Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fundango Magyar Snowboard és Sí Bajnokság

2009.03.18.

Fundango Magyar Snowboard és Sí Bajnokság Idén 17. alkalommal rendezték meg a Fundango Magyar Snowboard és Sí Bajnokságot Kreischbergen. A helyszín rendkívül népszerű a hazai síelők és snowboardosok körében, de a március 15-e környékén megrendezett Magyar Bajnokságon szinte csak magyar rendszámú autók töltötték meg a parkolókat.
Murau az egész téli szezonban kedvelt síterep a hazai síelők és snowboardosok körében, de a hagyományosan március 15-e környékén megrendezett Fundango Magyar Bajnokságon szinte csak magyar rendszámú autók töltötték meg a parkolókat. A hó mennyisége és minősége is kedvező volt a versenyek lebonyolításához, a rendezvény 5 napja alatt az időjárás teljes repertoárját bemutatta a havazástól, a verőfényes napsütésen át a tavaszi záporig, így a változatosságra sem lehetett panasz. A rendezvény képei és versenyek eredménylistái megtekinthetők a www.fundangosports.com/murau2009 weboldalon. A csütörtöki első versenynapon a IV. Atomic-Alpesi Club Kupa keretében óriás-műlesiklás versenyszámban mérkőzött meg a közel nyolcvan síelő a Mini-I-től egészen a Senior III. korosztályig. Az indulók között szép számmal indultak amatőrök is. Ezzel párhuzamosan már zajlott a híres Kreischbergi világkupa kidobón a Big Air és a snowparkban a Slope Stlye edzés.

Pénteken párhuzamosan egy alpesi (paralel óriás-műlesiklás) és egy freestyle snowboardos szám (slope style) került lebonyolításra. A Slope Style versenyszámban az indulók boxokon, korlátokon és kidobókon mutatnak be egy trükksorozatot, itt a hibátlan kivitelezést, az egyéni stílust és az összképet díjazza a zsűri. Az eddigi magyar bajnokságok legjobb slpostyle pályája várt a versenyzőkre a pénteken megrendezett viadalon. Egy érdekes corner elemmel kezdődött a pálya, azt két kisebb ugrató, illetve slide elem követett, a második felében pedig egy közepes nagyságú ugrató, illetve két slide-boxszal fejeződött be. Leginkább a slide-elemeken elkövetett kombók nyomtak többet a latban a végső sorrend kialakulásához.

A harmadik helyen Ballagó Péter "Pitri" végzett, aki két bs 540 letétele után már biztosra mehetett a slide-okon, második helyre Lotfi Peiman zúzott be jópár technikás jib trükkel (pl.tailslide to sw frontboard), és egy-egy szép fs 360-al. A koronát ismét Takács Bazsira tette a zsűri, aki annak ellenére, hogy rontott az egyik ugrásán olyan magas pontokat szerzett a jib elemeken, ami elég volt a fölényes győzelemhez. Olyan elképesztő trükk-kömbinációkat láthattunk tőle, mint cab 270 blunt 270 out a c-boxon, vagy front blunt 360 front blunt az egyenes boxon... Évről-évre erősebb a freesíelő mezőny, idén rendkívül szoros versenyben, Trso Lukács Lego állhatott a dobogó első fokára, őt mindössze egy pontos különbséggel követte az ezüstérmes Csanaky Péter, a Fundango csapat versenyzője. A snowboard paralel óriás-műlesiklásban a versenyzők mellett idén is indultak amatőrök a Quik.hu amatőr bajnokság keretében. A női versenyzői mezőnyben – hasonlóan a tavalyi évhez Lovász Laura, a Fundango csapat alpin snowboardos versenyzője lett az aranyérmes.

A harmadik versenynapon, szombaton a snowboard parelel szlalom versenyszámban álltak rajthoz a versenyzők, ezzel párhuzamosan zajlott a kvalifikáció a délutáni Big Air döntőre. A snowboardosok között Balogh Ádám, a tavalyi bajnok egy tökéletesen belandolt bs 900 ugrással került a döntőbe. A döntőre azonban elfogyott a muníciója és így igazából csak az utolsó ugrások hoztak izgalmat a versenybe, amikor is a harmadik helyen végző Lotfi Peiman is javítani tudott, egy fs 360 shifty-vel, Koczka Gergő pedig egy csodálatos fs cork 720-al, mely még ez első helyre is röpíthette volna. A győzelmet végül Liptay Dávid szerezte meg egy biztos fs 540-el és egy nem tökéletes, de a zsűrinek így is tetsző sw bs 720-al. A síelők között Bánkúty Bence lett az első, Trso Lukács a második, a harmadik ill. negyedik helyen Csanaky Péter és Kőhalmi Gábor, a Fundango team tagjai végeztek. Hagyományosan az utolsó napon vannak a boardercross és sícross és számok, itt az időmérő kvalifikáció után a döntőkben négyen jönnek le egyszerre az ugratókkal, hullámokkal, éles kanyarokkal tarkított pályán. Lovász Laura, a Fundango versenyzője női felnőtt boardercross kategóriában ismét a dobogó tetejére állhatott.

Természetesen a versenyek mellett idén is minden nap voltak programok, péntek délután az ollie jamben mérhették össze "magasugrási" képességeiket a snowboardosok, szombat délután pedig a hófoci bajnokság került megrendezésre a pálya aljában. Szombat este közel 200 versenyző, vendég és látogató jött el a "rider vacsorára", ahol terített asztal mellett nyílt mód az addigi versenynapok átbeszélésére. A vacsora után a helyszíni díjkiosztón a versenyzők nyakába kerültek az érmek majd az este a méltán híres bulival folytatódott a Kreischberhalle-ban. Az pénteki, szombati és vasárnapi versenyszámok felnőtt kategóriáinak ünnepélyes díjátadója a 4bro által szervezett snowboard reclosing partyn lesz március 20-án a Playben (1113 Budapest Daróczy út 2.) A Magyar Snowboard Szövetség itt osztja ki a 2008-09-es szezon díjait is.

A 17. Fundango Magyar Snowboard és Sí Bajnokság eredményei ide kattintva letölthetőek pdf formátumban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Gasthof Kreischberg csillagcsillagcsillag
2016-ban felújított családias hangulatú kutyabarát panzió, 2-6 fős szobákkal, ellátással. A szállással szemben lévő sípálya kb. 1 km-re található, síbusszal vagy autóval könnyen megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.