Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Performance ruházat a NORTHFINDER-től

2016.12.16. 2017.01.02. (x) szponzorált cikk | frissítve: 2017.01.02.

A természetben való mozgás lehetőséget ad a kikapcsolódásra, és érzelmekkel tölti meg az életünket. A hegy tetején, amelyről az egész horizont a szemünk elé tárul, messze a civilizációtól egy erdei úton, vagy egy téli trekking során a fagyos völgyben...
Az élményszerzés fontos előfeltétele a megfelelő öltözet. Az időjárási tényező rendkívül változékony, a hegyekben semmiképp sem ajánlott alábecsülni. A megfelelő felkészülés a test nedvességének aktív kezelését, a hőszigetelést, illetve a szél, eső és hó elleni védelmet jelenti.

Az élmények és a kényelem kulcsfontosságú tényezőinek ismerete ösztönöztek bennünket a PERFORMANCE férfi és női outdoor ruházat különleges kollekciójának megteremtésére. A PERFORMANCE kollekció a NORTHFINDER® outdoor ruházat felső kategóriás sorozata. Az outdoor valódi rajongóinak szántuk, akik minőségi, funkcionális és ellenálló öltözéket keresnek a természetben töltött pillanatokhoz.

A Polartec® anyagokból készülő PERFORMANCE ruházatot a Himalája szélsőséges körülményei között, -40 °C alatt teszteltük. Titus Craciun és Vasile Cipcigan hegymászók 2016. október 26-án alpesi módszerrel mászták meg a Manaslu 8163 méteres csúcsát.
Hegymászók a himalájabeli Manaslu csúcson (2016 októbere)
Hegymászók a himalájabeli Manaslu csúcson (2016 októbere)
A PERFORMANCE koncepció a legjobb anyagok, technológiák és a mozgástartományt támogató, részletes kidolgozású szabások kombinációja. Különleges figyelmet fordítunk a szél elleni védelemre és a funkcionális hőszigetelő rétegekre. A Polartec® prémium minőségű anyagai nem adnak esélyt sem a hidegnek, sem a szélnek. Aktívan szabályozzák a test hőháztartását, ezáltal csökkentik a további ruharétegek vagy az átöltözés szükségességét.

Mindennek alapja a PERFORMANCE baselayer - a Polartec® Power Dry® prémium minőségű anyagból készülő aláöltözet, amely meleg és hűvös időhöz egyaránt alkalmas. Az anyag innovatív technológiával vezeti el a bőr felületéről a nedvességet. A különböző sűrűségű, kétrétegű szövet először felszívja az izzadságot, majd elvezeti a következő rétegbe, ahonnan hatékonyabban elpárologtatja. Könnyű, gyorsan száradó és jól lélegző anyagról van szó, amely az egész élettartama alatt megőrzi e tulajdonságait. A kényelmes viseletet a rugalmas anyag, a sportos és anatómiai szabás és a lapos varratok biztosítják.

A melegítőfelsőket a testnedvesség fokozott elvezetése érdekében Polartec® Power Grid™ anyagból varrjuk. A rácsos szerkezetű anyag kiálló részekkel csökkenti a szövet súlyát, és hozzájárul az izzadság kiváló elvezetéséhez. A Polartec® Power Grid™ anyagból készülő melegítőfelsőket hosszú nyeregmászásokon vagy terepfutásokon, hűvösebb időben fogja a leginkább értékelni.

Mozgás közben is melegen tart

Ha olyan öltözéket keres, amely tökéletesen illeszkedik a testvonalakhoz, és intenzív terhelést is kibír, válassza a Polartec® PowerStretch® anyagú melegítőfelsőket. Az anyag a karok minden egyes mozdulatát követi, függetlenül attól, hogy éppen kidőlt törzseken vagy rövid mászófolyosókon mászik-e át. A zsebeket lézerrel vágtuk, és különleges technikával ragasztottuk az anyaghoz, hogy elkerüljük az anyagsérüléseket és ne növeljük a súlyát. A fenti anyagból készülő öltözékek hosszú élettartamúak, és fizikailag igényes használatra alkalmasak, például futáshoz vagy nordic walkinghoz.

Hagyományos hőszigetelő rétegnek számítanak a Polartec® Classic micro 100 és 200 anyagú kabátok. Ezekre az anyagokra a sokoldalúság és tartósság jellemző. Száraz és hűvös időben felső rétegként is viselhetők. Rugalmasak, és nedvesség esetén is kiválóan szigetelnek.
A fejlettebb Polartec® Thermal Pro® hőszigetelő anyagnak köszönhetően a teljesítményszegmensben a fleece esetében ez idáig nem tapasztalt hőérzetet és tömeget kínálunk.
Polartec® Windbloc® és Alpha® anyagokból készülő, könnyű hibrid kabát
Polartec® Windbloc® és Alpha® anyagokból készülő, könnyű hibrid kabát
A hibrid kabát az egyes kategóriák közti átmenetet képviseli. A trekking, futás és elsősorban síalpinizmus közbeni használatra alkalmas, könnyű kabát két egymást kiegészítő textíliából készül. A légáteresztő, de szélálló hátrész és ujjak Polartec® Windbloc® anyagból, a rendkívüli szigetelő képességű elülső panel pedig Polartec® Alpha® anyagból készül. Funkcionális elhelyezésük a kabátot fizikailag megterhelő tevékenységek közbeni viselésre teszi alkalmassá. A rendkívüli légáteresztés, gyors száradás és a minimális tömeg csökkentik az átöltözés vagy további rétegek hozzáadásának szükségességét. Akár extrém mozgás során is tökéletesen illeszkedik.

Teljesítmény és védelem

A hegyekben fújó szél igen kellemetlen ellenfél. Képes hirtelen csökkenteni a testhőmérsékletet, és akár kihűlést is okozhat. Emiatt hoztuk létre a Polartec ®Windbloc® softshell anyagból készülő ruházatot. A melegítőfelsőket és mellényeket 100%-os szélvédelem, kiváló légáteresztés, víztaszító kivitel és rendkívül jó hőtartás jellemzi. A ruhák változékony időjárási körülményekhez készülnek úgy, hogy kövessék a test vonalait, és mozgás közben se eresszék át a hideg szelet.

Sokoldalú, egész éves outdoor ruházati kollekciónkba a Polartec® Power Shield® anyagból készülő kabát és nadrág is beletartozik. A softshell fő előnyeit a bevált szabásokkal és technológiákkal ötvöztük. A kellemes tapintású és rendkívül rugalmas anyag elképesztő mozgástartományt tesz lehetővé. A sokoldalúság azonban kompromisszumot követel 95%-os szélállóság formájában, ami azonban a kabát és a nadrág esetében sem jelent hátrányt, mivel azok ennek köszönhetően egyedülálló légáteresztő képességekkel rendelkeznek. Szabásuk kivétel nélkül megfelel a magashegyi turizmus igényeinek, mindezt a szellőzésnek, megerősített részeknek, előformázott ujjaknak, állítható anatómiai kapucninak és a hátizsák övének szétkapcsolása nélkül is hozzáférhető külső zsebeknek köszönhetően. Felső rétegként egész évben használható, esős időben azonban vízálló hardshellre is szükség lesz.

A PERFORMANCE kollekcióban magas szintű funkcionális követelményeket és ellenállósági paramétereket teljesítő, vízálló membránanyagokat használunk. Hosszú élettartamú, bevált anyagokkal dolgozunk. A szabások az outdoor sportok szigorú követelményeinek is eleget tesznek. A varratok 100%-os aláragasztása az YKK gyártmányú vízálló cipzárakkal kombinálva jó alapot biztosít a nedves időbe alkalmas kabátok és nadrágok számára.
A különleges technikai szabás hozzájárul a mozdulatok tökéletes követéséhez.
A különleges technikai szabás hozzájárul a mozdulatok tökéletes követéséhez.
A nadrágok a PERFORMANCE speciális kategóriájába tartoznak. Az évek során tökéletesített, sikeres szabásokon alapulnak. Tervezéskor a mozgás közbeni, kompromisszumokat nem ismerő kényelmet tartottuk szem előtt. Egyszerű, sportos szabást kínálunk sztreccses vagy többrétegű anyagból, víztaszító kivitelben. A nadrágokat előformázott térdrészek, állítható derékrész és megerősített alsó rész egészíti ki. Az anyag alkalmazkodóképességét leginkább utazáskor, de hegyvidéki terepen folytatott intenzív mozgás közben is értékelni fogja.

A Norhfinder PERFORMANCE kollekció a Mountex boltjaiban kapható.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.