Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Minőségi síruházat – valóban nélkülözhetetlen?

2022.03.28. (x) szponzorált cikk

Főleg a kezdő síelőknél fordulhat elő, hogy eleinte hajlamosak a két véglet valamelyikébe esni. Az egyik szerint vagy túl drága, profiknak való síruházatot választanak, míg a másiknál spórolnak a ruházaton. Egyik sem ideális megoldás, és azt is megmondjuk, miért.

Felesleges túlköltekezés

Ha síruházatról van szó, az ár a csillagos eget is elérheti. A különféle sportmárkák technológiai fejlesztésekkel megspékelt ruházatai viszont csak egy bizonyos pontig fogják szolgálni a kezdő síelő igényeit. A profi síelők már olyan pályákon is száguldoznak, ahol valóban praktikus lehet 50-90 ezer forint körüli síkabát beszerzése. Ha viszont kezdők vagyunk, már a 30 ezres árkategóriában is bőven találunk megfelelő kabátot és nadrágot. Mitől lesz számunkra praktikus egy síruházat? A legfontosabb szempont a strapabíró, meleg és vízhatlan anyag megválasztása. Továbbá, hogy könnyen tudjunk benne mozogni, illetve ne akadályozzon síelés közben. Nem árt, ha a kabáton több zseb van, amelyek nyílásai szintén vízhatlanok és jól záródnak. Ezen túl hasznos lehet az olyan technológiával ellátott síruházat, amely thermo és izzadtságelvezető technológiával készült. Ezekkel az alaptulajdonságokkal egy jobb középkategóriás ruházat már rendelkezik. Ami ennél többet tud és drágább, az egy kezdő számára nem igazán éri meg.

A megfelelő felszerelés hiánya

Ha első alkalommal vágunk neki a csúszás élvezetének, akkor mindenképp síruházatot vegyünk, és ezzel ne akarjunk spórolni. A hegyekben, főleg kezdőként, jó néhányszor eleshetünk síelés alatt, tehát fontos az erős anyagú ruházat. Az olyan ruha, ami teljesen vízhatlan és anélkül melegít, hogy korlátozná a mozgásunkat, vagy például felesleges plusz súlyt jelentene. Egy utcai pehelykabát ide nem jó választás. Hiába csábít az olcsóbb árfekvés vagy a gondolat, hogy ha egyébként is van ilyen a szekrényünkben, minek vásároljunk még síkabátot. Nem járunk jól vele. Ha még vízhatlanok is az ilyen kabátok, síelés közben nem fogják sokáig húzni. Egyszerűen nem arra vannak tervezve, hogy mindenféle hirtelen mozdulatokat és eséseket kibírjanak. Az Alza oldalán például igen sokféle túra, vízálló és téli parka kabát kapható jó minőségben. Mégse csábuljunk el, hanem kizárólag olyat válasszunk, amit síelésre ajánlanak.


h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.