Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Minden, amit a Bridgedale sízoknikról tudni érdemes

2015.02.09. 2018.01.26. Szegő Attila | frissítve: 2018.01.26.

Az 1914-ben alapított családi vállalkozásként induló angliai cég kizárólag csak sí, outdoor és futózoknik gyártására specializálódott. A Bridgedale - az angol hadsereg beszállítója - ​1995-től gyárt technikai sízoknikat.​
Két saját technikai világszabadalommal rendelkezik. 2002-ben szabadalmaztatta a WoolFusion technológiát, 2006-ban pedig a T2-technológiát. Számos díjjal és kitüntetéssel, ajánlással büszkélkedhetnek. 2014-ben újabb szabadalommal álltak elő; a Compression technológiával.

Mitől vált az egyik legjobb minőséget gyártó márkává a Bridgedale?

A folyamatos technológia fejlesztéseknek, a speciális megoldásoknak és a prémium alapanyagoknak köszönhetően tudják a legjobbat nyújtani a piacon. A kötőgépek kötőtűjét is kifejezetten a Bridgedale részére tervezik, hogy kibírja a magas kötési sűrűséget. A legtöbb gyártó ezt nem tudja megtenni.
Gyártáshoz csak válogatott és magas minőségű alapanyagot használnak. Most nézzük a zoknik alapanyagát, technológiáját és típusait!

Fusion technológia

A természetes alapanyagként használt gyapjúszálra, szabad szemmel nem látható, vékony műszálat sodornak. A Fusion technológiával kiemelik és fokozzák a gyapjú összes jó tulajdonságát.
Miért gyapjú?

Az alapanyagok kiválasztásánál három szempontot vesznek figyelembe:
  • hogyan szigetel,
  • milyen gyorsan szárad, és
  • hogyan veszi fel a nedvességet.
Általában három természetes alapanyagot használnak; a gyapjút, a pamutot és a selymet.

Szigetelés

Száradás

Nedvesség felvétel

Gyapjú

közepes

közepes

Pamut

gyenge

gyenge

Selyem

gyenge

gyenge

Átlagban a gyapjú rendelkezik a legjobb tulajdonságokkal, ezért használják ezt alapanyagnak és emelik ki a felhasználási területnek megfelelő jó tulajdonságát. Csak jó minőségű alapanyagból lehet jót készíteni, ezt mindenki tudja, de a Bridgedale így is csinálja. Az első osztályú merino gyapjúnak csak az első legfinomabb nyírását használják. A természetes anyagok tulajdonságának fokozására, a Fusion technológiához csak magas minőségű és a legújabb fejlesztésű műszálakat használják. Ezek a Lycra, a Coolmax, a Primaloft, a CuPED, az Endurofil, a drirelease. .

T2 technológia

Ez nem a terminátor kötésre beprogramozott változata:), hanem a Bridgedale speciális duplahurkos kötési technológiája, azaz hurok a hurok alatt.
Miért fontos ez a fejlesztés?

A hurok mérete, száma és a hurok típusa befolyásolja a rugalmasságot, puhaságot és a hurokba zárt levegő mennyiségét, azaz a szigetelő képességet. Ezzel a megoldással tudják a legjobban védetté tenni a lábat. A zokni ezért a kellő pontokon véd, a kellő helyeken pedig puhább érzetet ad. A zokni minden pontját; a sarkat, a talpat, a rüsztöt, és a lábu​j​j részt is máshogy kötik. A zokni rugalmas szárát például fentről lefelé sűrítik, ezért a szár felfelé akar tágulni és nem fog lecsúszni. Ezzel a kialakítással nem kell erős passzé alkalmazni, ami kényelmetlen és elszorítja a vérkeringést.

A minőség tekintetében 3 év garanciát vállalnak a gyártásból eredő hibákra. Néhány ultra vékony zokninál 1 évet. A zokni széttépésére, a tépőzár okozta bolyhosodásra és elhasználásból eredő kopásra, elvékonyodásra természetesen nem vállal garanciát.

A profi csomagolás

A csomagoláson skálán jelzik a melegséget és a párnázottságot. Pl. futáshoz a pu​ha, párnázott, de nem meleg zokni szükséges. Ebből látszik, hogy a párnázottság azaz a vastagság nem feltétlenül egyenesen arányos a melegséggel. Ezért érdemes vásárlás előtt megnézni a piktogramot, és tájékozódni az eladótól.
A Bridgedale-nél a legoptimálisabban és a legprecízebben lehet kiválasztani a megfelelő zoknit, ha tudjuk, hogy:
  • milyen tevékenységhez,
  • milyen lábbelihez,
  • milyen klímához, környezeti hőmérséklethez szükséges,
  • és milyen egyéni adottságokkal (izzadós, vagy nem) rendelkezünk.
Külön gyártanak női, gyerek és férfi zoknikat, mivel anatómiailag és hőérzetben is igen különbözőek az igények.

Az alábbi téli zoknikat gyárja a Bridgedale:
  • 5 különböző alpesi sízoknit
  • 2 sífutó zoknit
  • 3 gyerek sízoknit.

Sízokni típusok

Ultra fit
Sportosabb felhasználásra hangolva. Nagyon vékony, ezért a láb sokkal precízebben illeszkedik a cipőhöz és pontosabb irányítást eredményez, de ennek ellenére nagyon jól szigetel.
Bridgedale Ultra fit
Bridgedale Ultra fit
Control fit
Optimális érzékenység és kényelem egyszerre. Ezt a közepesen vastag zoknit kipárnázott és vékony részek kombinációja jellemzi. A sípcsontot és a vádli felső részét párnázottabbra, míg a lábujj részt melegebbre kötötték.
Bridgedale   Midweight Control Fit
Bridgedale Midweight Control Fit
Vertige light
Különleges Tactel szállal kötött zokni. A Vertige-nél újabb technológiát és jobb alapanyagokat használnak, mint a Control fitnél.
Bridgedale Vertige ligh
Bridgedale Vertige ligh
Vertige Mid
Vastagabb és melegebb változata a light-nak.
Bridgedale Vertige mid
Bridgedale Vertige mid
All mountain
Ezt a kényelmet szerető síelőknek javasolják. Minden részén egyformán vastag, mert ennél a modellnél a védelem és a szigetelés a fő szempont.
Bidgedale All mountain
Bidgedale All mountain


Kompressziós sízoknik
Erről bővebben lentebb.

Sífutó zoknik
Cross Country Bjorndalen
Ez a versenyzokni vékony, érzékeny és jó vezeti az izzadságot.
Bridgedale cross country bjorndalen
Bridgedale cross country bjorndalen
Cross Country Ski
A Bridgedale legnépszerűbb sífutó zoknija vastagabb és melegebb, mint a Bjorndalen versenyzokni. Kényelmes felépítésű, ezért inkább a hobbi vagy nagy távolságot futóknak ajánlják.
Cross Country ski
Cross Country ski
Gyerek zoknik
A gyerek zokniknál legfőbb szempont a hideg elleni védelem és a kényelem. Három típusa van; az All Mountain Kid's és a Toddler, valamint a vékonyabb Vertige Racer a jobban síelő gyerkőcöknek.

Alá zokni
A szigetelést fokozza, de vékonysága és pontos illeszkedése miatt nem változtatja meg a láb méretét!

A Bridgedale idei újdonsága a Compression zoknik!
Bridgedale  Compression Ski
Bridgedale Compression Ski
A hosszútávú sportoknál - marathon futások és kerékpározások, ultrafutás,​ ​ironm​an, ultra bringázás - jelentkezett az igény a kompressziós technológiára, azaz a jobb teljesítményt elősegítő megoldásra.​
A hosszú, több órás sportolás után elfárad a láb, tompa fájó, fáradt érzés jelentkezik. A szövetek sportolás alatt megtelnek salakanyaggal, aminek ki kell ürülnie, hogy újra fit legyen a láb. Ha lábon enyhe kompresszió van, akkor kevésbé jut be a salakanyag a szövetbe, és ugyanakkor gyorsabban távozik onnan. A szűkebb keresztmetszetű erekben felgyorsul a vér keringése, ezért ezeken a részeken jobb lesz az oxigénellátás.

A síelésnél három fontos szempont miatt jó a kompressziós zokni:
  • a nap végi fáradságot tolja ki,
  • a szövetekben pangó salakanyag miatt változik a láb alakja: felpuffad, megdagad, ezért máshogy illeszkedik, és hosszú távon nem lesz kényelmes a cipő viselete,
  • síelés után használatával gyorsabban regenerálódik a láb.
Síeléskor az alsó lábszár mozgása a sícipőben korlátozott, ezért gyengébb a vérkeringése is. A sí kompressziós zoknit ennek az állapotnak az elkerülésére ​és a hideg elleni védelemre fejlesztették ki.

Travel változata is létezik, amely utazásoknál, autóban, repülőn, vonaton, buszon jó szolgálatot tesz. Az utazáshoz használható kompressziós zokni kevesebb gyapjúszálat tartalmaz mint a síelős.

Miért válaszd a Bridgedale zoknit?

Azért, mert 100 év tapasztalat van mögöttük!
Azért, mert minőségi alapanyagokat használ.
Azért, mert egyedülálló szabadalmak és minőségi gyártás áll a háttérben.
Azért, mert kényelmes és tartós.
És egyszerűen azért, mert jó!
Hol kapható? Legközelebbi üzletek listáját itt találja, kattintson: Bridgedale Partnerek!
KOMMENTEK
Dartagnan | 2015.02.15. 10:35
Én kipróbáltam a kompressziós sízoknit -14 fokban. Jól szuperált! A lábam nem dagadt be és kevésbé fáradt el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.