Menü ≡

Túrázás térdfájdalommal?

2021.02.16. | Szerző: sielok.hu
Hippokratész, az ókori görög orvos évszázadokkal ezelőtt azt ajánlotta pácienseinek, hogy sétáljanak minél többet, ha szeretnének testileg-lelkileg is kiegyensúlyozottak és egészségesek maradni. "A gyaloglás a legjobb orvosság" – mondta.
Ez ma sincs másképp. Különösen a korona vírus és a visszatérő korlátozások idején, de egészen biztos, hogy utána is fontos jelentősége lesz a testmozgásnak. Hiszen a lelki egészségünk visszanyeréséhez is nagy segítséget jelent a testmozgás, ugyanúgy, mint mikor a gerinc menti izmok letapadnak - ha nem használják őket rendszeresen - úgy a lelkünkben letapadt és elnyomott érzéseinket és szükségleteinket is felszínre kell hoznunk.

Az alacsony intenzitású aerob gyakorlatok, mint a gyaloglás nem csak a korai demencia megelőzésében és az Alzheimer-kór kockázatának csökkentésében segít, hanem az általános mentális egészséget is javítja. Csökkenti a mentális stresszt és fenntartja a magasabb endorfin szintet. Bár súlyos térdfájdalom esetén ajánlatos kerülni a túrázást és mindennemű terhelést, a pihentetés és orvosi kezelést követően érdemes tudatosan visszatérni a kondíciónknak megfelelő fizikai aktivitáshoz. Az izomzat erősítése különösen fontos a térdkalácsot érintő mozgásszervi megbetegedéseknél.

A teljesség igénye nélkül ilyen például:
  • a patellofemoralis fájdalomszindróma: a térd elülső részén okoz fájdalmat. Az elváltozás során a térdízület mozgásakor a térdkalács (patella) a combcsont végéhez dörzsölődik.
  • a patella szubluxáció (részleges) vagy (teljes) ficam: a térdkalács kiugrik a helyéről. Jobb esetben magától vissza is megy a helyére, de sok esetben beakad a rendellenes helyzetben.
  • és a patellofemoralis osteoarthritis: a térdkalács nekidörzsölődik a combcsontnak, és ez irritációt, valamint a porcok kopását okozza.
Az elülső térdfájdalom jelentkezését követően, a tünetek nagy valószínűséggel újra és újra visszatérnek, immár súlyosabban. Egészségtudatos páciensként felelősségünk, hogy biztosítsuk önmagunk számára a lehető legnagyobb szabadságot, legyen szó lelki vagy testi szabadságról. Törekedjünk hát erre az adott feltételekhez mérten. Használjon Ön is térdrögzítőt, hogy visszatérhessen vagy épp elkezdhesse aktív életmódját!

Próbálja ki a Thuasne által fejlesztett Patella Reliever térdrögzítőt, mely kifejezetten a térdkalácsot érintő fent említett betegségekre lett kialakítva. Segít a térdkalácsot a vájatában tartani, tehermentesíti a térdet, valamint megakadályozza a sérüléseket előidéző mozdulatokat.
A Patella Reliever remek kiegészítése lehet a térd rehabilitációjának. Tehermentesíti térdét és továbbra is aktív életet élhet.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Cikkünk nem minősül orvosi tanácsnak.
Térdfájdalom esetén, kérjük forduljon szakorvoshoz!


(x)
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »