálmi | 2011.09.13. 17:51
Amennyiben Bánfi Sándor a Bécsi Sí- és Snowboardoktató Szövetség kiképzője, akkor javasold Gergőnek. Egyébként is javasolhatod, mindössze csak megbeszélés kérdése a dolog. A snowsportsacademy.hu linken találsz egyéb információkat is, vagy gyere el 18-án a műanyag sípályák nevezetű rendezvényre http://snowsportsacademy.hu/hu/okta...toknak/kepzesek/muanyag_s...
| 2011.11.13. 19:52
összefoglaló a söldeni race-camp-ről:
A Sonwsports Academy az idén is részt vett a söldeni versenytábor megrendezésében, amelyen ebben az évben már a magyar oktatók, és oktatójelöltek is részt vettek.
Az iskola kiképzői most mint edzők dolgoztak a táborban résztvevőkkel. Richi Berger a haladókkal, Florian Thym a gyerekekkel ( mert a tábor teljesen nyitott volt bárki elött , aki a versenyzéssel szeretett volna ismerkedni, azt csiszolni, vagy a szezonra készülni) míg Hannes Pussnig a felnőttekkel foglalkozott az 5 nap folyamán.
Az alsó-ausztriai kollégák is együttműködtek az academia szakembereivel , valamint a Spanyolországból meghívott Carlos Guerro mindig nevető sí-tanár , aki neves sípedagógus és szakkönyvíróként ismert Európában és az USA-ban . Segítségükkel merültünk bele a versenysízés elméletébe és a pályasízés gyakorlati elsajátításába.
A technikai feltételek minden eddigi tábort felülmúltak. A három egymásmellé tűzött versenypálya folyamatosan képes volt a közel 50 résztvevő minden igényének a kielégítésére.
Minden pálya alján egy-egy edző várta a leérkezőket , újabb és újabb instrukcióval.
A pálya közepén pedig az operatőr filmezte a pályában száguldókat, így az esti főprogram a videók kiértékelése volt, angolul és németül.
Minden nap volt időmérés , ami ritka dolog edzés folyamán , nekünk magyaroknak.
A képzésen résztvevő országok: Ausztria, Németország, Spanyolország, Hollandia, Olaszország és Magyarország!
Nagyon hasznos dolgokat tanulhattunk meg a tábor folyamán, amelyek természetesen kamatoztathatók az oktatóképzésben is, hiszen a Landes-I. már megköveteli a versenysízést óriás-műlesiklás számban.
Az 5 nap alatt folyamatosan szikrázó napsütéssel és kitűnő hóviszonyokkal voltunk elkényeztetve.
Mindenkinek csak javasolni tudom az Academia képzéseit , mert a jó hangulat mellett az egyéni tudás biztos fejlődése garantált, ami mindenkinek javára válik a havon eltöltött órákban, legyen az munka vagy akár "csak" örömsízés.
Ró.
| 2012.01.09. 19:55
Lement az első síszünet Ausztriában ,ami számomra munkát jelentett, a szabadon síelés mellett ,az igazi új hóban , ami most esett Niederalpl-on.
Nagyon úgy néz ki , hogy működik a dolog, sőt nem is nagyon akartak hazaengedni.februárra visszavárnak!A dolog szépséghibája ,hogy beszélni kell egy kicsit németül , különben 1/4-nyi munka jut az embernek, ami a lakásra és a kajára elég, az utiköltséget már nem fedezi, bérletet kapsz.
Napi 4 óra munkával havi 1.000 euro körül lehet keresni teljesen lazán. a borravalóból megvan a kaja fele kb. Az étkezési lehetőség több mint korrekt!
4*-os szállodában korlátlan fogyasztással 5eu/alkalom. Ennyi rákot meg steak-et nem ettem még életemben mint itt. Csapolni sajnos magadnak kell, van sör, vörösbor, fehérbor, meg 10 féle, alkoholmentes ital amiket nem jegyeztem meg.+ dessert, gyümölcs.
Egyenruhát kapsz, síszervíz helyben van.
A melo 80%-a gyerekoktatás.
Már várom ,hogy legyen megint szabadidőm, megint lenyomok pár hetet.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.